РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Лош испад на наш член. Столот го фрли према Ванчо Димовски затоа што имаше некоја вербална расправија со него. Го знам дечкото и не спаѓа во категоријата на дрклиња што глумат хулигани, ама ова денес стварно не му требаше.

Стварно неубав потег кој може да го чини Вардар играње без публика, или некоја подебела парична казна. Инаку јас не го оправдувам осудувањето на Мојсо затоа што навивал за Партизан, затоа што ми нема ама баш никаква логика. Ајде во ред е да му пеат Мојсо уши, да го вреѓаат и слично, ама ова е стварно мешање баби и жаби. Што има везе ако човекот отишол да навива за кошаркарскиот клуб на Партизан кој играше со Фенербахче од Турција? Ајде да играа против наш тим да разберам дека не е во ред да навива за Партизан, ама вака стварно не гледам проблем...

Стварно неубав потег кој може да го чини Вардар играње без публика, или некоја подебела парична казна. Инаку јас не го оправдувам осудувањето на Мојсо затоа што навивал за Партизан, затоа што ми нема ама баш никаква логика. Ајде во ред е да му пеат Мојсо уши, да го вреѓаат и слично, ама ова е стварно мешање баби и жаби. Што има везе ако човекот отишол да навива за кошаркарскиот клуб на Партизан кој играше со Фенербахче од Турција? Ајде да играа против наш тим да разберам дека не е во ред да навива за Партизан, ама вака стварно не гледам проблем...
Не ја почнувај пак оваа тема жити се. Има врска каде е професионалноста играч од репрезентација да пее Сваки турчин зна, свака була зна, да је Обилич српски син заклао Мурата... Исто ко Ноле да отиде у хрватска и да запее Dalmacijo, evo sam se vrati, ti si moj cvit, plavog mora mati... Malo pjevam, malo sviram, i polako tetoviram tvoje ime u srcu... Тоа е тој проблем.

Во врска со инцидентот. Дечкото е прибран и не е некој што прави испади, али секој има лош момент. Непотребно беше тоа али тоа е тоа нема назад.

Тоа со Фенербахче беше само нов зачин во нашата битка против Мојсо.
Мојсо е персона нон грата за нас, од моментот кога како капитен на Вардар кој го бацуваше знакчето на дресот, после освоената титула во 2009 го напушти клубот и премина во Металург.
ОТПИШАН Е ОД ЖИВИТЕ ЗА НАС :)
Во наредната сезона му се пееа песни кои стварно беа невкусни и кои ја вклучуваа и неговата сегашна жена. Ова денес ништо не беше.
Само кога и да пееме он има животни партии. Кога никој не го есапи, гол не може да даде :D

Не ја почнувај пак оваа тема жити се. Има врска каде е професионалноста играч од репрезентација да пее Сваки турчин зна, свака була зна, да је Обилич српски син заклао Мурата... Исто ко Ноле да отиде у хрватска и да запее Dalmacijo, evo sam se vrati, ti si moj cvit, plavog mora mati... Malo pjevam, malo sviram, i polako tetoviram tvoje ime u srcu... Тоа е тој проблем.

Во врска со инцидентот. Дечкото е прибран и не е некој што прави испади, али секој има лош момент. Непотребно беше тоа али тоа е тоа нема назад.

А што има Македонија врска со Турците? Да пеел антимакедонски песни би разбрал, ама вака... Негов проблем е за кого ќе навива. Кажи ми ти ако си за Барса да речеме(значи лупнав ова чисто колку за пример да дадам), предавник си?

А што има Македонија врска со Турците? Да пеел антимакедонски песни би разбрал, ама вака... Негов проблем е за кого ќе навива. Кажи ми ти ако си за Барса да речеме(значи лупнав ова чисто колку за пример да дадам), предавник си?
Истиов муабет сите... Јас сум никој и ништо, он е репрезентативец и од него гледа пола Македонија. Не доликува. Приватна ствар де океј, а шо праиме доколку имаа спонзор Металург некој од Турција? Да беше во друг клуб ќе му ги спакуваа куферите одма. Дај пример од друг играч од друга националност што го прави истово и ќе коментираме. До тогаш не коментирам веќе на темата за Мојсо, кажа Коњаникот се што имаме за него и тоа е тоа.

Истиов муабет сите... Јас сум никој и ништо, он е репрезентативец и од него гледа пола Македонија. Не доликува. Приватна ствар де океј, а шо праиме доколку имаа спонзор Металург некој од Турција? Да беше во друг клуб ќе му ги спакуваа куферите одма. Дај пример од друг играч од друга националност што го прави истово и ќе коментираме. До тогаш не коментирам веќе на темата за Мојсо, кажа Коњаникот се што имаме за него и тоа е тоа.

Не реков јас нигде дека е лошо што го навредуваат и слично. Тоа си е дел од навивањето и нема бегање од тоа. Реков дека ми е нелогично да го тролаат или осудуваат затоа што навивал за Партизан на кошаркарски меч. Иначе за Вардар сум само пробувам да гледам реално на работите.

Абе те разбирам потполно, ама ај стварно да не ја тупиме темава со него има тема ако сакаш таму ќе продолжиме иако мислам се е кажано.

E, Стефчо не дупи, има тема за Наумче, пишувајте таму. :)

Темава гласи Вардар-Металург, а јас зборувам за транспарентот што го извадија Комитите за играчот на Металург. Зборувам за нешто што не е во врска со темата? Не. Транспарентот беше дел од натпреварот така да сосема е нормална оваа дискусија.

Темава гласи Вардар-Металург, а јас зборувам за транспарентот што го извадија Комитите за играчот на Металург. Зборувам за нешто што не е во врска со темата? Не. Транспарентот беше дел од натпреварот така да сосема е нормална оваа дискусија.

Дискусијата за Наумче се води низ 3930 теми уназад ако не си приметил. За тоа реков може слободно на тие теми да се надоврзуваш.
Ама ај ко си запнал да се објаснуваш, терај.

Дискусијата за Наумче се води низ 3930 теми уназад ако не си приметил. За тоа реков може слободно на тие теми да се надоврзуваш.
Ама ај ко си запнал да се објаснуваш, терај.
Пишав претходно дека не видов што се пишувало претходно, па затоа и побарав објаснување за дечкото со столчето. Нема везе, веќе и нема што да се објаснува на оваа тема, на Комитите Наумче им е трн во око и секој негов покрет им доаѓа на тапет. Нешто како Тони Симиќ за навивачите на МЗТ Скопје. :)

Среќна сум што гледав одличен македонски ракомет. Друго, небитно.

Не можам, посилно е од мене...

http://www.rkmetalurg.mk/sega-site-znaat-koj-vladee-so-skopje/#comment-3741

Е па, радувајте се симпатизери на Металург – ние владееме со Скопје. Ја загубивме битката, но ја добивме војната.

Како решија кој ја доби војната? :pos: Па 1-1 е, или групната фаза заврши денеска? :гик:

и пази коментар:

И минатата недела не беа криви Комити, домашната организација потфрли. Ц Ц Ц . И сега не смееме да се радуваме, наместено било.ОФ ОФ ОФ . Ми се гади од т.н. новинари и од коментатор кој дури и на -4 кога тргаа домашните играчи во напад викаше „ Еве ги нашите јунаци сега“ ; како Металург да не е наш тим.

Што глеал овој бе? :pos: Па Перо сврши на утакмицава. :D

Еве вакви лицемери и популисти ме нервираат. (n) То ест веќе ми се смешни...

Moжат дечкото со столицата да го земат за официјално лице, if you know what I mean... :нинџ:

Среќна сум што гледав одличен македонски ракомет. Друго, небитно.
Цуре вечерва ако си гледала ОДЛИЧЕН македонски ракомет, или си гледала некоја друга утакмица од оваа што ние ја коментираме или ти е прва изгледана ракометна утакмица у живот. Трето нема!

Реално и двете утакмица беа под нивото на двата тима, значи многу повеќе се очекуваше од нив. На првиот меч Металург беше најочаен до сега во последниве година дена, на вториот меч истото важи за Вардар. Гледавме океј ракомет али далеку е тоа од некој ултра квалитетен двомеч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom