Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
Пробај напрај унинстал со Revo uninstaller и со тоа ќе ги избришеш и регистрите и све тоа ќе видиш тамо, и после пробај данлоад од линков . кој ќе инсталираш иди фирефокс -> хелп -> абаут фирефокс и види дали ти е up to date верзијата.
ne biva drugar

Attachments

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
Не знам дали е можно да е до тоа... ама со кој памет уште чуваш вин ХП ?!?! ако имаш хардверска можност под хитно вин7 ставај.
da ti kazam iskreno mnogu mi se dopaga imam rabotino i na vin7 ama ne mi se ima dopadnato ... a ke moram da go menuvam po sto tehnologiata odi napred ;)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Вчера отворив Firefox после којзнае колку години. Од 14 се апдејтира на 18. Што праат овие бе секој два месеца одат со нов апдејт. Ви текнува на времето кога од 3 до 4 да стигнат им требаше години. :)

Користи некој Firefox уште бе?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.075
Sosema vo red mi e Internet Explorerot mene.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.075
Ај отвори ја странава со IE. Или уште подобро, пробај да ја отвориш оваа. После отвори ги со некој друг прелистувач, и ќе сватиш какво срање е IE.
Која е разликата? Побрзо ми ги отвори одошто со хромот.

Никогаш не мислев ќе го бранам IE, ама месец дена со осумкава, лизга.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ги користам сите познати прелистувачи, таква ми е работата, и без двоумење можам да кажам дека Хром нема конкуренција.
Вчера отворив Firefox после којзнае колку години. Од 14 се апдејтира на 18. Што праат овие бе секој два месеца одат со нов апдејт. Ви текнува на времето кога од 3 до 4 да стигнат им требаше години. :)

Користи некој Firefox уште бе?
Тој циклус се вика rapid development, хром е на верзија 25 :)

Sosema vo red mi e Internet Explorerot mene.
Internet Explorer дури во својата верзија 10 може да се каже дека личи на модерен прелистувач. Сите предходни се тапа невидена.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Која е разликата? Побрзо ми ги отвори одошто со хромот.

Никогаш не мислев ќе го бранам IE, ама месец дена со осумкава, лизга.
Eeeee, тоа е друго ако го имаш новиот, конечно им текна да го опраат :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Го користел ли некој waterfox, има ли простор да се пофали броусеров или...:D

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Подобро и постабилно нешто за мене од Firefox нема :)

S

Sagan

Гостин
Преголемото црпење ресурси кога сум на You Tube ми е најголем проблем кога користам Dell Mini нетбук (скромни 2GB RAM / 1.67 GHz процесор). Различните прелистувачи како демек се обидуваат да подобрат нешто во тој поглед, ама изгледа Chrome тргнал у погрешна насока. Еве еден вчерашен експеримент на Windows 8.1 Pro x86.

Opera користев првите години, по што се префрлив на Chrome. Еве до кај стигнале со најновите верзии:
Opera 18.jpg Chrome 31.jpg
Со еден збор речено: РАЗОЧАРУВАЧКИ.

Релативно популарниот дериват на Chromium, Torch (брат на Chrome), иако со еден куп џиџи-миџи како вграден торент клиент и симнувач на видеа (вклучително и од YT) е далеку подобар и со него можам да вклучам паралелно и камера на Skype без никаков проблем.
Torch 29.jpg

Firefox, Safari и два алтернативни демек light прелистувачи - QtWeb и QupZilla, се тука некаде, барем по однос на засегнатиот сајт.
Firefox 25.jpg Safari 5.1.7.jpg QtWeb 3.8.5.jpg QupZilla 1.4.4.jpg

IE 11 дефинитивно најдобро лизга на нетбук со вакви карактеристики. Останатите сајтови ги вчитува далеку побрзо со помалку ресурси, а и најчисто изгледа од естетски аспект.
IE 11.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom