"Збувната" коса по капење

• Креатор на темата Креатор на темата SomebodyUnique
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Секогаш од ко ќе се искапам, косава ми збувнува па уште и ако ми е малку подолга, неподнослива ми е. До шампонот зависи или...? Совет???
Оф топик: И после капење ептен кожата ми се суши. Цело време ставам крем ама по две минути и пак се суши. Чаре?

Секогаш од ко ќе се искапам, косава ми збувнува па уште и ако ми е малку подолга, неподнослива ми е. До шампонот зависи или...? Совет???
Оф топик: И после капење ептен кожата ми се суши. Цело време ставам крем ама по две минути и пак се суши. Чаре?

Избричи ја. Problem solved, thank me later.

Фала за советот, другар. Ова озбилно го прашав, чим незнаеш не пишвај.

Тоа се вика волумен :D Чаре земи си восок за коса и направи си фризурче, или додека ти е малку влажна стави и малку лак и оставија да ти се исуши така

Nein, то се случува поради то што кога ќе ја натопиш косата дисулфидните врски во протеинот од кој што е „изградена“ косата се регенетираат, па косата збеснува, со тек на време тие повторно се раскинуваат па косата се „смирува“. При повторно миење на косата пак истото и така у круг. Јебеш га, живот!

Мене секси ми изгледа некоја после капење со збувната коса, така да ништо не менвај. А за сушење на кожата смени сапун или гел за туширање со подруга формула земи.

Секако дека зависи до шампонот ама веројатно знаеш дека не треба да користиш шампон за волумен. Побарај за скротување на косата некој. А за кожата, побарај млеко за хидратација на кожата. Препорачувам некој од производите на Нивеа.

Ќе ги имам во предвид вашиве предлози. Кожава ми е ептен сува, неможам ништо да пофатам од ко ќе се искапам. То ме нервира. :@

Ja па се чудам што да и правам на збувната коса после пиење...еби му матер.

Ќе смениш послаб шампон, не познативе wash and go и слично, ќе читаш за нормална коса, не за сува, за мрсна, за фарбана, и ќе ја оставаш сама да ти се суши.
Ни со крпа, ни со фен.

А за кожата, со сапун да не се капиш? Dove гел за тело пробај. И имаш и млеко за тело за после капење.

И така.

Шампон Тео 2 во 1 користев. Сега менав Палмолив ама ист е ефектот. Каков фен какви бакрачи, уште толку се збувнува. Со крпа само ја бришам да не ми капи по мене. А за капењево, да. Со течен сапун се капам Тео моментс.

Ти препорачувам ова да пробаш за коса , а за кожа DOVE млеко , сапун .
Subrina_RdecaLayer_13_b.jpg

ти фали сеа одамна неам читано витамин д мислам беше види пробај земи нешто у апотека има сега у зегин доста млади девојчиња и ке почнеш нешто муабеат демек незнаеш што треба и ке почнеш нешто муабет ке ти каже она ова треба ова ке и земеш број и ке ковнеш нешто и косата ке ја оправиш

Шампон Тео 2 во 1 користев. Сега менав Палмолив ама ист е ефектот. Каков фен какви бакрачи, уште толку се збувнува. Со крпа само ја бришам да не ми капи по мене. А за капењево, да. Со течен сапун се капам Тео моментс.

Течен сапун е за раце, не за тело. Ќе си купиш гел/млеко/купка за туширање (Dove, Nivea, имаш еден куп) и ти препорачувам да си земеш Nivea In-Shower body lotion, се користи после миењето со купката, ќе се намачкаш и се одмива после. Многу помага против сувост на кожата на цело тело, а мислам дека не е ни нешто посебно скапо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom