POS-51
Infinity Driver
Искрено преку к*рац ми е од овој eMachines e440 со AMD C-50 процесор неможам ни да сурфам ко што треба...
Ако може да ми препорачате лаптоп до 600 евра, со кој би можел:
Да рендерирам видеа (имам одлично владеење на AE, Sony Vegas, Premiere)
Едитирам слики (одлично владеење Photoshop, Ai, inDesign)
Не сум почетник, али лаптопов не ми дозволува да се унапредувам, односно све рендерирам кај другари шо имаат i3-ки, i5-ки... Веќе преку глава ми дојде од тоа.
Сакам лаптоп со кој ќе можам да отворам 1293и123812903281 табови на Chrome, Photoshop, tuneIn апликација за радио, да можам асално да испрограмирам нешто.
Исто така би сакал новиот лаптоп коа ќе отворам psd од 100+ мегабајти да не ми се укочи и маусот кога работам врз него. Истово важи и за видео едитирање/рендерирање - ако направам видео да не го чекам 150 години да се “испече“ и уште толку ако сум го утнал форматот..
Според мои некои внатрешни гласови, се одлучив помеѓу овие два:
![]()
версус
![]()
У анхоч ми кажаа дека подобро да сум одел со втората варијанта. Бидејќи процесорот можело да се смени во i7 понатаму, а GTX 660m е незаменлива и неспоредлива со radeon 8750..
А да, и исто така би сакал да поиграм од време на време понекоја игрица и да не ми сецка (понекогаш, најчесто еднаш до двапати у недела) знам да поиграм највише до 2 саати некоја јака игра. Едноставно сакам да дадам пари и да ме служи лаптопот, а не за година-две да го ставам по огласи...
Толку ми е макс. буџет, повеќе немам![]()
Озбилен си ? На ФИНКИ студираш ? Озбилно го посакуваш сето ова за 600 евра ? и озбилно сакаш да рендаш на HDD ? друго на 1366х768 работиш графика ? пошто овие лаптопи што си ги набројал не се FullHD, и уште ми е чудно студент на ФИНКИ абе озбилен си ? пријателот од анхоч што ти кажал дека може да се стави i7, ти кажа ли каде можеш да најдеш таква i7-ца ? и колку пари е ? ROG од Asus барај со SSD или Alienware исто со SSD, оти јака графичка ти треба со добро ладење, и минимум 8 гига рам секако SSD зашто со HDD ништо не правиш, џабе ти се јак процесор графичка рам без SSD, или некој workstation да си земеш или MBP, зависи дали правиш пари од тоа што го работиш или за курназење ти е i7 и сл. срања али со 600 евра неможеш ништо асално да земеш