БИБЕР - слики

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да има.. татко ми има 58 години.. Дечкото не се занимава со собирање на бибери,колекционерство..Предава на филозофски факултет,доктор по науки.. се прекршува од читање..колку и да имаш години треба да се сфати дека собирање на БИБЕРИ не е тоа тоа :)

i prodavanjeto neupotreblivi diplomi ne e toa toa...

Еден е чичко Анчо на форумов и треба да го цениме и почитуваме :)
Бар човекот ни прикажува различни мелници за бибер кој ги има и тоа е неговото хоби што е навистина интересно......... Браво Анчо, одлична е темава :)

Анчо, разбирам тоа хоби е, еве знам луѓе кои собираат соларници од целиот свет па со мака се намачив да најдам нешто што би ја репрезентирало нашата земја (со македонски инсигнии/мотиви). Или рецимо има повеќето од нас кои собираат шеќерчиња од кафиќи а тука тропаат глупости.
Работата е што некако порано повеќе како да знаеше да отвориш некоја тема. Не е до контекстот туку начинот на отварање/наслов/слики/прегледност. Рецимо, тука насловот (со големи букви) кога ќе кликнам веднаш добивам асоцијација или некој трола, или некој ќе биде тролан. Така да пола од темата веќе губи контекст. Можеш некој да прашаш од техничка помош, се кладам на толку членови, некој ќе ти дојде во пресрет.

Анчо тебе оскар за нај досаден форумџија не ти бега. Без навреда

Picture 1024.jpg.Picture 1025.jpg.Picture 1026.jpg Бибер стр.6
разлика на оваа серија од колекцијата,со порано изложените од првите страни е само во нивната големина,т.с три пати поголема висина и капацитет а со иста намена.
Анчо тебе оскар за нај досаден форумџија не ти бега. Без навреда
Ако, а кога е прогласувањето,секако ќе има и награда,можеби најнов модел од овие.
Анчо, разбирам тоа хоби е, еве знам луѓе кои собираат соларници од целиот свет па со мака се намачив да најдам нешто што би ја репрезентирало нашата земја (со македонски инсигнии/мотиви). Или рецимо има повеќето од нас кои собираат шеќерчиња од кафиќи а тука тропаат глупости.
Работата е што некако порано повеќе како да знаеше да отвориш некоја тема. Не е до контекстот туку начинот на отварање/наслов/слики/прегледност. Рецимо, тука насловот (со големи букви) кога ќе кликнам веднаш добивам асоцијација или некој трола, или некој ќе биде тролан. Така да пола од темата веќе губи контекст. Можеш некој да прашаш од техничка помош, се кладам на толку членови, некој ќе ти дојде во пресрет.
Точно така,само насловот малку „буни“, а што друго пак нечини.Се е во склоп.
Од каде ги собираш овие мелници?
Од секаде каде ќе ги најдам,и не ги собирам ги купувам.Најповеќе од исток и север.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 14:42 ---
Anco......prodavash li nesto od ova ili se raboti za privatna kolekcija?

Па се разбира дека е приватна т.с.моја. Сега за сега не продавам.Поточно некогаш би ја продал целата колекција. А сега може нешто да продадам што ми е дупликат или нешто размена може.
Насловот на темата ги заинтересира и тинејџерите на Кајгана. Браво дечки.
Анчо брат ги продаваш миленцава а ? Ептен ретро се за над телевизор ми требет.
Нешто може и да се продаде.Чекај сите да излезат на виделина со слики. Потоа порачај
Тешко на женати што ти оди по газот и ги собира предметиве за да ги намести таму од кај што си ги ископал...
Во право си , си има мака со овие мој работи.
Колку и да има.. татко ми има 58 години.. Дечкото не се занимава со собирање на бибери,колекционерство..Предава на филозофски факултет,доктор по науки.. се прекршува од читање..колку и да имаш години треба да се сфати дека собирање на БИБЕРИ не е тоа тоа :)
Ама јас не сум доктор или професор,само Кв бравар (и не ги собирам од вчера)

Имаш навистина интересно хоби!

Кога би видел и дека некој друг ова го има,или прави јас ќе се веднаш откажам,а и би му ја предал цела колекција,јас сакам нешто што правам да сум единствен,мислам вечерва да отворам пак една тема за нешто друго,едно друго мое Хоби.
Е такво незнам дали воопшто некој во Европа го има - практикува - собира и т.н.

Picture 1061.jpg еве една од колекцијата, посебно ја означувам само таа.
Значи има многу други и понатаму што ќе ги прикажам и што повеќе личат како за украс,иако сите тие ја вршат работата за која се наменети т.с. мелници за БИБЕР.
ама оваа е нешто посебно,за око можеби не е нај ама е нај-нај практична и најфункционална а со тоа и најдобра можеби и од сите што ги имам.
Така да ако некаде ја здогледате на продажба-веднаш купете ја.
Меле одлично и шеќер.Меле и ориз, за мали доенчиња за кашичка.

Picture 1092.jpg
дел од колекцијата - високи дрвени бибер мелнициPicture 1092.jpg ај и мала...

Ја ќе те замолам да ставаш слики поединечно, ме мрзи да сечам и да ги разделувам за следниот албум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom