Barcelona ima dream team vo rakomet , otporot na Vardar e za pocit .
Не го негирам тоа, не ни негирам дека се први фаворити за освојување. Ама ова е СРАМНО. Мислам, ми се враќа филмот од фудбалскиот клуб коа и бевте јаки но ПАК срамно се судеше кога беше тесно.
Да го оставиме тоа настрана (да не ме испоцитираат сеа за фудбалот), ова беше мизерија од судење и ебење у здрав мозок. Нешто слично и на Минск им направија лани.
Вардар се држи во егал до 45 минута и покрај дотогаш малку пристрасното домаќинско судење кое е океј, го има често и не е за дискусија. Али после тоа беше брука брат. Тотално различен критерум форсираа судииве!
Ваму секој шут што Милиќ го фати од 9 метри го карактеризираа како фаул и им ја враќаа топката. Од спротива боксови им маваа на Алекс и Петриќ - ништо, „чиста“ одбрана на Штербик.
Ваму на шест метри им даваат 2 минути на Столе и Токсиќ, од спротива Нодесбо ги КЛОЦА играчите - ништо.
Барса може го има дрим-тимот ама факт е дека денеска победи со помош на судиите. Со нивна помош доби 2+ играчи, 2 топки им вратија пред тоа, тогаш се одлепија. Ова е тоа Давид vs. Голијат што чика Лино толку многу љуби да го кажува.
Срамота, многу се напиздив, ти се одмилува глеање кога знаеш дека заради виша сила Барса не смее да биде победена дома.