Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Како одприлике се движеше одговорот?
Дали отсечно те одбиваше, или малку меко го правеше тоа? Дали спомнувала денови кога би можела да те дружи? Или секогаш е оноа „друг пат“. „има време“. И најбитно откако ќе си ја прашал одоколу и откако нели таа ќе те одбие, дали после тоа и разговорот брзо завршувал особено од нејзина страна?
Стварно нема конкретен одговор, пошто 5-6 пати ја прашував кога е слободна. Некад отсечно одбиваше со причина, некад беше "не знам, зафатена сум", некад "не сум сигурна дали ќе можам" и на крај нормално испаѓаше дека не може. И не би рекол дека разговорот брзо завршуваше, да беше така од старт ќе си сфатев дека немам што да барам више, напротив продолжувавме да правиме муабет најнормално.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
Стварно нема конкретен одговор, пошто 5-6 пати ја прашував кога е слободна. Некад отсечно одбиваше со причина, некад беше "не знам, зафатена сум", некад "не сум сигурна дали ќе можам" и на крај нормално испаѓаше дека не може. И не би рекол дека разговорот брзо завршуваше, да беше така од старт ќе си сфатев дека немам што да барам више, напротив продолжувавме да правиме муабет најнормално.
Знаеш зошто битно беше дали брзо после тоа завршува муабетот или не? Затоа што ако не, тогаш таа те држи на резерва. Што во овој случај и го прави. Изглеа посекако она не сака нешто многу многу во моментот со тебе, или сака да седи на повеќе столици а тебе те држи на втор план.
Conclusion? Батали ја уште сега. Пошо после потешко може ќе ти биде.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Ај вака ако може ситуацијава да ми ја подразјасни некој и да ми даде некое објаснување:

Излагам со некоја на прв состанок, запознавање ова-она, на крај од состанокот ја прашувам дали убаво си поминала и дали сака пак да излезе и она вика "да, сакам", на фб продолжува и она мене да ми праи муабет (нема монолог со замарање на чет, туку обостран муабет), а за втор состанок не успеваме да се договориме месец дена. Една од причините е колоквиумска недела, па вика дека може откако ќе заврши да излеземе. Завршува неделата, низ муабет ја прашувам дали е слободна викендов, вика "не сум сигурна". Ја прашувам кога ќе може, вика "'ќе ти пишам" и и викам "договорено". Од тој момент ме нема контактирано, ова е веќе трет викенд.

Што е поентата? Ова не е, "сакам да сме пријатели" пошто не ни бевме пријатели баш туку од старт беше јасна заинтересираноста. Ова е одбивање или пак од оние случаи кај што и годи заинтересираноста али нејќе ништо повеќе, иако вика дека сака, али некако магично не успева да направи време. Не ми е логично тоа пошто и сама вика дека нема многу време пошто работи две поситни работи покрај факултетот, па не верувам дека би одвојувала многу време само за "додворување". А ако е стварно толку зафатена, а е заинтересирана, до толку не може да направи 2-3 саати простор во било кој дел од неделата за да излезе со мене?

Anyone?
А да си пробаш Old Fashioned way, па или џа или бу? Јас мислам најпаметна варијанта ти е.
Можи да има многу причини вака да ти прави, затоа вака мислам дека е најдобро.
Значи и викаш: Види *именадевојчето, факт е дека не сме другари, или барем јас не те гледам како другар. Комуницираме извесен период, еднаш дури излеговме, си поминав супер, и сакав пак да се видиме. Неколку пати до сега те имам покането да излезиме пак, и секогаш најдуваш причина да не излезиме. А од друга страна продолжуваш да комуницираш со мене, што прави да не ми е јасно како гледаш на мене. Значи дај да резимираме. Како гледаш на мене? Има шанси да излезиме еднаш, па уште еднаш, па уште еднаш.... или не? Да знам, ако нема, да си терам понатаму...

Вака ем ќе знаеш на што си, ем онај моментот дека спремен си да си тераш понатаму ќе ја подзамисли.

Ако имаш трема ова трезен да и го пишиш, пиши и го ко ќе се вратиш од град :)

Мој предлог ова. Понатаму ти си знаеш.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
А да си пробаш Old Fashioned way, па или џа или бу? Јас мислам најпаметна варијанта ти е.
Значи и викаш: Види *именадевојчето, факт е дека не сме другари, или барем јас не те гледам како другар. Комуницираме извесен период, еднаш дури излеговме, си поминав супер, и сакав пак да се видиме. Неколку пати до сега те имам покането да излезиме пак, и секогаш најдуваш причина да не излезиме. А од друга страна продолжуваш да комуницираш со мене, што прави да не ми е јасно како гледаш на мене. Значи дај да резимираме. Како гледаш на мене? Има шанси да излезиме еднаш, па уште еднаш, па уште еднаш.... или не? Да знам, ако нема, да си терам понатаму...

Вака ем ќе знаеш на што си, ем онај моментот дека спремен си да си тераш понатаму ќе ја подзамисли.

Вака ќе знае она дека може да го има секогаш коа ќе посака пошо вака тој и` кажува дека е сеуште загреан за нејзе.
По она што таа го кажува „па не знам,па друг пат, па леле сеа немам време“ кажува дека го става во втор план. Но не дека не сака да има апсолутно ништо со него.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Вака ќе знае она дека може да го има секогаш коа ќе посака пошо вака тој и` кажува дека е сеуште загреан за нејзе.
По она што таа го кажува „па не знам,па друг пат, па леле сеа немам време“ кажува дека го става во втор план. Но не дека не сака да има апсолутно ништо со него.
Напротив, затоа ја прашува, само со малку пофин речник: Сакаш да излезиме, или да си барам чарето, Том и Џери не планирам да си играме?
Додуша можи вака и попаметно е, да го резимира во една реченица сето :) Јас така би направил :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
Напротив, затоа ја прашува, само со малку пофин речник: Сакаш да излезиме, или да си барам чарето, Том и Џери не планирам да си играме?
Додуша можи вака и попаметно е, да го резимира во една реченица сето :) Јас така би направил :)
Абе ако е решен да стави крај, секој муабет му е излишен. Вака нишо не губи ко што викаш ама пак ќе кажам она очигледно не сака ништо во моментот пошо очигледно или си има некој друг на пик или се одмара од една друга глупа врска, но и` треба некој отстрана да и` го полни егото со внимание. Дали е со Џа или бу, или со игнорирање, треба да ја батали работава. Освен ако не сака да чека, што доведува до оноа потоа кога врската би се оформила, би се оформила на еден смешен начин каде едната страна ќе инвестира за другата. Било тоа матерјално или во негов случај полошо - емотивно.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Абе ако е решен да стави крај, секој муабет му е излишен. Вака нишо не губи ко што викаш ама пак ќе кажам она очигледно не сака ништо во моментот пошо очигледно или си има некој друг на пик или се одмара од една друга глупа врска, но и` треба некој отстрана да и` го полни егото со внимание. Дали е со Џа или бу, или со игнорирање, треба да ја батали работава. Освен ако не сака да чека, што доведува до оноа потоа кога врската би се оформила, би се оформила на еден смешен начин каде едната страна ќе инвестира за другата. Било тоа матерјално или во негов случај полошо - емотивно.
Не знајш жениве како можат 300 умишта да сменат во 10 минути изгледа :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не сум воопшто емотивно приврзан, засега само ме привлекува, не би се јадел ако ме одбие па да сечам вени, а не би ни форсирал нешто ако видам дека не иде. Али убаво ќе беше да успееше, нај што ме нервира у животот за било што е вакво одложување, чекај, тргни, застани, врати се, а првпат се наоѓам у ситуација кај што гледам заинтересираност, а истовремено неодлучност иако цело време иницирам. Обично од старт ми е јасно дали некоја е заинтересирана или не. Оваа работа ептен ми беше нејасна, више одлучив чим не ми пишува да ја баталам освен ако не и текне случајно да каже за излагање, тек тогаш ќе идам на џа или бу. Јесда не ми се верува дека би дочекал такво нешто.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 23:06 ---

Вакво нешто би пишал, али у случај да дочекам она да ме праша како сум, што правам, а ако гледам дека не планира да ми каже за искачање. Инаку од нигде да и го извадам муабетов сеа по долго време никако.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Не знајш жениве како можат 300 умишта да сменат во 10 минути изгледа :)
Та нека менвет ако сакет, не мора и ти по нејнио ум. :)

@RickyLFC9 не зборувам од женски аспект, батали ова сликава од лево што се смешка, немам поим што и` се врти во главата. Но, ако некој сака и има желба да се видите, вака или онака, ќе најде време, ако треба уз лет и прелет. Ако сака, ќе истисне макар и пола саат од денот, а не пак од месецот. Особено после неколкукратни држ-недај покани.

M

Muranyi

Гостин
Од ова значи треба да ја баталам, пошто више два месеци пројдоа откако излеговме. И ја многу мразам социјални мрежи за вакви ствари, и земав број и она го има мојот, али не контактираме преку тоа. И го праев баш ова што го кажа, последните месец дена од последниот муабет баш такви мали потсетувања правев, не ја замарав, туку низ нормален муабет ќе ја свртев таа тема, ќе добиев одговор и ќе продолжев нешто друго. И сеа сум тука...
Батали ја и тури и пепел.Може да е зафатена од било која причина еднаш,двапати,евентуално трипати.Се повеќе од ова е знак дека не е заинтересирана и ти не би требало да си го трошиш своето скапоцено време со луѓе кои не можат да ти го посветат своето.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Батали ја и тури и пепел.Може да е зафатена од било која причина еднаш,двапати,евентуално трипати.Се повеќе од ова е знак дека не е заинтересирана и ти не би требало да си го трошиш своето скапоцено време со луѓе кои не можат да ти го посветат своето.

Oва не е последен стадиум. Ова е претпоследен.
Оти после ова, сите се запрашуваме, едно круцијално прашање, што обично цел прогрес на турање-пепел-или-не го фрла во вода.

„..ама, што ако голта?“

:D

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Вакво нешто би пишал, али у случај да дочекам она да ме праша како сум, што правам, а ако гледам дека не планира да ми каже за искачање. Инаку од нигде да и го извадам муабетов сеа по долго време никако.
Јас мислев дека уште си комуницирате.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 23:41 ---
Та нека менвет ако сакет, не мора и ти по нејнио ум. :)
Види шо пиша Вот :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Рики, може те свиѓала на почетокот, но мое мислење е дека улетал друг јунак во меѓувреме. Има и тешки девојки за договарање кои иако те свиѓаат ќе треба да се окозиш за да ги договориш. Но штом има време секој ден да пие дома кафе по во просек 20 минути, значи за недела дена 2 саати и кусур поминати во испиено кафе, сигурно може да одвои саат-два и со тебе да шмркне едно, кафе. Веројатно е дека кафето го пие со друг.

M

Muranyi

Гостин
Oва не е последен стадиум. Ова е претпоследен.
Оти после ова, сите се запрашуваме, едно круцијално прашање, што обично цел прогрес на турање-пепел-или-не го фрла во вода.

„..ама, што ако голта?“

:D
И најверојатно дечкото нема да дознае никогаш.
Тоа што не се успеало да се договори едно кафе за 2 месеци после 5-6 покани,мене ми говори дека состанокот не поминал баш најдобро.Или пак се работи за некоја 3 особа која улетала во меѓувреме.

Според мои критериуми,последен стадиум и последна шанса да се спасиш од себеизмачување и разочарување.

И @RickyLFC9,нареден пат кажи и дека ти прекрасно си поминал на состанокот и остави простор девојката сама да се изјасни,без ти да ја прашуваш.Без никаква намера да те навредам,ама звучи патетично тоа што си ја прашал дали си поминала убаво.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Рики, веќе сте излегле еднаш, вториот пат ако поминало се добро, не би требало да претставува проблем.
Не знам што и како мисли девојката, или дали пие кафе со друг, али се согласувам дека за два месеца можела да одвои два саата од скапоценото време, ако нормално сакала.
Не ти викам одма батали ја, али веројатно не треба да очекуваш нешто премногу од ситуацијава. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom