Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Дојде редот и на мене да писувам на темава се надевав дека ке бидам од другата страна али јебг..... Вака сега со девојката одиме едно добри 5 год. и 5 год. мување значи доста години сега сто ке ви расказам ми се има слуцено едно повке пати али се некако извлекував од ситуациава али имам лошо чуство за овај пат....... Се договараме со девојката да излеземе во саботата не сакаше кафани ова она сакаше кафици дискотеки да си поминеме лудо пошто се немавме видувано пдолг период пошто она е на факултет .. зкажувам маса во кафиц малку со врски ми наогааат добро сепаре со нејзе доага и сестраи доагаат и нејзини другарки водат и добра момицка од струмица цимерка на една од нејзините другарки само јас маско на сепаре супер си поминуваме вецерта минува а цашите алкохол се зголемуваат тука доагаат мои познаници зафркаванје ни нудат сепаре во диското сто се наога ведаш зад кафицот буквално може да се помине од вецето во диското пошто се познававме си ги земавме дури и пиачките од кафичот во диското таму усте по супер имаме коктели од куката сто се вели и тоа многу пиење пиење вон контрола и тука веке губам се од слуцките вака како блиц знам дека падна договор да идеме кај нејзе дома али тоа највероватно беше девојками да ме извлеце за да си појдеме дома .... нареден блиц во такси сестраи седи напрет јас отпозади и она ми вели секој ке си иде дома и од тука темна страна .......... сабајле се будам и звонам не одговара си влеам спие .. одам на работа никако не ми се јавува и писам порака ми врака само дека сме заврсили дека се одказува од мене и никако не ми одговара и писувам барем да се видиме на кафи да расчистиме и ми врака дека нема намера повеке со ме дека и е срам да излегува повеке со мене и да не ја барам .... денес и немам зазвонето сакам да дадам малку простор и така ...... е сега како на там да не звонам или што понатаму ова ми се има слуцено неколку пати али ова мислам дека е сериозно
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 18:24 ---
Дојде редот и на мене да писувам на темава се надевав дека ке бидам од другата страна али јебг..... Вака сега со девојката одиме едно добри 5 год. и 5 год. мување значи доста години сега сто ке ви расказам ми се има слуцено едно повке пати али се некако извлекував од ситуациава али имам лошо чуство за овај пат....... Се договараме со девојката да излеземе во саботата не сакаше кафани ова она сакаше кафици дискотеки да си поминеме лудо пошто се немавме видувано пдолг период пошто она е на факултет .. зкажувам маса во кафиц малку со врски ми наогааат добро сепаре со нејзе доага и сестраи доагаат и нејзини другарки водат и добра момицка од струмица цимерка на една од нејзините другарки само јас маско на сепаре супер си поминуваме вецерта минува а цашите алкохол се зголемуваат тука доагаат мои познаници зафркаванје ни нудат сепаре во диското сто се наога ведаш зад кафицот буквално може да се помине од вецето во диското пошто се познававме си ги земавме дури и пиачките од кафичот во диското таму усте по супер имаме коктели од куката сто се вели и тоа многу пиење пиење вон контрола и тука веке губам се од слуцките вака како блиц знам дека падна договор да идеме кај нејзе дома али тоа највероватно беше девојками да ме извлеце за да си појдеме дома .... нареден блиц во такси сестраи седи напрет јас отпозади и она ми вели секој ке си иде дома и од тука темна страна .......... сабајле се будам и звонам не одговара си влеам спие .. одам на работа никако не ми се јавува и писам порака ми врака само дека сме заврсили дека се одказува од мене и никако не ми одговара и писувам барем да се видиме на кафи да расчистиме и ми врака дека нема намера повеке со ме дека и е срам да излегува повеке со мене и да не ја барам .... денес и немам зазвонето сакам да дадам малку простор и така ...... е сега како на там да не звонам или што понатаму ова ми се има слуцено неколку пати али ова мислам дека е сериозно .... а и гледам дека кога си имам појдено сме имали разговор сум и звонел едно 5-6 пати сто сме разговарле незнам

Ти пријателе како што си бил направен тиква, 100 % си направил некоја глупост, или си ја помешал девојка ти со некоја друга нејзина другарка.

Али и неможе некоја голема помош од постов твој.

Повеќе имаш објаснето што сте пиеле и како можело да се стигне од кафичот во дискотеката, одколку за проблемот.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Иам прашање а нејќам да отворам тема. Дали женети мажи се понапалени од ергени? (И за жени)

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
се кладам дека го немач прочитано целиот текст почто и јас не читам доги текстови али сакав да раскажам малку повеке

Ја не го прочитав,оти незнае уште Ч и Ш да напише.

J

James23

Гостин
На почетокот не бев свесен дека баш ради оваа работа ќе пишам овде на форумов но сепак еве се надевам дека ќе ми биде од корист некој совет. Пред неколку месеци се упознав со една девојка на нет,на почетокот беше се поинаку нели нормално како на секој почеток,после извесен период почнавме подлабок муабет да правиме,одкрив дека има дечко а секако и јас немав намера да кријам дека и јас имам девојка...со девојкава правам муабет до ден денес и ми има оставено многу добар впечаток како и јас на неа,тоа мо го има кажано многу пати до сега. Пред еден извесен период се шокирав од едно нешто што ми го пиша на нет...ми пиша дека сакала да се упознаеме. Јас се согласив на тоа по што и јас сакав да се упознаеме но на некој начин несакав да избрзувам и да го кажам тоа по што и до негде ми беше страв дека ќе ме одбие. Меѓутоа тоа било само една голема желба и не било можно тоа да се случи ради тоа што имала дечко и ради тоа што на некој начин не сакала да прави некои работи зад грб...значи да не ме сфатите погрешно јас лично би сакал да ја упознаам и да бидеме другари и она исто иако и од километар се приметуваат некои други работи помеѓу нас но сепак двајцата сме зафатени и би почитувале некои работи. Одкако ми кажа дека нема да можеме да се видиме ради тоа со дечко и јас после некое време решив да ја прашам дали би сакала да се упознаеме и тоа го направив на еден креативен начин што доведе до многу позитивни зборови од нејзина страна,ми рече дека за некој ден ќе ми одговори...се мислев зошто не ми пишува ??? но одкако ми стигна тоа ѓто ми го пиша бев премногу изнанаден иако крајниот резултат беше ист...неможе да се упознаеме ради тоа што има дечко и дур и се плаши на некој начин. Бидна што бидна ми беше криво што ете пак ме одби на некој начин но кажаните зборови од нејзина страна ме натераа да бидам трпелив и да бидам горд на тоа дека она мене навистина ме цени и сум свесен дека има посебен дел во срцето за мене,на многу пати и ја имам расплакувано во позитивна смисла со некои текстови и песни но...да не го тупам со срцинја,песни и такви работи ми треба совет... Значи знам дека сака да се упознаеме ама на некој начин ете е спречена како што вика и јас истото го сакам ме замолува да не и правам да се осека така виновно и тешко со тоа што ќе ја прашам дали може да се видиме...дали избрзувам со моите постапки за упознавање ? и дали можеби треба да бидам стрплив да помине подолго време и потоа пак да ја прашам ? или пак можеби треба да чекам она да се реши и да ми пише прва на мене да се видиме ? има многу работи што не ги пишав во текстов но сите тие работи се позитивни и укажуваат на две исти особи...би ве замолил за совет и ако може и некоја девојка да ми одговори,значи во глобала што да биде мојот нареден чекор ? фала ви однапред

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Дојде редот и на мене да писувам на темава се надевав дека ке бидам од другата страна али јебг..... .
.... денес и немам зазвонето сакам да дадам малку простор и така ...... е сега како на там да не звонам или што понатаму ова ми се има слуцено неколку пати али ова мислам дека е сериозно
Пет години не е баш лесно да се фрлат во вода. Инсистирај да се видите, барем да знаеш што си направил.
Како се опивате бе како стока, мајката!:eek:
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 16:37 ---
Тоа проблемот што не се секавам највероватно сумјадел некои бомбони највероватно пред сестраи е сега јас сакам да прашам некои од девојките пошто денес и немам звонето да ли да звонам или да почекам или да пробам со некоја порака или едноставно да оставам се и да продолжам понатаму али тоа е невозможно пошто знам дека и таа ке очекува да и звонам и јас ке сакам пошто многу време сме заедно
Тоа никако да не го правиш. Срамота е други да прашуваш што си правел.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
data...data..data...
Вака сеа...
Прв фактор за пречка викаш дека и двајцата веќе сте во врска.
Значи ли тоа дека едно упознавање ако употребиш и здрав разум би можело да биде фатално за врската?
Второ. Дали дечко и` знае за вашата дописка? Пошто ако не, запрашај се вака: што би се десило коа после одредено време на вашата идна врска, таа би почнала да се допишува со некој трет, а ти појма немаш за тоа.
Значи типкава колку и да звучи ок, ако е за сериозна врска - е несериозна. Тоа е во случај само ако сегашниот дечко и` е разбран човек. Ако не, тоа е веќе друг проблем.
Мене друго што ми западна во око е како тоа ти имаш развиено некои чувства кон некого кој не си го имал видено во живо, евентуално на Скајп? Тука има многу за разлгабање, меѓу другото дека фактички се работи за затресканост во идејата на девојката (имагинацијата), а не о самата девојка.
Прашај ја што ја спречува да се видите. Постапувај здраворазумно, и ако видиш дека работите еволуираат кон подобро, прво раскини и` на сегашнава. А за да еволуираат кон подобро треба време. Не премногу, но доволно. Она како ќе раскине со нејзиниот не е твое поле на мешање.
И тие раскини не ги правете веднаш од прво гледање. Дадете си време. До тогаш, може излегување на кафе и запознавање но не и прељуба.
Godspeed lad.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
На почетокот не бев свесен дека баш ради оваа работа ќе пишам овде на форумов но сепак еве се надевам дека ќе ми биде од корист некој совет. Пред неколку месеци се упознав со една девојка на нет,на почетокот беше се поинаку нели нормално како на секој почеток,после извесен период почнавме подлабок муабет да правиме,одкрив дека има дечко а секако и јас немав намера да кријам дека и јас имам девојка...со девојкава правам муабет до ден денес и ми има оставено многу добар впечаток како и јас на неа,тоа мо го има кажано многу пати до сега. Пред еден извесен период се шокирав од едно нешто што ми го пиша на нет...ми пиша дека сакала да се упознаеме. Јас се согласив на тоа по што и јас сакав да се упознаеме но на некој начин несакав да избрзувам и да го кажам тоа по што и до негде ми беше страв дека ќе ме одбие. Меѓутоа тоа било само една голема желба и не било можно тоа да се случи ради тоа што имала дечко и ради тоа што на некој начин не сакала да прави некои работи зад грб...значи да не ме сфатите погрешно јас лично би сакал да ја упознаам и да бидеме другари и она исто иако и од километар се приметуваат некои други работи помеѓу нас но сепак двајцата сме зафатени и би почитувале некои работи. Одкако ми кажа дека нема да можеме да се видиме ради тоа со дечко и јас после некое време решив да ја прашам дали би сакала да се упознаеме и тоа го направив на еден креативен начин што доведе до многу позитивни зборови од нејзина страна,ми рече дека за некој ден ќе ми одговори...се мислев зошто не ми пишува ??? но одкако ми стигна тоа ѓто ми го пиша бев премногу изнанаден иако крајниот резултат беше ист...неможе да се упознаеме ради тоа што има дечко и дур и се плаши на некој начин. Бидна што бидна ми беше криво што ете пак ме одби на некој начин но кажаните зборови од нејзина страна ме натераа да бидам трпелив и да бидам горд на тоа дека она мене навистина ме цени и сум свесен дека има посебен дел во срцето за мене,на многу пати и ја имам расплакувано во позитивна смисла со некои текстови и песни но...да не го тупам со срцинја,песни и такви работи ми треба совет... Значи знам дека сака да се упознаеме ама на некој начин ете е спречена како што вика и јас истото го сакам ме замолува да не и правам да се осека така виновно и тешко со тоа што ќе ја прашам дали може да се видиме...дали избрзувам со моите постапки за упознавање ? и дали можеби треба да бидам стрплив да помине подолго време и потоа пак да ја прашам ? или пак можеби треба да чекам она да се реши и да ми пише прва на мене да се видиме ? има многу работи што не ги пишав во текстов но сите тие работи се позитивни и укажуваат на две исти особи...би ве замолил за совет и ако може и некоја девојка да ми одговори,значи во глобала што да биде мојот нареден чекор ? фала ви однапред
Дечко, ти имаш девојка, таа има дечко. Но тоа како да не ти е јасно.
Од болдот подолу, гледам дека ти полека и сигурно се вљубуваш во девојката. Што очекуваш ти од средбата? Што после средбата?

И стискај почесто ентер, очите ми паднаа! :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Си ја бараш ти рчката а? Прво, запрашај се дали ти ја сакаш девојка ти, дали сакаш се уште да бидеш со неа во врска? Потоа исто запрашај се дали би можел да издржиш со цурава да бидеш само другар и ништо повеќе, иако можеби се јавиле некакви чувства? И трето, како би се осеќал ти, ако на твоево место би била девојка ти? Како би реагирал?
Ако мислиш дека ќе си навлечеш проблеми со тоа упознавање, подобро батали го. Сепак е нет комуникација, не знаеш како истата би се одвивала во живо, сешто може да се каже на нет но друго е лице в лице.

J

James23

Гостин
Вака сеа...
Прв фактор за пречка викаш дека и двајцата веќе сте во врска.
Значи ли тоа дека едно упознавање ако употребиш и здрав разум би можело да биде фатално за врската?
Второ. Дали дечко и` знае за вашата дописка? Пошто ако не, запрашај се вака: што би се десило коа после одредено време на вашата идна врска, таа би почнала да се допишува со некој трет, а ти појма немаш за тоа.
Значи типкава колку и да звучи ок, ако е за сериозна врска - е несериозна. Тоа е во случај само ако сегашниот дечко и` е разбран човек. Ако не, тоа е веќе друг проблем.
Мене друго што ми западна во око е како тоа ти имаш развиено некои чувства кон некого кој не си го имал видено во живо, евентуално на Скајп? Тука има многу за разлгабање, меѓу другото дека фактички се работи за затресканост во идејата на девојката (имагинацијата), а не о самата девојка.
Прашај ја што ја спречува да се видите. Постапувај здраворазумно, и ако видиш дека работите еволуираат кон подобро, прво раскини и` на сегашнава. А за да еволуираат кон подобро треба време. Не премногу, но доволно. Она како ќе раскине со нејзиниот не е твое поле на мешање.
И тие раскини не ги правете веднаш од прво гледање. Дадете си време. До тогаш, може излегување на кафе и запознавање но не и прељуба.
Godspeed lad.

Очекував и вакви одговори ама ок е,прва работа каква врска има тоа што сме двајцата во врска ? значи не збориме тука за некакво варање,јас си ја сакам девојка ми и тука нема потреба да се вмешуваат такви работи...значи станува збор за другарство и знам и сум сигурен дека никој нормален човек неможе да забрани другарство,единствено нешто што е најверојатно глупо и доаѓа дава лош впечаток е тоа што ја упознав на нет девојката и сеа демек ако збориш со некоја а имаш девојка ти не си ја цениш девојката и слично...па и машко да беше и да ми одговараше толку во муабет и се да беше толку океј јас пак ке инсистирав да се упознаевме за да бидеме другари...значи те молам не станува збор за варање и слично,целта ми беше да ја упознаам и да бидеме ДРУГАРИ и нормално дека не би го криел тоа од девојка ми...
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 17:01 ---
Дечко, ти имаш девојка, таа има дечко. Но тоа како да не ти е јасно.
Од болдот подолу, гледам дека ти полека и сигурно се вљубуваш во девојката. Што очекуваш ти од средбата? Што после средбата?

И стискај почесто ентер, очите ми паднаа! :)

Од средбата очекувам да станеме другари нормално ако течат работите како што течат на нет,после средбата ќе бидеме во контакт ако одлучиме така и ќе ве молам без мешање на работите те молам одговори ми на ова... Што е погрешно во упознавањето ??? тоа е баш убава работа плус јас не зборувам за варање или за криење едноставно се упознаваме и функционираме како другари а не како друго нешто...знам дека секогаш се сфакаат погрешно работите ако некој има девојка и некоја има дечко,јас искрено не гледам така на работите
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 17:05 ---
Си ја бараш ти рчката а? Прво, запрашај се дали ти ја сакаш девојка ти, дали сакаш се уште да бидеш со неа во врска? Потоа исто запрашај се дали би можел да издржиш со цурава да бидеш само другар и ништо повеќе, иако можеби се јавиле некакви чувства? И трето, како би се осеќал ти, ако на твоево место би била девојка ти? Како би реагирал?
Ако мислиш дека ќе си навлечеш проблеми со тоа упознавање, подобро батали го. Сепак е нет комуникација, не знаеш како истата би се одвивала во живо, сешто може да се каже на нет но друго е лице в лице.

Секогаш се тие истите работи...да јас сакам да бидам во врска со девојката со која што сум едноставно се случило нешто и ете би сакал да упознаам некоја друга личност и фала богу би ми била само другарка и ништо повеќе...и не се секирај сум се ставил и на друго место,како би ми било мене ако девојка ми направи вакво нешто ? нормално дека на почетокот се сфаќаат погрешно работите ама јас верувам во девојка ми и она во мене така да немам ништо против да упознае нови другари и да се дружи со нив...свесен сум дека е друго во живо и друго на нет али сепак имам некаква позитивна енергија и добро чувство дека ќе биде се исто

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Очекував и вакви одговори ама ок е,прва работа каква врска има тоа што сме двајцата во врска ? значи не збориме тука за некакво варање,јас си ја сакам девојка ми и тука нема потреба да се вмешуваат такви работи...значи станува збор за другарство и знам и сум сигурен дека никој нормален човек неможе да забрани другарство,единствено нешто што е најверојатно глупо и доаѓа дава лош впечаток е тоа што ја упознав на нет девојката и сеа демек ако збориш со некоја а имаш девојка ти не си ја цениш девојката и слично...па и машко да беше и да ми одговараше толку во муабет и се да беше толку океј јас пак ке инсистирав да се упознаевме за да бидеме другари...значи те молам не станува збор за варање и слично,целта ми беше да ја упознаам и да бидеме ДРУГАРИ и нормално дека не би го криел тоа од девојка ми...
Затоа реков да ја запознаеш. Исто како Бебушот, само моево мислење малку повеќе ради common sense, би ти рекол да ја запознаеш оваа за да знаеш на што си. Ако нон стоп закачува со тоа дека дечко и` е факторот, прашај ја истово што ми го пиша на неме, па види каков одговор ќе добиеш. Нет другарување ми е единствено прифатливо само во случај да сте на далечина и не можете да се видите така лесно. Другото е чисто барање на изговор. Ако и откако го добиеш одговорот се вратите на старо, кажи и` дека не е во ред баш така да функционира.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Другарство... sure :D
Колку години имаш, 11?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Дечко, ај прочитај се уште еднаш у врска со твоето наводно другарство... Особено подвлеченото...
....значи да не ме сфатите погрешно јас лично би сакал да ја упознаам и да бидеме другари и она исто иако и од километар се приметуваат некои други работи помеѓу нас но сепак двајцата сме зафатени и би почитувале некои работи.

J

James23

Гостин
Затоа реков да ја запознаеш. Исто како Бебушот, само моево мислење малку повеќе ради common sense, би ти рекол да ја запознаеш оваа за да знаеш на што си. Ако нон стоп закачува со тоа дека дечко и` е факторот, прашај ја истово што ми го пиша на неме, па види каков одговор ќе добиеш. Нет другарување ми е единствено прифатливо само во случај да сте на далечина и не можете да се видите така лесно. Другото е чисто барање на изговор. Ако и откако го добиеш одговорот се вратите на старо, кажи и` дека не е во ред баш така да функционира.

Јас очекувам да вика дека дечко и е проблем по што уствари она се плаши од дечко и,едноставно ми ги има откриено сите карти на масата знам многу работи за неа плус тоа станува збор за срамежлива девојка,зашто би барала изговор кога она беше таа што прва повлече за да се упознаеме. Криво ми е што баш на нет се упознавме а да се упознавме на друг начин веројатно ќе беше друго ама ете брат што да правам само сакам да се упознаеме и другари да бидеме и баш затоа незнам кога нареден пат да ја прашам дали би сакала да се видиме или можеби е подобро да остаам на неа она да повлече пак...ете тоа ме буни и стварно незнам што да направам до негде ми е и непријатно да земам и да досаѓам сеа цело време
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 17:18 ---
Другарство... sure :D
Колку години имаш, 11?

Тоа е до карактерот на човекот не сме сите исти,не ми е дојдено да искористувам некоја девојка едноставно имам девојка и доста ми е една

Kajgana Shop

На врв Bottom