РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како можеше вардар да игра вака мизерно а пред 10 дена ги растртил металурзиве :tapp:Работава иди да си гледаш само како што ти одговара.Епа како што играа умрено металург првата утакмица и праевеа 1000 грешки и фрлаа топки во аут и правеа пробивања секој втор напад така и вардар сеа изигра.Вардар колку јако играл против псж бла бла а и сами незнаат како успеаа да спасат бод на таа утакмица за разлика од нив металург ги поеба псж ако е тоа некакво мерило. и? металург> вардар? не... затао не го потете непотребно со вакви глупости.
И читам првата фер била вторава местена :unsure: Значи вардар ако губи местена била,стандард приказна.АКО ИМАЛО МЕСТЕНКИ ДОГОВОРЕНО БИЛО УШТЕ ПРЕД ПРВИОТ НАТПРЕВАР ДА ИМА ПО ЕДНА ГОСТИНСКА ПОБЕДА.Неможе тоа ајде кој ќе тепа првата па после втората ќе му ја дадеме на другиот.Реално да играа металург е подобар и сигурно ќе си оствареше таа една победа.
Се покажавте дека сте селани,столица втерен :place: БРУКИ ЕЈ.И поради која причина се фрла стол втерен неможам уште да си разјаснам.Спремајте се за од дома да си гледате наредните мечеви.

Мое лично мислење е дека и двете натпревари беа наместени и затоа си уплатив на 2ка денеска 2,6 квота.

Некои личности имаат IQ помал од лупен компир, некои пак размислуваат како деца од петто одделение. Малку е жално...

Нејсе, за последен пат. Читате-недочитувате, извртувате факти, се губите во муабетите, нивото на дискусија е ниско.
Сметам дека и двата натпревари не беа чисти. А, не само овој. За тие што мислат различно од мене, не мислам дека се ретардирани. Тука секој го изложува своето оружје, не сум дојден да разубедувам некого и да му го наметнам моето мислење.

за оваа утакмица ќе има препукувања до бескрај.
како поддржувач на македонскиот ракомет, сакам и двете екипи да појдат понатаму и во некоја од наредните фази да се паднат едни против други. така ќе нема местење, ќе се види кој бил/е појак, сите овдека ке оладат, а македонскиот ракомет ќе напредни многу, пошто мак екипа би имало во фајнл фор :)
толку!

Како беше она
100 карти ни дадовте,1000 ви дојдовме
сите го исцицавме?
слабо тоа неделава а минатата ми ги направивте цитрони ..

за оваа утакмица ќе има препукувања до бескрај.
како поддржувач на македонскиот ракомет, сакам и двете екипи да појдат понатаму и во некоја од наредните фази да се паднат едни против други. така ќе нема местење, ќе се види кој бил/е појак, сите овдека ке оладат, а македонскиот ракомет ќе напредни многу, пошто мак екипа би имало во фајнл фор :)
толку!
Ако Металург и Вардар завршат на 3 и 4 место , тоа ќе биде нивниот максимум , оваа сезона ЛШ е многу посилна со далеку посилни екипи од лани.
Ако Металург заврши на 2 место тогаш има шанса за победа против Мотор и Алборг , но не и против Киелце кој веројатно ќе заврши трет во група.

Prvo, nema da se krieme tuka kako nekoj od drugiov tabor i ke cestitame pobeda na protivnikot kao sto e red. Ne navlagam u toa dali bile ili ne bile namesteni. Ke se osvrnam malce samo na incidentot koga bese frleno stolce. Do takov incidwent dojde pred se zatoa sto vo nasive sali takozvanoto obezbeduvanje ( momcite u zeleni elecinja) ne se pravo obezbeduvanje tuku pravi picinja. Kao da gi zabole kurot za toa sto se tamo postaveni. Na poluvreme Manki ( bivsi clen na komiti, ne znam dali e uste, vecno izdrogirana i nacukana facka) mu se stai u faca na tipcevo( koe treba da bide obezbeduvanje) abe mame mu iznaeba, go pljukase i se po red, a ovoj se prai kao ne go glea, kao najispickan. Posle u vtoro poluvreme dojde incidentot. Debilot se simna do reklamite, pocna,prvo da,se zakanuva neso na teren, pa pocna da mava so upaljaci, a za celo toa vreme batevo( citaj obezbeduvanje) go gleda kao poparen, kao mu vika neso, ni za fakanje i trganje nanazad ni da pomisli poso neli tuka e odma manki i nekoja druga ekipica,koja ke mu skokne pa nornalno se usral u gaki obezbeduvacot!! Tipov glea ne glea deka obezbeduvanje isto ko da nema, si zema fino lepo stolce si go frli na teren i normalno samo u negovoto selsko mozoce ispadna fraer takozvani ultras( na majka mu pickata nit znael nit nekogas ke znae sto e ultras) i karil nekoj poen ,utre u skolo retardiranite drugarcinja ke go slavat.Mi se zgadi koa go vidov toa, stvarno selski poteg do nemajkade. Sto e najtragicno posle toa ko picica si se kaci gore, pa use,go krijat pa pa. I posle toa od gore use pak gadjase. Znaci ne znam na tie okolu nego nego kako ne im dojde da mu ja skrsat glaata! Da se nadevame deka zaradi kurtonov nema da ne kaznat so prazna sala i deka ke mozeme da pomogneme vo pobeda protiv Dinamo, i plasman ponatamu sto bese i glavna cel sezonava.

Ах бре Даворче и тебе не ти е лесно.
Жални се овие мирољубциве, Македонија да има 2 преставници у елиминациона фаза и да дркаме на Растворцев, Дибиров и бандата странци во првиот тим на Вардар.
Зошто би биле ,,нечисти''? Или секаде да се бараат заговори?

Толку е просто. Вардар не е екипа за ЛШ. Ќе се види допрва.

Жални се овие мирољубциве, Македонија да има 2 преставници у елиминациона фаза и да дркаме на Растворцев, Дибиров и бандата странци во првиот тим на Вардар.

Не бе, ќе дркаме на Нарко Манич, Атман, Мијатовиќ и Вугринец кои по некоја случајност се потомци на Александар Македонски, ебате беља.

Прво да кажам дека голем мерак ќе ми се направи ако два македонски тима одат понатаму, но морам да кажам дека доколку излезе дека си ги наместиле утакмиците би била стварно разочарана. Мразам местенки, какви и да биле тие, без оглед на тоа дали Вардар (за кој навивам) победил во едната или не.

Не кажувај гачки ? Нели треба да си помагаме еден на друг,заедно сме исти бла бла бла.Сам себе убијал кисс

--- надополнето: 24 ноември 2013 во 22:35 ---

Кажи ми според што е Металург по македонска екипа од Вардар? Поради тоа што има 2-3 репрезентативци повеќе? И Џенова во Италија има повеќе италијанци од Интер во тим, па тоа не ја прави Џенова по италијанска екипа од Интер.

не е тАчно! кога вардар победува, то е реално, а кога губи е местено. ништо не разбираш :D

Кажи ми според што е Металург по македонска екипа од Вардар? Поради тоа што има 2-3 репрезентативци повеќе? И Џенова во Италија има повеќе италијанци од Интер во тим, па тоа не ја прави Џенова по италијанска екипа од Интер.

Ama narodov sto ne prati rakomet i sport na toa se pali, uste malce i ke gi nema veke pa ke gledame vistinskoto derbi so Pelister

Не бе, ќе дркаме на Нарко Манич, Атман, Мијатовиќ и Вугринец кои по некоја случајност се потомци на Александар Македонски, ебате беља.
Да не ги набројувам сеа, такви прикаски кажувајте си таму кога се збирате пред утакмица и мислите по кој да фрлите со стол. Се надевам ЕХФ ќе ги казни без публика да играат.

И не ме цитирај испод част ми е навивач на таква багра од клуб да ме цитира!

^ Ако не сакаш да те цитираат, не пишувај глупости. Преку такво сте со тие репрезентативци. Убаво кажа некој дека Кире ни е цела репрезентација а овие спотериве се речиси небитни. Ова ќе се почувствува кога Кире еден ден ќе рече "доста е"! Кој да поддржувам? Миркуловски наречен пробивање? Мечето ушко гробарот? А биле, а не биле во репрезентација исти ташак ми е и онака повеќе зијан има од нив отколку ќар.

Вторава утакмица не знам дали само на мене, ама ми беше некако со помалку еуфорија, на првата се тресев цело време, можеби само јас добив таков впечаток но утакмицава го немаше оној жар, зборам за нашите ракометари, многу незаинтересирано, многу лежарно, без желба да се вратат во игра, без некои обиди да направат нешто повеќе..Многу чудни замени, многу чудни потези, ова денес што го видов не личеше на Вардар..Разочаран сум од нашите момци, не сакам да бидам сфатен дека ја омаловажувам победата на Металург, дали утакмиците беа наместени, договорени, нема да коментирам, Металург денес изигра на ниво и им честитам на победата ;) нашите одиграа премногу лошо и заслужено изгубија. Сега со по една победа и двете екипи имаат реални шанси да одат понатаму и да го елиминираат Минск, ако Металург на крајот заврши како втор, ќе заврши голема работа, ако на крајот Вардар и Металург се најдат како 3 и 4 пласирани во групата и не верувам дека нешто многу ќе им менува, со оглед на тоа дека со сигурност ќе добијат многу тежок противник, бидејќи ќе добијат екипа што завршила како прва, односно втора во групата. Ќе биде интересно до крај останува да видиме :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom