Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро стварно не разбирам што гледате во песната на Санотирум? грааа грааа цело време ... За разлика од Екскјуз ми која не само што текстот ја отсликува ситуацијата во Македонија туку е и максимално релаксирачка.

:pos:

Гледаме то шо го нема во Тајзи, сериозност, техника, музичка едукација на музичарите кои знаат да ги силоваат инструментите, наспроти едноставноста и компјутерско склопеното музиче, текстче онака рс рс ко за песничка од петтоделенец на кој му фаќа тро од тро акалот.

Инаку сум ви кажал дека во Прилеп кога пееше ова рецитираше Тајзи или Тајзе или како и да е, публика му беа дечиња максимум до 13 годинки. Сите песни ги знаеа напамет, и дроги и љубови и сексој, што алудира на тоа дека музиката негова има блискост со детската музика која ја прима детското невино уво. :)

Не се силете некогаш без потреба. Јас се обидувам да бидам мирен и да не провоцирам, али кога се мора се мора па макар и да вратам.

Санаториум на времето ја дрмаа метал сцената и беа институција во МКД.

Мислам дека е доста неблагодарно кога Тоше е во дуел. Претпоставувам дека некој од нас имаат грижа на совест ако гласат против.
Ареа ептен ги почитувам затоа во овој дуел нема да гласам за никој.

Мислам дека е доста неблагодарно кога Тоше е во дуел. Претпоставувам дека некој од нас имаат грижа на совест ако гласат против.
Ареа ептен ги почитувам затоа во овој дуел нема да гласам за никој.

Не се ни Тоше ни Ареа другарче, ај види пак :)

Малколм бе :(

1.САНАТАРИУМ - Во себе умирам
2.LAST EXPEDITION ft. ЧИСТА ОКОЛИНА - Ќељав дабар

Скипи и Тајзи и од мене :icon_mrgr:

Човече 90% од песниве врска сум немал дека постоеле. И досега се изненадив како повеќето гласале во некои дуели, каде што победувала песна која прв пат ја слушам наспроти некоја што е општо позната. Ја нисам одавде изгледа :icon_mrgr:

Че изгуби џабе рипате :icon_lol:

Инаку уште не ви е позната формулата-Се што е општо познато во Македонија обично е срање.

За музиката чоек мора да е отворен. Да танчи слух после ислушана и ислушана музика. Максимата дека треба да се слуша она кое слушаат и останатите не треба да биде од важност. Треба да се слуша она што ви прави мерак. Само во таков случај би оправдал Тајзевци и Мајзевци па и Мајли Сајрус ако треба. Па така меракот ќе го истисне она што турвиор го дрви кроз реченици.

:pos:

Гледаме то шо го нема во Тајзи, сериозност, техника, музичка едукација на музичарите кои знаат да ги силоваат инструментите, наспроти едноставноста и компјутерско склопеното музиче, текстче онака рс рс ко за песничка од петтоделенец на кој му фаќа тро од тро акалот.

Инаку сум ви кажал дека во Прилеп кога пееше ова рецитираше Тајзи или Тајзе или како и да е, публика му беа дечиња максимум до 13 годинки. Сите песни ги знаеа напамет, и дроги и љубови и сексој, што алудира на тоа дека музиката негова има блискост со детската музика која ја прима детското невино уво. :)

Не се силете некогаш без потреба. Јас се обидувам да бидам мирен и да не провоцирам, али кога се мора се мора па макар и да вратам.

Санаториум на времето ја дрмаа метал сцената и беа институција во МКД.
Разлика во жанрови, затоа се глупи ваквите дуели :)
Не дека којзнае колку му се свиѓа песнава од Тајзи и Скипи, ама барем личи на песна. Ова само драње и драње, ушиве да ти ги подуе проследено со депресивен ритам од позадина кој те тера вените да си ги исечеш. Барем мене така ми влијаеа тие 40-тина секунди што ги ислушав од песната :icon_mrgr:

1. Санаториум, за инает на Рики

1. Санаториум - Во себе умирам
2. Ќељав Дабар

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom