Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Што е најлудо она ми вика...се плашам дека ако те видам еднаш дека ќе сакам да те видам после пак...

Јасно ти дава до знаење дека ни она тебе не те гледа ко другар.
Штом дотолку си запнал да ја видиш, види ја, но не верувам дека ако ја видиш, работата со девојка ти ќе ти биде иста ко порано. Без разлика како и да заврши тоа видување со оваа од фб.

J

James23

Гостин
Јасно ти дава до знаење дека ни она тебе не те гледа ко другар.
Штом дотолку си запнал да ја видиш, види ја, но не верувам дека ако ја видиш, работата со девојка ти ќе ти биде иста ко порано. Без разлика како и да заврши тоа видување со оваа од фб.

Ми праќаше песни од Адел а јас неможев да ги сфатам...зарем е можно да се заљубиме еден во друг на нет ? незнам што да кажам при девојка незнам како е можно да се вљубам во друга и тоа што не ја знам...самата рече дечко ми е добар ама ти си подобар...ај да не летам што биде нека биде она се знае што треба да знае и може ако навистина сака да ми пише нема што друго да се каже...ако не проба она можеби после подолго време јас ќе пробам па ако биде биде ако не ќе се одкажам нема што друго

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Ми праќаше песни од Адел а јас неможев да ги сфатам...зарем е можно да се заљубиме еден во друг на нет ? незнам што да кажам при девојка незнам како е можно да се вљубам во друга и тоа што не ја знам...самата рече дечко ми е добар ама ти си подобар...ај да не летам што биде нека биде она се знае што треба да знае и може ако навистина сака да ми пише нема што друго да се каже...ако не проба она можеби после подолго време јас ќе пробам па ако биде биде ако не ќе се одкажам нема што друго

Заљубен си во сликата за нејзе, тоа е уште пострашно. Заслепувачки делува.

Нека трепка.

И да... ти не си заљубен... реално.

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Па како што може на нет да се спријателиш со некој и долг период да поминуваш по неколку саати во разговори со него /неа и да не ти биде досадно туку баш напротив ,исто така може и да се заљубиш во некој на нет ,затоа што познато е дека се заљубуваме во карактерот ...

Член од
1 октомври 2011
Мислења
133
Поени од реакции
67
Здраво форумџии љубовџии.
Имам една идеја, која сакам да ја реализирам за роденденот на девојка ми.
Е вака сега.
Имам девојка, ама од друга држава. Во врска сме веќе подолго време. Се ближи нејзиниот роденден, па затоа што не можам да присуствувам на истиот, сакам да и приредам едно мало изненадување. Се обратив и на други ( странски форуми ) бидејќи ова што го замислувам, сакав да биде т.е. да учествуваат луѓе од целиот свет. ( малку потешко.. хахаха ).
Сакам да направам едно видео во кое ќе бидат сместени слики, на кој што има луѓе со лист во раката на кој што пишува ( Hana, Kire loves you so much! ) и на истиот да пишува од која држава е. Сите тие слики да ги сместам во едно видео, макар 10 слики нека бидат, ма да се надевам на малку поголема бројка. Би ве поканил и вас доколку сакате да учествувате во ова. ** Не мора личностите да бидат сликани, туку само листот, а во позадина да има барем дел од градот каде што живеат.
И да, ако знаете каде уште да се обратам за ова бидејќи на странскиве форуми слабо некако ми одговараат ( т.е. денес се зачленив на неколку ).
Некој совет, помош околу ова?! Ве молам! :love::love:

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Здраво форумџии љубовџии.
Имам една идеја, која сакам да ја реализирам за роденденот на девојка ми.
Е вака сега.
Имам девојка, ама од друга држава. Во врска сме веќе подолго време. Се ближи нејзиниот роденден, па затоа што не можам да присуствувам на истиот, сакам да и приредам едно мало изненадување. Се обратив и на други ( странски форуми ) бидејќи ова што го замислувам, сакав да биде т.е. да учествуваат луѓе од целиот свет. ( малку потешко.. хахаха ).
Сакам да направам едно видео во кое ќе бидат сместени слики, на кој што има луѓе со лист во раката на кој што пишува ( Hana, Kire loves you so much! ) и на истиот да пишува од која држава е. Сите тие слики да ги сместам во едно видео, макар 10 слики нека бидат, ма да се надевам на малку поголема бројка. Би ве поканил и вас доколку сакате да учествувате во ова. ** Не мора личностите да бидат сликани, туку само листот, а во позадина да има барем дел од градот каде што живеат.
И да, ако знаете каде уште да се обратам за ова бидејќи на странскиве форуми слабо некако ми одговараат ( т.е. денес се зачленив на неколку ).
Некој совет, помош околу ова?! Ве молам! :love::love:
затоа некои паметни луѓе измислиле фотошоп, сликај слики низ градови, најди некоја на нет, намонтирај ги луѓето, потсреди светлина ова она, ако сакаш различни да се луѓето лесна работа ( во ск имаш кинески ресторани со кинези во рамстор, се наоѓаат нигери по улица речи му сио кефој ќе биди ќе мисли кој знае шо корисен ќе е ) и склопи ги во видео :) незнам бе како ги терате то врските со друга држава малку нелогични ми се особено ако не се гледате барем еднаш месечно.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
133
Поени од реакции
67
затоа некои паметни луѓе измислиле фотошоп, сликај слики низ градови, најди некоја на нет, намонтирај ги луѓето, потсреди светлина ова она, ако сакаш различни да се луѓето лесна работа ( во ск имаш кинески ресторани со кинези во рамстор, се наоѓаат нигери по улица речи му сио кефој ќе биди ќе мисли кој знае шо корисен ќе е ) и склопи ги во видео :) незнам бе како ги терате то врските со друга држава малку нелогични ми се особено ако не се гледате барем еднаш месечно.
Добра ти е идејава. Фала ти. Сепак ќе се потрудам малку пооригинално преку форумиве ако успеам.
Инаку за врските со друга држава лесно е т.е. далечината не преставува некој проблем, ако сакаш вистински. Не се гледаме баш еднаш месечно, али ете.. судбина.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940

Нека го викне Џими од Нигерија,во Штип престојува моментално,и нека му рече да се насмее и нека го сликне,и рибата е негова и ќе го сака да гроба.

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
Добра ти е идејава. Фала ти. Сепак ќе се потрудам малку пооригинално преку форумиве ако успеам.
Инаку за врските со друга држава лесно е т.е. далечината не преставува некој проблем, ако сакаш вистински. Не се гледаме баш еднаш месечно, али ете.. судбина.
Hana, Kire loves you so much! плус Happy birthday ке додадеш.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Вака, повеќето од советувачиве на форумов се средношколци/студенти, што замисли, никогаш во животов не искочиле со човек од спротивниот пол насамо, додека биле во врска. Enough said.

Уствари, премногу ретко може да се најде некој сличен на себе, и било каков контакт со истиот значи многу. Посебно ако се сметаш за некомерцијала.

Кога би ги открил истите сличности на себе и истите човечки слабости и кај девојка ти, тоа евентуално би довело до дистанцирање, затоа што постои едно големо меѓусебно поистоветување на двајца луѓе кои се во блиска врска. Секако би ти било непријатно кога би видел дека личноста со која треба секој ден да живееш, ги има истите твои слабости и не-баш-посакувани-твои особини.

Од друга страна, другар/ка. Тука нема поистоветување, не планираш да живееш со него/неа. Оттука, не само што не ти пречи што паѓа на Адел туку и чувствуваш емпатија, за разлика од тоа, на тоа место да беше девојката, ќе си помислеше како некоја која паѓа на Адел ќе ти ги расте децата со сите додатни животни проблеми.

Двојни аршини, нормално. Партнер е некој со кој треба да се надополнувате (две даваат едно цело) и физички привлекувате, а не да бидете исти, затоа што ќе се замразите, затоа што ќе се поистоветувате еден со друг.

Сличните луѓе се за да седнеш на кафе, прво да се нашалиш за работи кои не би биле смешни на секој, па да кажеш толку лични работи што на крај на вечерта ти е срам и од себе, значи ни ти самиот не би сакал да се потсеќаш. А замисли цело време да се потсеќаш гледајќи ги тие свои карактеристики кај другиот, ако делите заеднички живот.

Мислам, ако идеме по ставовите на форумџииве, стварно ми е чудно зошто досега не сте станале хомо со својот/ата најдобар/а другар/ка, затоа што очигледно така мислите дека иде заљубувањето, преку сакање да бидеш пријател со некој затоа што сте слични.

Малце повеќе Онтопик:

другаркава со која комуницираш ми е сепак чудна, односно е малце навлезена во шпанска серија. Е тоа е проблематичниот аспект, што она некако поттикнала поголема комплицираност и емотивна приврзаност, отколку што би требало нормално да биде во едно другарство, и на тој начин, и кај тебе поттикнала додатни размислувања за некој нејзин интерес, што може, но и не мора, да значи дека е едноставно проблематична девојка, така да, не прави ништо засега и види како ќе се одвиваат работите. Секако не дозволувај да трошиш премногу време на неа, сеуште не ја познаваш доволно за да вложуваш многу време и енергија.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Ако можи помош, итно е..
Пред 2 години се сакавме со неа (1 година), ама потоа излегоја некои проблеми па се заборавивме...
Сега пред 1 недела повротно и пишав, ова она и и реков дека јас сеуште ја сакам.. Ама таа не ми верува.. И кажувам дека после толку време јас сеуште ја чекам...
Некој да ми помогне, каже, што и како да правам за да и докажам ? Многу ми е битно, а и верувам дека поголемиот дел тука знаат како се чувствувам (ја чекам толку време, и сеуште ништо...)..

Или па дајте ми некој текст, некоја порака да и пишам ?

Член од
29 ноември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
1
Ке ве молам за помош

Со дечкото сум кратко заедно , пред некое време имавме една паника т.е. јас мислев дека сум бремена , но испадна дека не сум бевме на лекар он си подмири прегледот и се тоа , во меѓувреме додека зборевме со би било кад би било му изнакажав некои работи , незнам дали можеби се налути или не ама ме тешеше цело време . Од дента коа бевме на прегледот неколку дена веќе чудно се однесува кон мене , некако ладно . Го прашав што му е вика ништо , по гласот го приметив некако скиснат беше , од тогаш не се имаме видено , туку на тел ептен кратко муабетиме , ми вика дека има работа и сл само еднаш се јави сам од тогаш , се јас го барам , некако чудна ми е целата ситуација , зошто така се однесува према мене ? не знам што да мислам веќе

Kajgana Shop

На врв Bottom