Студент на генерација ја напушти Македонија

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
После 5 минути истражување еве вака се движат платите во Индија. Во превод јуниор Девелопер зима 5 илјади долари годишно сениор зима 9-10 илјади а проект менаџер зима 15 илјади годишно. Рачунај дека у Индија со еден долар дневно можеш да поминеш. Испаѓа дека ние и индијците за одприлика исти пари работиме со таа разлика што во индија со 10 илјади годишно си бог додека кај нас си ниска средна класа.
Иначе Кинезите му рекоа на Грујо дека ќе дојдат да инвестираат кај нас пошто сме имале ефтина работна рака па сеа ти види до кај сме

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
ne se site lopovi. Nego da te prasam nesto, ako te stavat vo drzavna administracija i imas prilika ke krades ?
Dosta mi e i da vlezam tamu, da si lapam ubava platička i ništo da ne rabotam.
:D
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 15:18 ---
100x sum kažal, tie sto se nacukani vo javnata administracija ziveat podobro nego nasite gurbetcii nadvor. Ama ova vazi samo za javnata administracija, vo stopanstvoto e mizerija.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Во МИТАЛ - Скопје, ЛАКШИ МИТАЛ(индиец) им дава на вработените плата,
и тоа работници за една година 4000 Евра.
--------------
Зошто тогаш и овде не дават толку. А работата и произвоство се исти како на запад.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Eve site nezaposleni neka gi zaposlat vo javnata administracija i nikoj nema da bega nadvor. Može?
:drk::tapp::icon_mrgr:

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Дечково е еклатантен пример зошто демократијата е усран начин на државно управување, имено две будали увек надгласуваат еден паметен...

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
После 5 минути истражување еве вака се движат платите во Индија. Во превод јуниор Девелопер зима 5 илјади долари годишно сениор зима 9-10 илјади а проект менаџер зима 15 илјади годишно. Рачунај дека у Индија со еден долар дневно можеш да поминеш. Испаѓа дека ние и индијците за одприлика исти пари работиме со таа разлика што во индија со 10 илјади годишно си бог додека кај нас си ниска средна класа.
Иначе Кинезите му рекоа на Грујо дека ќе дојдат да инвестираат кај нас пошто сме имале ефтина работна рака па сеа ти види до кај сме
Zatoa istokot ke go zgazi zapadot. Sve e 5 do 10 pati poeftino. Struja,voda,komunalii,kirii,uslugi itn. Ko so kaza so nekojsi 200 evra mesecno tamu solidno se zivee a so 500e i poveke si gospodin. Trosocite za zivot im se prilagodeni na platite.

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
i vo indija se kupuva nova kola za 1500-2000 USD. So 200 USD si car tamu. Tie plati se za odreden sloj na lugje samo. 90% indijci raboti za 30-50 USD mesecno.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Eve site nezaposleni neka gi zaposlat vo javnata administracija i nikoj nema da bega nadvor. Može?
:drk::tapp::icon_mrgr:
Тоа е всушност мастер-планот!
Цела држава вработена во администрација - плати за вработените - исклучиво од казни, прекршоци и измислени давачки.(y)
Топ идеја! Нема потреба од губење време со економија и слични глупости.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Не ми се верува дека за типов напишале цела статија. Како прво не е првенец на генерација оти го учел електро 5 години. Како второ, типацов е психички пореметен, им се заканувал на професорки и асистентки да му пишат повисоки оценки. 3 пати бил фатен да препишува и бил на ивица на исклучување од факултетот. Предметите ги преполагал по 3 пати само за да го крени просекот, а некои и ги презапишувал. Асистентите велат дека не ја разбирал многу материјата, ама поради тоа што бил многу досаден (праел семинарски по секој предмет) и нападен професорите му пишувале 10ки.

Член од
19 ноември 2013
Мислења
28
Поени од реакции
16
Не ми се верува дека за типов напишале цела статија. Како прво не е првенец на генерација оти го учел електро 5 години. Како второ, типацов е психички пореметен, им се заканувал на професорки и асистентки да му пишат повисоки оценки. 3 пати бил фатен да препишува и бил на ивица на исклучување од факултетот. Предметите ги преполагал по 3 пати само за да го крени просекот, а некои и ги презапишувал. Асистентите велат дека не ја разбирал многу материјата, ама поради тоа што бил многу досаден (праел семинарски по секој предмет) и нападен професорите му пишувале 10ки.
Ти сигурен си во тоа што го збориш? Го знаеш лично? хаха па ајде сите ќе се закануваат сега на асистентки и професорки и сите ќе дипломираат со просек над 9 :) Па и јас имав такви досадни колеги ама ни еден професор не им ставаше оценка плус, само за да не досадуваат. И на ивица на истерување, па што не го истерало ко многу други што имаат истерано. Како си ги набројал сите тие нагативности, а ни една санкција против него? Епа алал нека му е значи, успеал. И покрај закани, препишувања, психичко настројство (ко што ти викаш) да успее со просек 9.70..

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464

Повели 5 години, можност за 3 пати да полагаш предмет и сета дрскост на светот заврши со 9.70 на тој факултет.

Kajgana Shop

На врв Bottom