Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

J

James23

Гостин
Вака, повеќето од советувачиве на форумов се средношколци/студенти, што замисли, никогаш во животов не искочиле со човек од спротивниот пол насамо, додека биле во врска. Enough said.

Уствари, премногу ретко може да се најде некој сличен на себе, и било каков контакт со истиот значи многу. Посебно ако се сметаш за некомерцијала.

Кога би ги открил истите сличности на себе и истите човечки слабости и кај девојка ти, тоа евентуално би довело до дистанцирање, затоа што постои едно големо меѓусебно поистоветување на двајца луѓе кои се во блиска врска. Секако би ти било непријатно кога би видел дека личноста со која треба секој ден да живееш, ги има истите твои слабости и не-баш-посакувани-твои особини.

Од друга страна, другар/ка. Тука нема поистоветување, не планираш да живееш со него/неа. Оттука, не само што не ти пречи што паѓа на Адел туку и чувствуваш емпатија, за разлика од тоа, на тоа место да беше девојката, ќе си помислеше како некоја која паѓа на Адел ќе ти ги расте децата со сите додатни животни проблеми.

Двојни аршини, нормално. Партнер е некој со кој треба да се надополнувате (две даваат едно цело) и физички привлекувате, а не да бидете исти, затоа што ќе се замразите, затоа што ќе се поистоветувате еден со друг.

Сличните луѓе се за да седнеш на кафе, прво да се нашалиш за работи кои не би биле смешни на секој, па да кажеш толку лични работи што на крај на вечерта ти е срам и од себе, значи ни ти самиот не би сакал да се потсеќаш. А замисли цело време да се потсеќаш гледајќи ги тие свои карактеристики кај другиот, ако делите заеднички живот.

Мислам, ако идеме по ставовите на форумџииве, стварно ми е чудно зошто досега не сте станале хомо со својот/ата најдобар/а другар/ка, затоа што очигледно така мислите дека иде заљубувањето, преку сакање да бидеш пријател со некој затоа што сте слични.

Малце повеќе Онтопик:

другаркава со која комуницираш ми е сепак чудна, односно е малце навлезена во шпанска серија. Е тоа е проблематичниот аспект, што она некако поттикнала поголема комплицираност и емотивна приврзаност, отколку што би требало нормално да биде во едно другарство, и на тој начин, и кај тебе поттикнала додатни размислувања за некој нејзин интерес, што може, но и не мора, да значи дека е едноставно проблематична девојка, така да, не прави ништо засега и види како ќе се одвиваат работите. Секако не дозволувај да трошиш премногу време на неа, сеуште не ја познаваш доволно за да вложуваш многу време и енергија.
Јас искрено да ти кажам знаев што ќе се случи,знаев дека сите како прво ќе бегаат од мојата главна поента односно поставеното прашање..Како да успеам да ја упознаам после неколку одбивања ? и сеа нормано дека прв впечаток на ова ќе биде дека јас сум досадниот,на неколку пати кажав дека она прва спомна за упознавање што мене ептен ме изненади.

И сега нормално дека и јас сакав упознавање,драго ми беше да има упознавање со таква личност со која што буквално скоро сме во се исти,искрен да бидам НЕМАМ сретнато таква личност до сега што толку многу наликува на мене...пример : Сака едноставни работи,сака еден дечко,не е Attention Whore,срамежлива е и уште други работи...и сеа целиов муабет е дека јас уствари сум бил заљубен во неа (Вистината е дека сакам да се упознаеме и ја сакам до мене како другарка ако го има истиот карактер како на нет) ама од друга страна си ја сакам девојка ми и сакам само една девојка да имам. Не ги осудувам тие што викаат дека сум вљубен во неа,којзнае можеби и сум само неможам да приметам,ама коментари од типот ти сакаш да ја легнеш неа ти ова ти она мислам дека тоа не држи вода.

Се согласувам со твојот коментар дека треба да остаам малку простор,и дефинитивно се служувам со тебе со тоа дека ако имаш девојка/дечко тоа незначи дека не треба да излезеш на пијачка или прошетка со човек од спротивниот пол,али да незгодна е ситуацијата нели и можам да сфатам некои работи ама желбата е голема што да праам :)

Се извинувам вака ама нов сум на форумов :)

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Ке ве молам за помош

Со дечкото сум кратко заедно , пред некое време имавме една паника т.е. јас мислев дека сум бремена , но испадна дека не сум бевме на лекар он си подмири прегледот и се тоа , во меѓувреме додека зборевме со би било кад би било му изнакажав некои работи , незнам дали можеби се налути или не ама ме тешеше цело време . Од дента коа бевме на прегледот неколку дена веќе чудно се однесува кон мене , некако ладно . Го прашав што му е вика ништо , по гласот го приметив некако скиснат беше , од тогаш не се имаме видено , туку на тел ептен кратко муабетиме , ми вика дека има работа и сл само еднаш се јави сам од тогаш , се јас го барам , некако чудна ми е целата ситуација , зошто така се однесува према мене ? не знам што да мислам веќе
Се зависи од зборовите кои што си му ги кажала во дадаената ситуација..можеби се чувствува навредено и недоволно добар за тебе. Можеби.. само го изморила целата таа ситуација и го натерала да размисли што навистина сака во иднина.. а ти да не си дел од тоа.. и на крај.. можеби навистина има работа како што ти кажува и "не може" да одвои ни 5мин барем да те слушне.
Би требало да е едно од овие три.

Член од
29 ноември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
1
Се зависи од зборовите кои што си му ги кажала во дадаената ситуација..можеби се чувствува навредено и недоволно добар за тебе. Можеби.. само го изморила целата таа ситуација и го натерала да размисли што навистина сака во иднина.. а ти да не си дел од тоа.. и на крај.. можеби навистина има работа како што ти кажува и "не може" да одвои ни 5мин барем да те слушне.
Би требало да е едно од овие три.
Ај ок за работата не се лутам , него чуден ми е некако и скиснат и ладен истовремено , млади сме и двајцата се сложивме дека не сакаме бебе , не свачам зошто би бил ладен према мене , се си мислам дека е исплашен ,но зошто така према мене се однесува

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Ај ок за работата не се лутам , него чуден ми е некако и скиснат и ладен истовремено , млади сме и двајцата се сложивме дека не сакаме бебе , не свачам зошто би бил ладен према мене , се си мислам дека е исплашен ,но зошто така према мене се однесува
Види,се зависи од начинот на кој сте го воделе тој разговор и кој каква страна завземал.

Член од
29 ноември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
1
Види,се зависи од начинот на кој сте го воделе тој разговор и кој каква страна завземал.
јас му реков некои работи во афект , бев исплашена , он се трудеше да ми помогне да го решиме проблемот , незнам дали е навреден од некои зборови , или се исплаши од ситуацијата што не снајде
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 14:56 ---
незнам јас како да се однесувам сега

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
јас му реков некои работи во афект , бев исплашена , он се трудеше да ми помогне да го решиме проблемот , незнам дали е навреден од некои зборови , или се исплаши од ситуацијата што не снајде
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 14:56 ---
незнам јас како да се однесувам сега
Како.. најдобро е да разговарате за тоа. Да почекаш да се смири малку и да побараш да се видите. И доколку имаш кажано работи кои би можеле да го навредат најдобро е да се извиниш и да му објасниш дека си била испаничена и дека не си знаела што би можело да биде понатаму и како би реагирале останатите на "ново-настанатата" ситуација,доколку би била секако. Но во секој случај дека не би смеела така да се однесуваш затоа што и тој има чувства.И дали и како би можеле да преминете преку ова :)
-Ова во случај да сакаш да го задржиш.

Член од
29 ноември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
1
Како.. најдобро е да разговарате за тоа. Да почекаш да се смири малку и да побараш да се видите. И доколку имаш кажано работи кои би можеле да го навредат најдобро е да се извиниш и да му објасниш дека си била испаничена и дека не си знаела што би можело да биде понатаму и како би реагирале останатите на "ново-настанатата" ситуација,доколку би била секако. Но во секој случај дека не би смеела така да се однесуваш затоа што и тој има чувства.И дали и како би можеле да преминете преку ова :)
-Ова во случај да сакаш да го задржиш.
сакам да бидеме заедно многу ми значи дечково , а сакам да ја опоравам работава , да чекам он да ме побара , т.е. да ми се јави , да не му се јавувам јас ? Знам дека те удавив ама очајна сум , ти благодарам на посветеното време

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
сакам да бидеме заедно многу ми значи дечково , а сакам да ја опоравам работава , да чекам он да ме побара , т.е. да ми се јави , да не му се јавувам јас ? Знам дека те удавив ама очајна сум , ти благодарам на посветеното време
Нема проблем, па паметно би било да му се јавиш чисто да го слушнеш..и успат да го прашаш кога е слободен да се видите. Само не го напнувај доколку ти рече дека е зафатен периодов и слично,него речи му кога ќе биде слободен да ти се јави. И ќе чекаш да ти се јави секако,не му ѕвони после тој разговор,можеби ќе му треба време да преџвака се.

Член од
29 ноември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
1
Нема проблем, па паметно би било да му се јавиш чисто да го слушнеш..и успат да го прашаш кога е слободен да се видите. Само не го напнувај доколку ти рече дека е зафатен периодов и слично,него речи му кога ќе биде слободен да ти се јави. И ќе чекаш да ти се јави секако,не му ѕвони после тој разговор,можеби ќе му треба време да преџвака се.
Фала ти најмногу , ќе му оставам и време не го замарам по тел веќе , коа ќе се видиме ќе го прашам , фала уште еднаш

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Јас искрено да ти кажам знаев што ќе се случи,знаев дека сите како прво ќе бегаат од мојата главна поента односно поставеното прашање..Како да успеам да ја упознаам после неколку одбивања ? и сеа нормано дека прв впечаток на ова ќе биде дека јас сум досадниот,на неколку пати кажав дека она прва спомна за упознавање што мене ептен ме изненади.

И сега нормално дека и јас сакав упознавање,драго ми беше да има упознавање со таква личност со која што буквално скоро сме во се исти,искрен да бидам НЕМАМ сретнато таква личност до сега што толку многу наликува на мене...пример : Сака едноставни работи,сака еден дечко,не е Attention Whore,срамежлива е и уште други работи...и сеа целиов муабет е дека јас уствари сум бил заљубен во неа (Вистината е дека сакам да се упознаеме и ја сакам до мене како другарка ако го има истиот карактер како на нет) ама од друга страна си ја сакам девојка ми и сакам само една девојка да имам. Не ги осудувам тие што викаат дека сум вљубен во неа,којзнае можеби и сум само неможам да приметам,ама коментари од типот ти сакаш да ја легнеш неа ти ова ти она мислам дека тоа не држи вода.

Се согласувам со твојот коментар дека треба да остаам малку простор,и дефинитивно се служувам со тебе со тоа дека ако имаш девојка/дечко тоа незначи дека не треба да излезеш на пијачка или прошетка со човек од спротивниот пол,али да незгодна е ситуацијата нели и можам да сфатам некои работи ама желбата е голема што да праам :)

Се извинувам вака ама нов сум на форумов :)
Lad, Натурал ти пиша горе доле како стојат работите, што донекаде и јас се сложувам. Но има еден клучен фактор што таа го кажа а јас ќе ти го потенцирам:
другаркава со која комуницираш ми е сепак чудна, односно е малце навлезена во шпанска серија. Е тоа е проблематичниот аспект, што она некако поттикнала поголема комплицираност и емотивна приврзаност, отколку што би требало нормално да биде во едно другарство, и на тој начин, и кај тебе поттикнала додатни размислувања за некој нејзин интерес, што може, но и не мора, да значи дека е едноставно проблематична девојка, така да, не прави ништо засега и види како ќе се одвиваат работите. Секако не дозволувај да трошиш премногу време на неа, сеуште не ја познаваш доволно за да вложуваш многу време и енергија.
Тука лежи целиот проблем... Земено и поврзано дека истото го имате разменето исклучиво виртуелно, така што таа проектира една малку (повеќе) искривена слика за себе.
Повеќето знаеме да се отвориме на дистанца, пошто колку и да сме блиску до мониторот и тастатурата, сепак сме и многу далечни до вербалната комуникација во живо. Посебно говорот на телото не` издава. Има такви луѓе ма колку и да имаш блиски ставови/сличности во вкусови, едноставно во нивна близина се осеќаш како странец.
Затоа ти викам, види се со оваа, но стриктно здраворазумно постапи на почетокот. Ако видиш дека нешто иде кон подобро, попрво стави крај на претходното па после започни со оваа. Она како ќе стави крај со нејзиниот, не е твое поле за мешање директно. Но разгледај од околу. Чисто да видиш да се ставиш во негова ситуација ако истово би се случило време и време подоцна. Пошо ако го вара...

Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Па вака идам со едно девојче се лапам векје 1 ипол недела утре ке искочиме и сакам да и понудам врска но тоа е проблемот незнам како ако може некој совет :))

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Па вака идам со едно девојче се лапам векје 1 ипол недела утре ке искочиме и сакам да и понудам врска но тоа е проблемот незнам како ако може некој совет :))
Доколку е смотана и незнае колку време се "лапате" -"Се лапаме една ипол недела веќе, сакаш ли да ми бидиш женска?"
Втората варијанта е "Сакаш ли да ми бидиш женска?"

J

James23

Гостин
Lad, Натурал ти пиша горе доле како стојат работите, што донекаде и јас се сложувам. Но има еден клучен фактор што таа го кажа а јас ќе ти го потенцирам:

Тука лежи целиот проблем... Земено и поврзано дека истото го имате разменето исклучиво виртуелно, така што таа проектира една малку (повеќе) искривена слика за себе.
Повеќето знаеме да се отвориме на дистанца, пошто колку и да сме блиску до мониторот и тастатурата, сепак сме и многу далечни до вербалната комуникација во живо. Посебно говорот на телото не` издава. Има такви луѓе ма колку и да имаш блиски ставови/сличности во вкусови, едноставно во нивна близина се осеќаш како странец.
Затоа ти викам, види се со оваа, но стриктно здраворазумно постапи на почетокот. Ако видиш дека нешто иде кон подобро, попрво стави крај на претходното па после започни со оваа. Она како ќе стави крај со нејзиниот, не е твое поле за мешање директно. Но разгледај од околу. Чисто да видиш да се ставиш во негова ситуација ако истово би се случило време и време подоцна. Пошо ако го вара...

Јас неможам да ја натерам да се видиме, да ја натерам знам како ќе постапам али ете тоа е целиот проблем :) али се надевам дека ќе се реши еден ден,ќе чекам она да ја повлече целата работа јас веќе доволно направив и доволно и укажав дека сакам да се упознаеме

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Ако можи помош, итно е..
Пред 2 години се сакавме со неа (1 година), ама потоа излегоја некои проблеми па се заборавивме...
Сега пред 1 недела повротно и пишав, ова она и и реков дека јас сеуште ја сакам.. Ама таа не ми верува.. И кажувам дека после толку време јас сеуште ја чекам...
Некој да ми помогне, каже, што и како да правам за да и докажам ? Многу ми е битно, а и верувам дека поголемиот дел тука знаат како се чувствувам (ја чекам толку време, и сеуште ништо...)..

Или па дајте ми некој текст, некоја порака да и пишам ?
Некој ?

J

James23

Гостин

Јави и се најубаво и покани ја да се видите тие пораките батали ги,прво осигурај се дека не е со некој друг. Ако избегнува да се видите и ако бара изговори можно е да има некој друг али сепак пробај да дознаеш,потруди се и што е најважно биди свој

Kajgana Shop

На врв Bottom