Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Кристијан Тошевски играше?

Не

Еве ја формацијата:
S. Dimitrievski, D. Najdoski, H. Dragarski, S. Ristovski, E. Alioski, M. Blazhevski, D. Babunski, D. Micevski, A. Trajkovski, D. Babunski, B. Nikolov

F. Naumchevski (61'), D. Velkoski (62'), S. Aškovski (80'), L. Zuta, D. Iliev, G. Zajkov, K. Markoski

Го зел и вториот син со 17 години да игра за u-21? :eek:

Иначе го пратев едно време го ротираат у Реал за овие Јувенил Б а тие се у-18 фактички, не дека не игра ич. А и Столе брани редовно за Гранада... само за Б екипата у петта лига. :icon_lol:

Кристијан Тошевски играше?

Таа 5та лига сигурно е подобра од нашата прва така да..:)
А дека се прават некој играчиште тие Трајковски демек играле и за А селекција тоа си е точно, затоа ќе дреме на позајмици и на клупа во клубовите.

Јас ИСКРЕНО не видов ништо посебно..Екипа напишале извештај,ко незнам што да се дешавало. Прво полувреме уште у 30-та секунда ќе ни свирнеа гол,ама Димитриевски одлично одбрани. Овој помалиот Бабунски колкав стап е,леле мајко сигурно 1.90 има. Давид прво полувреме солидно,не му свирнаа очигледен пенал и почнаа нашите понервозно да играат. Алиовски каква шанса промаши 1-1 со голманот,од 7-8 метра шутна 5 метра над гол. Второ полувреме живна играта кога го ставија Дарко Велковски,го даде случајно тој голот и од тогаш запре играта...Нашите го бранеа резултатот,овие напаѓаа и во 90-та минута за малце ќе ни дадеа гол. Ништо,искрено не сум задоволен особено шо игравме против Азербејџан ама тоа е..Трајковски-хаварија,еден дриблинг не му помина. Од штоперите Драгарски ме бендиса,искрено одлично изигра,Дино Најдоски имаше неколку киксови и мислам дека Зајков би бил подобра варијанта за штопер за наредната утакмица. Средниот ред ми беа анонимуси,не ги ни знаев многу а и не изиграа нешто посебно. Доријан Бабунски мора да поработи малце на физичката сила и на брзината. :)

Јас ИСКРЕНО не видов ништо посебно..Екипа напишале извештај,ко незнам што да се дешавало. Прво полувреме уште у 30-та секунда ќе ни свирнеа гол,ама Димитриевски одлично одбрани. Овој помалиот Бабунски колкав стап е,леле мајко сигурно 1.90 има. Давид прво полувреме солидно,не му свирнаа очигледен пенал и почнаа нашите понервозно да играат. Алиовски каква шанса промаши 1-1 со голманот,од 7-8 метра шутна 5 метра над гол. Второ полувреме живна играта кога го ставија Дарко Велковски,го даде случајно тој голот и од тогаш запре играта...Нашите го бранеа резултатот,овие напаѓаа и во 90-та минута за малце ќе ни дадеа гол. Ништо,искрено не сум задоволен особено шо игравме против Азербејџан ама тоа е..Трајковски-хаварија,еден дриблинг не му помина. Од штоперите Драгарски ме бендиса,искрено одлично изигра,Дино Најдоски имаше неколку киксови и мислам дека Зајков би бил подобра варијанта за штопер за наредната утакмица. Средниот ред ми беа анонимуси,не ги ни знаев многу а и не изиграа нешто посебно. Доријан Бабунски мора да поработи малце на физичката сила и на брзината. :)
добро де , прва утакмица ,се очекуваше некоја бледа игра да има .... шо сакате не ми е јасно .... не сме Шпанија или Франција каде пола екипа се од исти клуб, да се познаваат убаво некоја игра да пружат .... полека полека ќе стигнеме ..... имаме квалитетни играчи .... само треба време ,убаво да се запознаат да се позиционираат ... :)

како изигра доријан? има материјал да биди добар играч или тешко?

беше под просечен искрено .... но го разбирам .... МУ беше ПРВ меч ..... наеднаш скока од под у19 на у21 ..... со повеќето не ни се познава освен Велковски и Илиев и неколку .... Прв пат игра со Трајковски,Ристевски,Димитриевски и останатите .... млад е , одлична игра за Реал , втор стрелец на тимот ... го токмат да го унапредат ..... не ми е јасно ,што го напаѓате одма .... не сте фер :cautious:

беше под просечен искрено .... но го разбирам .... МУ беше ПРВ меч ..... наеднаш скока од под у19 на у21 ..... со повеќето не ни се познава освен Велковски и Илиев и неколку .... Прв пат игра со Трајковски,Ристевски,Димитриевски и останатите .... млад е , одлична игра за Реал , втор стрелец на тимот ... го токмат да го унапредат ..... не ми е јасно ,што го напаѓате одма .... не сте фер :cautious:
јас го напаѓам? :confused:
јасс само прашав како изигра? знам дека игра во реал б, ама немав никаков инфо за него, зато прашав. :)

јас го напаѓам? :confused:
јасс само прашав како изигра? знам дека игра во реал б, ама немав никаков инфо за него, зато прашав. :)
извини мислев целосно на сите што бев врска лупаат глупости ...

иначе можеш преку овој канал да следиш голови од младинската лига на Шпанија ...

http://www.youtube.com/user/ptimesport

Абе има материјал,ама треба да се работе. Треба уште физички да се надограде,малце брзина да додаде ии мислам дека може да испадне добар играч. Сепак каа шо напиша членот погоре,уште е млад ии добро е да му се даде шанса. Мене ми е за овие другиве шо му дава шанса,а шо не заслужуваат...пред се,за ѕвездите од А тимот :)

Дарко Велковски какво голче им даде, алал му вера :)

Од браќава Бабунски ништо немаше денес, освен еден ролинг на Давид и толку. Тој другиот е трагедија, ја стварно се чудам како го држат у Реал.

Цела младинска репрезентација е ужас, никаква игра, никаква поставеност. Трајковски си го лади, Ристовски исто, Алиовски исто, зошто нели они имааат настапи и за А селекција :cuc:
На клупа седи Илиев, а прв голман Столе, wowwww.

Според мене па Давид беше играч на натпреварот. Само во прво полувреме креираше 4-5 шанси за гол кои другиве незнаеа да ги искотистат, башка и продорот во шеснаесетник кога можеби судијата требаше да суди и пенал. За другиот се согласувам.

У средина беа Дарко Мицевски и Мартин Блажевски, и двајцата се нашии :D Панта е океј, ама Блажо, за Вардар до сега во оваа сезона има изиграно се на се две утакмици по 15на минути, и е надвор од форма, ама мора да игра, зошто? Само Бабунот знае :)

А Доријан, у Шпанија ако имаат ореви, може да го искористат како стап за тресење, само за тоа...

Велковски играчиште ќе биде, памтете ми го зборот.

1455916_10200810915658543_326827351_n.jpg

Од хајлајтот заклучи дека ќе биди играчиште?
Го имаш гледано како игра за Работнички?
Со Пелистер 5-6 пати шо го имам гледано строг просек детето,а и често заменван во 60та минута,значи страшно физички подготвен.Искрено да те форсират уште од 16години во прв состав,а да не успејш треба да си идиот.Ако имаш другари фудбалери прашај ги колку значи да играш во континуитет,па уште на 16години за сениори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom