Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ама ако ТИ знаеш дека ќе направам нешто, ондак правото да бирам не помага никако во тоа што јас ЌЕ го изберам тоа а ти знаеш веќе. Ако го фрлиш каменот и каменот падне, ти не можеш да му кажеш на каменот, "Еј ти можеше да не паднеш" а потоа да го казниш.

Каде е тука грешката....
Првенствено Господ е нашиот креатор, според тебе. Ако Тој не создал, а притоа знае што Ева ќе одлучи, тој е одговорен за одлуките на Ева. Тој ја создал ТАКВА каква што е и знае што Ева ќе одлучи. Бидејќи тој знае се, знае и дека тоа што го создал ќе биде такво какво што е.

Нека се преместат коментариве у религија, пошто идеме надвор од темата на дискусија.

како што кажа,да не ја тупиме тука со религија,пиши ми порака во инбокс,ќе ти одговорам со задоволство :)
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 20:01 ---
Мислам дека и хардкор верник ќе се засрами на ваква "интелектуално"-морална дрканица.

секој плаче на својот гроб.Познато ? :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
во стилот на една почитувана госпоѓица и член на Кајгана ќе кажам.. ДРН ДРН ЈАРИЊА...

Да не се препозна во парот карактеристики погоре? Мислев ќе ме демантираш али .. :( ... Ми ја уништи фантазијата сега.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Точно 100 мислења избришав. Рековме религијата тука завршува.
Следно знаете што почнува, да бидеме фер, ајде невини, синдикат на искинати и ебачи на куп да видиме дали има женски што се чуваат за прва брачна ноќ.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Точно 100 мислења избришав. Рековме религијата тука завршува.
Следно знаете што почнува, да бидеме фер, ајде невини, синдикат на искинати и ебачи на куп да видиме дали има женски што се чуваат за прва брачна ноќ.
Леандра... која е таа овде што ќе каже јас сум невина или се чувам за прва браќна ноќ ? за сите одма овие ''искинативе'' да ја осудат како за воено злосторство ? баш ќе чекам да ја видам таа што ќе го признае тоа.. ме интересира колку од нив ја имаат достигнато таа возвишена скала на храброст.. @Шкорпион не се ни потрудив да прочитам искрено видов дека е нешто што не би требало да го коментирам па затоа не знам ни сега кои карактеристики ги има (најсериозно).Се трудам само на што поозбилни коментари да враќам,за жал спротивното го има :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Леандра... која е таа овде што ќе каже јас сум невина или се чувам за прва браќна ноќ ? за сите одма овие ''искинативе'' да ја осудат како за воено злосторство ? баш ќе чекам да ја видам таа што ќе го признае тоа.. ме интересира колку од нив ја имаат достигнато таа возвишена скала на храброст.. @Шкорпион не се ни потрудив да прочитам искрено видов дека е нешто што не би требало да го коментирам па затоа не знам ни сега кои карактеристики ги има (најсериозно).Се трудам само на што поозбилни коментари да враќам,за жал спротивното го има :)

Има баги дури на интернет можи да си ги купиш, а то да те прашам ако некоја си ја продава невиноста дали ти ако би ја купил?

D

Daedalus

Гостин
Дали некоја ќе се чува за првата брачна ноќ или пак ќе биде промискуитетна е работа која е личен избор и честопати зависи од темпераментот, верувањата и биолошките потребни на секоја жена посебно. Никој не треба да биде осуден или исмеван поради тоа. Ако некоја сака да има сексуален живот пред бракот, за време на бракот и после бракот, тоа е нејзин избор. Ако некоја смета дека сексуално и емотивно може да се поврзе само со еден партнер, тоа е исто така нејзин избор. Никој не треба да исмева никого поради неговите лични одлуки и погледи на тој план.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Има баги дури на интернет можи да си ги купиш, а то да те прашам ако некоја си ја продава невиноста дали ти ако би ја купил?
не
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 08:50 ---
Дали некоја ќе се чува за првата брачна ноќ или пак ќе биде промискуитетна е работа која е личен избор и честопати зависи од темпераментот, верувањата и биолошките потребни на секоја посебно. Никој не треба да биде осуден или исмеван поради тоа. Ако некоја сака да има сексуален живот пред бракот, за време на бракот и после бракот, тоа е нејзин избор. Ако некоја смета дека сексуално и емотивно може да се поврзе само со еден партнер, тоа е исто така нејзин избор. Никој не треба да исмева никого поради неговите лични одлуки и погледи на тој план.
Се сложувам,ама види само јас колку жестоко бев нападнат тука,толку јако ни Третиот Рајх не го нападнал Сталинград,ама добро јас во ниеден момент не се почуствував навреден.Само тоа докажува дека ако не си МОДЕРЕН и не си ВО МОДЕРНИТЕ да се искинеш на 15 години ти си некој што треба доживотно да биде омаловажуван и навредуван затоа што си различен.Секаде различноста е осудувана,па дури и овде на оваа тема (пример со мене).

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
не

Се сложувам,ама види само јас колку жестоко бев нападнат тука,толку јако ни Третиот Рајх не го нападнал Сталинград,ама добро јас во ниеден момент не се почуствував навреден.Само тоа докажува дека ако не си МОДЕРЕН и не си ВО МОДЕРНИТЕ да се искинеш на 15 години ти си некој што треба доживотно да биде омаловажуван и навредуван затоа што си различен.Секаде различноста е осудувана,па дури и овде на оваа тема (пример со мене).

Зошто не би купил невина девојка така ќе знаеш со сигурност што земаш :)

Јас знам многу малку кој го направиле тоа за да бидат модерни, повеќето го направиле затоа што осетиле дека се со личноста со која се чуствуваат сакано и убаво и можат да се препуштат на страстите и да уживаат. Зошто страстите да бидат ограничени кај жените а кај мажите не?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зошто да не каже ако воопшто има таква особа. Не е тоа за осуда, секој човек за себе си е посебна приказна. Има илјада и една причина зошто би ја чувала невиноста, не и се погодиле врските, партнерите ја форсирале, не се чувствувала слободна, сигурна и ред други работи, али на крај на памет не ми иде дека некоја би си увртила во глава дека треба да се чува за прва брачна ноќ. Знаеш има многу девојки како и на форумов така и надвор од него кои се земале со човекот со кого прв пат легнале. Тоа неможеш да го осудиш, зошто да не ако така сакала. Али тоа дошло спонтано до брак, сигурно не се чувале до прва брачна ноќ или биле сигурни дека нивната врска ќе опстои до брак. Ме сфаќаш? Идеш со некого неколку години нормално е да имаш односи, врската пука поради х причина, запознаваш друг и со него во врска и така натаму. Јас незнам како ти мислиш некоја да биде невина до брак кога браковите во денешно време се склучуваат над 25 години. Тоа би требало девојката или да има долга врска од средно/факс или дефинитивно партнерите да не и се погодиле за да остане невина до таа возраст.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Зошто не би купил невина девојка така ќе знаеш со сигурност што земаш :)

Јас знам многу малку кој го направиле тоа за да бидат модерни, повеќето го направиле затоа што осетиле дека се со личноста со која се чуствуваат сакано и убаво и можат да се препуштат на страстите и да уживаат. Зошто страстите да бидат ограничени кај жените а кај мажите не?
Што мислиш на колку ја изгубиле повеќето навиност !? на 30 или под 18 !? немој аман и ти.. ми се гади кога ќе слушнам 15 годишна ќе рече СУМ ГО НАПРАВИЛА ОД ЉУБОВ.. не знае мрсулите да ги избрише се ебе од љубов.. абе ајде.... можем да замислим на 8 години кога била што се знаела ако на 15 знае што е љубов па да се ебе,на 8 години сигурно знаела да ја објасни и докаже Теоријата на релативитетот.. :ROFLMAO:

N

Nessa Alcarin

Гостин
не

Ах бе дете, ништо не ти е јасно... Ти не беше исмеан зошто ја застапуваш невиноста, беше исмеан дека слепо веруваш во Телегонија (или како и да се викаше), тврдиш дека машките го имаат тоа право да ебат пред брак а жените не, воден од некои твои толкувања за Адам и Ева, и ги понижуваш сите девојки кои досега имале сексуален партнер.
Се презентира како голем лажго и хипокрит. Јас не те знам лично, јас можам да извлечам заклучок од твоите постови, а заклучокот е тој. Доколку водевме добра дискусија, и не си ја трескаше главата во ѕид дека теоријата е точна иако овде ти дадоа докази дека не е, ќе покажеше друга слика за тебе и дискусијата ќе се водеше на друг начин.
Ти си ги извртуваш работите и бараш логични објаснувања за истите како што тебе ти одговараат, а ако размислиш малце ќе ти станат јасни многу работи.

D

Daedalus

Гостин
не

Ти беше нападнат затоа што ги осуди другите кои не се сложуваат со твојот морален поглед. Ти не кажа на почеток, моите гледишта се тие, јас би сакал таква девојка, секој има право на свои гледишта и не постојат морално супериорни гледишта, тоа е релативно. Ти го наметна твоето мислење како најправилно и ги осуди сите останати.

Втората причина поради која те нападнаа е бидејќи тврдеше (и претпоставувам дека сеуште тврдиш) дека телегонијата е валидна теорија. Прибидејќи не е, повеќето тука пробаа да ти го докажат и образложат тоа. Откако одби да го одбраниш твојот став, другите те сфатија на мајтап и почнаа да те зафркаваат.

Башка, почна лично да навредуваш некои членови кои првенствено почнаа дискусија со тебе без навредување.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 09:05 ---
Што мислиш на колку ја изгубиле повеќето навиност !? на 30 или под 18 !? немој аман и ти.. ми се гади кога ќе слушнам 15 годишна ќе рече СУМ ГО НАПРАВИЛА ОД ЉУБОВ.. не знае мрсулите да ги избрише се ебе од љубов.. абе ајде.... можем да замислим на 8 години кога била што се знаела ако на 15 знае што е љубов па да се ебе,на 8 години сигурно знаела да ја објасни и докаже Теоријата на релативитетот.. :ROFLMAO:
еве сега го правиш, потполно истото без да си свесен за тоа.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Зошто да не каже ако воопшто има таква особа. Не е тоа за осуда, секој човек за себе си е посебна приказна. Има илјада и една причина зошто би ја чувала невиноста, не и се погодиле врските, партнерите ја форсирале, не се чувствувала слободна, сигурна и ред други работи, али на крај на памет не ми иде дека некоја би си увртила во глава дека треба да се чува за прва брачна ноќ. Знаеш има многу девојки како и на форумов така и надвор од него кои се земале со човекот со кого прв пат легнале. Тоа неможеш да го осудиш, зошто да не ако така сакала. Али тоа дошло спонтано до брак, сигурно не се чувале до прва брачна ноќ или биле сигурни дека нивната врска ќе опстои до брак. Ме сфаќаш? Идеш со некого неколку години нормално е да имаш односи, врската пука поради х причина, запознаваш друг и со него во врска и така натаму. Јас незнам како ти мислиш некоја да биде невина до брак кога браковите во денешно време се склучуваат над 25 години. Тоа би требало девојката или да има долга врска од средно/факс или дефинитивно партнерите да не и се погодиле за да остане невина до таа возраст.

Te разбирам ама малку погреши.Во право си дека не е за осуда ако е уште невина ама згреши бидејќи баш тука,барем ти ги читаше овие денови коментарите виде и самата од овие ЖЕНСКИВЕ како реагираат на невиност,исто како да ги тераш да испијат солна киселина баш со такво осудување и спрема тој што размислува така и спрема таа што уште е невина.Значи осудување до граници на лудило од типит НЕВИНАА СИИИ ??? ТОА НЕ СМЕЕ ДА ПОСТОИ !!! ОДМА ОДМА ДА СЕ СКИНЕШ ПО БРЗА ПОСТАПКА МЕ СЛУШАШ ЕЈЈ ОДМААА !!!!!! е баш вака реагираат.. друго погреши во врска со браковите на 25 години,има некои што имаат 50 години па се невини,има по интернет случаеви,и како што кажа ти не го нашле вистинскиот и тие слични причини што значи никаде и по никој закон не е ограничено зошто и на колку години треба да се изгуби невиноста,тоа е оправдување на женските за самите себе да се оправдаат па после пред другите.Тоа што некој неможе да ги контролира своите страсти не е оправдување да се ваѓа на бракови на 25 години и слично или пак трагикомично ГО НАПРАВИВ НА 15 ГОДИНИ ОД ЉУБОВ ТОА.. тоа е иредентизам.
--- надополнето: 22 ноември 2013 во 09:11 ---
Ах бе дете, ништо не ти е јасно... Ти не беше исмеан зошто ја застапуваш невиноста, беше исмеан дека слепо веруваш во Телегонија (или како и да се викаше), тврдиш дека машките го имаат тоа право да ебат пред брак а жените не, воден од некои твои толкувања за Адам и Ева, и ги понижуваш сите девојки кои досега имале сексуален партнер.
Се презентира како голем лажго и хипокрит. Јас не те знам лично, јас можам да извлечам заклучок од твоите постови, а заклучокот е тој. Доколку водевме добра дискусија, и не си ја трескаше главата во ѕид дека теоријата е точна иако овде ти дадоа докази дека не е, ќе покажеше друга слика за тебе и дискусијата ќе се водеше на друг начин.
Ти си ги извртуваш работите и бараш логични објаснувања за истите како што тебе ти одговараат, а ако размислиш малце ќе ти станат јасни многу работи.
Jас уште ја застапувам и ќе ја застапувам затоа што ја имам проучено детално.Имам огромен број докази ама заради мрзеливоста на некој друг не сакам да кажам еден а не да објаснувам.Јас само го делам размислувањето дека сопругот е тој што треба да ја земе невиноста на својата жена,а ако се распадне тој брак подоцна тоа е веќе оправдано и не би требало ни да се суди ниту замери на таа жена затоа што и она верувала дека ќе биде среќна засекогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom