Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Nemam maska osoba sto ke mozam da mu veruvam
Кажи им на твоите. Ќе те подржат и ќе ти помогнат да го решиш проблемот. Не може некој мочко да си игра со нивното дете. Знам дека тоа е најтешко да го направиш, ама ајде собери храброст. Ќе ти биде многу полесно после тоа.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Nikogas mi nema pomognato za nisto,a posebno ne za rabotno mesto
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 00:22 ---

Devojka mu e obicna devojka
Би ти пишал подолг пост но веќе Неса го стори тоа.
Штом нема помогнато, штом нема услуга за која може да те поткачи и од која може во секој момент да ти побара лихва, нема причина за толку голем страв. Ти што треба да направиш, направи го тоа што ти го пишаа повеќето - раскини му. Ако имаш повеќе муда, викни го на разговор. Ако не, не е страшно. Сепак ти не си му девојка за да имаш некоја морална одговорност да го собереш него и да му кажуваш.
Посекако ќе мора ова да заврши и тоа што поскоро тоа подобро за тебе. Има такви будали кои мислат бог го фатиле за муда, скоројевиќи што утре лесно може да паднат во буниште. Не се плаши, најчесто истите страдаат од комплекс на нижа вредност, имаат страв дека утре било кој ќе ги шутне - исто како што и тие шутнале некого. Така да, твојата храброст тука е битна, посебно твојата одлучност. А да ја направиш како што треба, прво обезбеди се себе и твоите. И работи тактички, во точките каде типов е најслаб. Другото ти посакувам само храбро.
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 00:49 ---
znaeee mi vika: kje mi ostane najveren drugar
Чим ова ти го кажала, има две сценарија. Или ти кажуе малку повеќе да се осврнеш кон неа (финтите праење на љубоморен дечко) или работава иде у неповрат.
Man up. Седни со неа на муабет. После тоа изанализирај што е тоа што кај него е ок. Фати трансфер пеер to пеер и напрај нешо боље од неговото. You`ll figure out what it is. И не ја воздигнувај на пиедестал. Egalite, fraternite, слога и југомагнат.
Среќно

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Ti decko najmalku mozes da me osuduvas gledaj si ja tvojata rabota
Ха..Прво доаѓаш на форум да се жалиш за нешто што свесно си го направила. Второ, ако мислиш дека некој на функција или имотен ќе те "земе" под свое, а ти ќе можеш да си одиш кога сакаш си се зезнала. Трето, 2 години не е случајно или несакајќи. Напротив, ти си била со него само затоа што е функционер. Сакаше да видиш како е со некој во фотеља нели? Сакаше скапи играчки, вечери, викенди...Знаеш дека има некоја, ама што дека. И така таа е 2-3 пати во годината тука. И сега очигледно типот намалил со сите тие нешта, па ти реши да си заминеш. Така ти дојде нели? Е мало морген. Не одат тие работи баш така. И четврто...а од каде знаеме дека не сакаш да наместиш некого? Тој може те одјебал уште во прва секунда, па сега ти тука измислуваш мал милион приказни и комбинации "како било" само да му го оцрниш образот?
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 01:03 ---
Ti decko najmalku mozes da me osuduvas gledaj si ja tvojata rabota
Тоа што си била со него не ми е проблем. Кукањето е

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Чек а зошто девојката ја претставуваш постојано како предмет/трофеј, со кој треба Илчо да се покаже пред другарот на девојката? И што ако ја лапа пред него? Девојка му е.. Не те сфаќам што сакаш да кажеш со ова...
Отиде конверзацијава у друга насока и друг проблем, али да ти реплицирам на ова.

Не е дека девојката е предмет или трофеј. Али очигледно типчето од негова перспектива гледа ривалче во другарот на девојка му која му е многу важна и сака да ја заштити од влијанија кои него не му се свиѓаат т.е да не се расипе нешто т.е да го заштити тоа што го има (не поседува, туку девојката која ја има и она го има него). А чим еднаш му станал антипатичен у ваква ситуација, веруј ми, никад нема да го гледа у позитивно светло. Ова многу звучи како "обележување на територијата", иако воопшто не сакам на такво нешто да сугерирам во 99% од случаите, али во оваа ситуација една потврда/печат пред него би бил еднаков на "fuck off" моментум, што би требало да биде токму она што му треба на дечково кој гледа проблем.

Со ова исто сакам да кажам и дека проблемот не е сериозен, па затоа не треба ни којзнае што да се прави. Понатака ако случајно се развие некој посериозен проблем има други решенија, засега ова е тоа отприлика. И ти добро му кажа, али џабе пошто не е многу од корист. Он не го поднесува типчето. Дали е у право или не, тоа е више друга тема.

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
За два дена, сте си пишале трипати. Ти прв пишуваш.
Да, досаден си да ти кажам.
Па и се прашуваш зошто не ти пишува она прва. Па, не знам, дај и време. Може има и други работи побитни отколку да седи и да си пишува со тебе по цел ден.
За другово што ти кажаа, ако ти одговара колку да ти врати нешто, јок работата.
Ако ти прави муабет, само дај и време, нека пише таа прва, ти не пишувај више.
се покажа дека не сум досаден од 11:00 па до сега прајме муабет, и не е муабет колку онака...
а за по цел ден да пишувам јас неможам толку да седам пошто јас имам други работи, а сигурно и таа
само како што гледам има многу време таа...
али да... следно не пишувам... нема шанси
ако сака и Моника Белучи нека е :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
се покажа дека не сум досаден од 11:00 па до сега прајме муабет, и не е муабет колку онака...
а за по цел ден да пишувам јас неможам толку да седам пошто јас имам други работи, а сигурно и таа
само како што гледам има многу време таа...
али да... следно не пишувам... нема шанси
ако сака и Моника Белучи нека е :)
Сакаш малку да ја оставиш да те мисли а? :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
I wish I could do that !! Но не можам срамежлива сум !!!Затоа и барам помош :(
Втерај 2-3 коњаци пред да се видиш со него, ке видиш како ке го направиш тоа.
Мислам ако имаш дозвола во кафич да порачаш, ако не барај по студентски домови кавадаречка ж'та, со две чашки ке завршиш работа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
па секој ако го оставиш да мисли имаш подобри резултати :)
Добра тактика.
НО! Можеби не си единствениот со кој си прави муабет. Не оставај да те чека долго.

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
Добра тактика.
НО! Можеби не си единствениот со кој си прави муабет. Не оставај да те чека долго.
да сигурно не сум единствениот, кое девојче сега си пишува со еден...
ама со еден ќе излези, или јас или тој, ако е тој подобар тогаш нека му е со среќа...
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 16:35 ---
Добра тактика.
да сигурно не сум единствениот, кое девојче сега си пишува со еден...
ама со еден ќе излези, или јас или тој, ако е тој подобар тогаш нека му е со среќа...

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ај вака ако може ситуацијава да ми ја подразјасни некој и да ми даде некое објаснување:

Излагам со некоја на прв состанок, запознавање ова-она, на крај од состанокот ја прашувам дали убаво си поминала и дали сака пак да излезе и она вика "да, сакам", на фб продолжува и она мене да ми праи муабет (нема монолог со замарање на чет, туку обостран муабет), а за втор состанок не успеваме да се договориме месец дена. Една од причините е колоквиумска недела, па вика дека може откако ќе заврши да излеземе. Завршува неделата, низ муабет ја прашувам дали е слободна викендов, вика "не сум сигурна". Ја прашувам кога ќе може, вика "'ќе ти пишам" и и викам "договорено". Од тој момент ме нема контактирано, ова е веќе трет викенд.

Што е поентата? Ова не е, "сакам да сме пријатели" пошто не ни бевме пријатели баш туку од старт беше јасна заинтересираноста. Ова е одбивање или пак од оние случаи кај што и годи заинтересираноста али нејќе ништо повеќе, иако вика дека сака, али некако магично не успева да направи време. Не ми е логично тоа пошто и сама вика дека нема многу време пошто работи две поситни работи покрај факултетот, па не верувам дека би одвојувала многу време само за "додворување". А ако е стварно толку зафатена, а е заинтересирана, до толку не може да направи 2-3 саати простор во било кој дел од неделата за да излезе со мене?

Anyone?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Ај вака ако може ситуацијава да ми ја подразјасни некој и да ми даде некое објаснување:

Излагам со некоја на прв состанок, запознавање ова-она, на крај од состанокот ја прашувам дали убаво си поминала и дали сака пак да излезе и она вика "да, сакам", на фб продолжува и она мене да ми праи муабет (нема монолог со замарање на чет, туку обостран муабет), а за втор состанок не успеваме да се договориме месец дена. Една од причините е колоквиумска недела, па вика дека може откако ќе заврши да излеземе. Завршува неделата, низ муабет ја прашувам дали е слободна викендов, вика "не сум сигурна". Ја прашувам кога ќе може, вика "'ќе ти пишам" и и викам "договорено". Од тој момент ме нема контактирано, ова е веќе трет викенд.

Што е поентата? Ова не е, "сакам да сме пријатели" пошто не ни бевме пријатели баш туку од старт беше јасна заинтересираноста. Ова е одбивање или пак од оние случаи кај што и годи заинтересираноста али нејќе ништо повеќе, иако вика дека сака, али некако магично не успева да направи време. Не ми е логично тоа пошто и сама вика дека нема многу време пошто работи две поситни работи покрај факултетот, па не верувам дека би одвојувала многу време само за "додворување". А ако е стварно толку зафатена, а е заинтересирана, до толку не може да направи 2-3 саати простор во било кој дел од неделата за да излезе со мене?

Anyone?
Прво релативно лесно го објасни “проблемов“, шо за нас е уште полесно да ти дадеме одговор.
Вака сеа. Пошо работава е ептен у зачеток, не би било најпаметно уште од старт да дигаш сидро. Се имате видено, после тоа на фб допунувате време.
Може некако да го прескокнеш тој момент со фејсот, пошо така на некој начин ти и она се замајавате додека треба истото (и поише) да го праите во живо. Значи немој многу социјални мрежи.
Сеа за зафатеноста. Чим викаш работи две места (ситно) + студира, веруј нема баш многу слободно време. Од друга страна твоите колоквиумски денови си направија што си направија. Тоа не значи дека така ќе виде и натаму. Што треба да запазиш е следново: не премногу напињање. Остај уште едно месец дена со мали потсетувања кога би можеле да искочите. И предлозите најчесто да се вртат околу кафиња, работи кои не зимаат многу време. Ако по месец дена нон стоп те избегава, тогаш тоа е веќе изговор. Батали ја скроз, ако те праша што како, праи се наудрен но оладувај полека. Они повеќе ќе сфатат.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Прво релативно лесно го објасни “проблемов“, шо за нас е уште полесно да ти дадеме одговор.
Вака сеа. Пошо работава е ептен у зачеток, не би било најпаметно уште од старт да дигаш сидро. Се имате видено, после тоа на фб допунувате време.
Може некако да го прескокнеш тој момент со фејсот, пошо така на некој начин ти и она се замајавате додека треба истото (и поише) да го праите во живо. Значи немој многу социјални мрежи.
Сеа за зафатеноста. Чим викаш работи две места (ситно) + студира, веруј нема баш многу слободно време. Од друга страна твоите колоквиумски денови си направија што си направија. Тоа не значи дека така ќе виде и натаму. Што треба да запазиш е следново: не премногу напињање. Остај уште едно месец дена со мали потсетувања кога би можеле да искочите. И предлозите најчесто да се вртат околу кафиња, работи кои не зимаат многу време. Ако по месец дена нон стоп те избегава, тогаш тоа е веќе изговор. Батали ја скроз, ако те праша што како, праи се наудрен но оладувај полека. Они повеќе ќе сфатат.
Од ова значи треба да ја баталам, пошто више два месеци пројдоа откако излеговме. И ја многу мразам социјални мрежи за вакви ствари, и земав број и она го има мојот, али не контактираме преку тоа. И го праев баш ова што го кажа, последните месец дена од последниот муабет баш такви мали потсетувања правев, не ја замарав, туку низ нормален муабет ќе ја свртев таа тема, ќе добиев одговор и ќе продолжев нешто друго. И сеа сум тука...

R

Rigel Kent

Гостин

Anyone?
Те откачила љубезно и тоа треба да ти е јасно . Барај си друга .

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Од ова значи треба да ја баталам, пошто више два месеци пројдоа откако излеговме. И ја многу мразам социјални мрежи за вакви ствари, и земав број и она го има мојот, али не контактираме преку тоа. И го праев баш ова што го кажа, последните месец дена од последниот муабет баш такви мали потсетувања правев, не ја замарав, туку низ нормален муабет ќе ја свртев таа тема, ќе добиев одговор и ќе продолжев нешто друго. И сеа сум тука...
Како одприлике се движеше одговорот?
Дали отсечно те одбиваше, или малку меко го правеше тоа? Дали спомнувала денови кога би можела да те дружи? Или секогаш е оноа „друг пат“. „има време“. И најбитно откако ќе си ја прашал одоколу и откако нели таа ќе те одбие, дали после тоа и разговорот брзо завршувал особено од нејзина страна?

Kajgana Shop

На врв Bottom