Студент на генерација ја напушти Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Rale
  • Време на започнување Време на започнување
licenca e plus. Depozit znaci deka ako sakas da napustis drzava i imas visoko obrazovanie treba da deponiras odredeni pari na necija ziro smetka. Vo sprotivno nema da smees.
Не зезај, и ти мислиш дека така ќе се сопре одливот на мозоци?
Јас би рекол дека уште повеќе ќе почнат да се вадат бугарски пасоши и така земјата ќе ја напуштаат како бугари, а не како македонци
До душа тогаш и многу би се откажале од македонскиот пасош

ne e povekje lesno da se izvadi bugarski pasos. inaku se bara nacin kako da se spreci odlivot na mozoci. So drzava niedna bitka nikoj ne moze da dobie.

mora ednas da se spreci odliv na mozoci. a toa e se znae kako. Ovaa vlada treba da poraboti na toa. sekoj sto saka da odi nadvor prvo neka deponira garancija od odredena suma na nekoja smetka i duri posle moze da ja napusti drzavata. Redno e da stegnat obrac.
Синко не знам што пушиш али пушти малку наваму од тоа! Шегата настрана моментот ако тоа се случи јас на плоштад ќе го спалам македонското државјанство и пасош и ќе барам азил у Тумбукту.
Свесен ли си дека со таква одлука државата ќе ни дојде на ниво на Северна Кореја каде што луѓето работат цел ден за шака ориз. Што ќе ги мотивира газдите да плаќаат повеќе ако сите се приморани да работат тука и нема начин да ја напуштат државата?

Синко не знам што пушиш али пушти малку наваму од тоа!

Ова не е од пушење. За ваква зелена да откачиш ти требаат потешки дроги хорс, мет и тн. А овој најверојатно е на крокодил . :D

Ова не е од пушење. За ваква зелена да откачиш ти требаат потешки дроги хорс, мет и тн. А овој најверојатно е на крокодил . :D
Ја се сумњам дека дечково е навлечен на Сител а за тоа треба бајаги време за опраање :)

ne nisto ne sum navlecen. Ama kaj i da e drzavata ke go resi ovoj problem. Naskoro.

ne nisto ne sum navlecen. Ama kaj i da e drzavata ke go resi ovoj problem. Naskoro.

Ќе го реши пријателе, јас да сум држава на овој прост народ не само паричен депозит туку и еден бубрег би му побарал како гаранција дека ќе се врати назад во државата, и пак ќе останам во фотеља на илинденска, а народот ќе ме сака и ќе вика ќе вика ќути има и полошо.

@Iphone "Државата"-ака ВМРО-ДПМНЕ, ако проба да задира во граѓанските слободи до толку, на клоци ќе ги избркаат од собрание од влада и од државава.
Ти свесен ли си што пропагираш??? Пола Македонија живее со парите заработени надвор од државава, а он ќе воведувал забрана за излез... Не знам што ви ставаат во кафето во штаб али од вакви мислења ми иде да се отселам од државата и никад да не се вратам

Па кај нас логиката е: стани студент на генерација за полесно да си отидеш од земјава! И многу нормално е сето тоа... Зарем да чека да поминат три генерации на керки и синови па да стане асистент на факултет? Или да чека нов оглас кај министерот за здравство за „посебно“ интелигентни?

Кој проблем е решен па овој да го реши?? хаха не ме смеј, овој проблем сигурно оваа власт нема да го реши. Иди види во оглас од пред 3 дена "Се бара Директор на Комунално претпријатие со СРЕДНО одделение завршено". Тоа знаеш што значи? Си имаат некој добар лепач на плакати од избори и сеа ќе си го стават директор. Кога наскоро ќе го реши Државата ова кога ете си продолжуваат по свое.

Ќе го реши пријателе, јас да сум држава на овој прост народ не само паричен депозит туку и еден бубрег би му побарал како гаранција дека ќе се врати назад во државата, и пак ќе останам во фотеља на илинденска, а народот ќе ме сака и ќе вика ќе вика ќути има и полошо.
Може и без да иселува, за секој случај да му извадат ако му текне нешто такво радикално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom