Ви се случила некоја натприродна работа?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Добро, толку е. Си ги ставивте вецињата на тапет, та до детаљ. Секој нареден пост ќе биде избришан, а членот соодветно санкциониран.

Држете се стрикно за темата, а тоа е ваше лично искуство со некаква неразјаснета појава. Па потоа се очекуваат најразлични објаснувања и тези(подкрепени или лабилни). За сега, пошто најверојатно го знаете ова, запазете го само болдираното.

Лесна дискусија... :)

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Не е "мистерија" али е помалку чудно. Незнам зошто секогаш кога поминувам на тоа исто место, бандерата се гаси. Не скроз, само му се намалува осветлувањето т. е јачината.

Друго, се сеќавам во основно училиште, сакав да го прашам другарчето што седеше до мене или да му покажам нешто. Го пипнав со прст неговата рака, тој пак силно ја повлече раката и изгледаше како да има болка, и ми вели дека струја го "фати", нормално јас се смев и не верував. После минутка, ми ја покажува раката и на тоа место кај што го пипнав беше помодрено. Оттогаш сликата ми беше врежана в главата и настанот никогаш не го заборавив.

Да не знае некој што се "случува"?
... procitaj malku za --- svetlosno telo --- toa sto go opaisuvas se slucuva mnogu cesto i edinstveno kaj lugjeto koi go imaat izgradeno svetlosnoto telo do odreden stepen i ne e nisto nevoobicaeno da pregorat nekoj el. aparat vo blizina i slicno .., ne mora da znaci deka sega go imas aktivirano, ako nekogas vo inkarnaciite se razvie toa nikogas ne se gubi, samo koga dostignes odreden stepen na razvoj pocnuva da se manifestira, toa e edna od onie bezvremeni nematerijalni vrednosti koi se vecni i nikoj ne moze da ni gi odzeme, i moza da znaci mnogu za nekoj koj znae sto pretstavuva i kako moze da go koristi... pozdrav

A

AnFem

Гостин
Ресторанот во кој работам е стар и со богата историја...
Се случи уште една интересна работа, овој пат сведок беше најголемиот скептик што работи таму, дечко ми. На работа биле тој и уште еден колега. Како што спомнав претходно, ресторанот е на неколку дела. Дечко ми работел на долниот дел од кујната. Веднаш до подрумот (каде некои слушнале пцуење од возрасен маж) стои една голема и тешка машина за сечење месо. Машината стои на средината на една работна маса. Дечко ми работел малку понастрана, веднаш до скалите кои водат до горниот дел од кујната. Слушнал трескање и кога се свртел, машината била падната на подот. Во истиот момент дотрчал колега му од горниот дел и прашал што се случува(освен нив двајца, немало никој во ресторанот). Значи машината е толку тешка, што нема шанси сама да падне дури и кога работи, освен тоа, стои на средината на масата, а дечко ми сеуште е цврсто убеден дека колега му го тролал(и да го тролал, не знам зошто би турнал тешка и скапа машина, која при паѓањето го оштетила подот), иако цело време стоел до единствениот влез за долниот спрат, кај скалите.

Лека ноќ! :D

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
еден комшија мој пред 10-ина години отиде на неколку дена кај баба му у село,дедо му беше починат пред неколку месеци (многу клето старче беше упм),и кога се врати го приметив дека неможеше убоо да збори.Што к.р му стана реков,и го прашав што-како биднало...ми раскажа дека втората вечер кога легнал (он и баба му биле сами),ноќта слушал крцкање и како некој чекори по чардак,си помислил баба му иде до вц,ама кога чул дека некој чекори до вратата од собата кај што спиел,и тука застанал,станал и отишол да отвори да види кој е.....и кој ќе види дедо му на врата застанат,и у секунда го снемало,у истата облека ко што го закопале така и бил.
сите деца го зезавме тогаш али на детево (сеа мажиште) му остана таа говорна мана,и триста бајачки не му помогнаа

Член од
23 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
16
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

I mene istoto i toa 3-4 pati dosega... Se osekam buden a ne mozam da mrdnam izvesno vreme. Iako mislam deka najgolema prichina za vakvo neshto e toa sho togash koga mi se sluchilo sum spiel na grb so glavata nagore. Megutoa posledniot pat koga mi se sluchi pred okolu 1 mesec osetiv kako nekoj me vleche za rakata nagore ustvari beshe toa samo raka :D megutoa posle se razbudiv kako i prethodnite sluchaevi. Ne znaev za linkot fala mnogu mi pomogna. btw istoto mu se sluchilo i na tatko mi ednash.... a se sekavav koga bev mnogu pomal znachi pred okolu 15 godini mi go raskazuvaa istoto za nekoja zena koja istoto i se sluchilo i lezela na grb i se dodeka ne se prekrstila ne mozela da se oslobodi, pa od tamu znaev deka polozbata pri spienjeto ima uloga vo drugo ne ni sakam da veruvam

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.182
Поени од реакции
13.820
Не е "мистерија" али е помалку чудно. Незнам зошто секогаш кога поминувам на тоа исто место, бандерата се гаси. Не скроз, само му се намалува осветлувањето т. е јачината.

Друго, се сеќавам во основно училиште, сакав да го прашам другарчето што седеше до мене или да му покажам нешто. Го пипнав со прст неговата рака, тој пак силно ја повлече раката и изгледаше како да има болка, и ми вели дека струја го "фати", нормално јас се смев и не верував. После минутка, ми ја покажува раката и на тоа место кај што го пипнав беше помодрено. Оттогаш сликата ми беше врежана в главата и настанот никогаш не го заборавив.

често ми се случува кога сум нервозна да запалам светло и тоа пука одма, и не, не е коинциденција затоа што имам прегорено така 3/4 сијалици по дома, една по друга.
сега одамна не сум се напнала :P

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
често ми се случува кога сум нервозна да запалам светло и тоа пука одма, и не, не е коинциденција затоа што имам прегорено така 3/4 сијалици по дома, една по друга.
сега одамна не сум се напнала :P
Ист случај и кај мене, али не знам како се чувствувам во тој момент (нервозен/среќен, што и да е) кога ќе пукне сијалицата :/ :)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
28
Поени од реакции
4
Само две чудни работи кои ќе ги памтам цел живот.
- Сестра ми раскажува сон, а братучетка ми ја надополнува истовремено. Односно едната раскажува нејзино гледиште, другата нејзино, сестра ми раскажува дека ја бркал некој и дека братучеткава не и помогнала. Братучеткава раскажува дека глеала како сестра ми ја брка некој и се чуди зашто не напраила ништо да и помогне. Истата улица, истата зграда, исто се. Опасна фамилија сме за шеги али двете беа мртви сериозни додека го раскажуваа потполно истиот сон, и се гледаа преплашено.. и ден денес од време на време се потсеќаат као можеле исто да сонуваат.
- Кога бев помала имав другарка која ми кажуваше за сенки кои доаѓале на сон и давеле. Ги викале „морачи“ во нивното село. Дете ко дете секогаш се плашев од натприродни ствари, па дури и на овие години ми е страв. Али, пред некоја година спиев у дневна пошо не сакав да спијам со моите у соба повеќе. Спиев таму долго време, може година дена и јаче.. си седев до касно секогаш на компјутер во темно и никогаш ништо се немаше случено. Се до една вечер кога во сон, две раце буквално ме гушеа. Не можев да викнам, траеше минута можеби. Кога отворив очи и земав здив, над мене имаше голема светла топка, која полека се губеше во темницата. Брзо изрипав од кревет, запалив светло, нормално ништо немаше. Цела вечер не заспав од страв. После тоа ги натерав моите да ми ја ослободат спалната соба, бидејќи јас веќе во тоа место неможев да спијам.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Само две чудни работи кои ќе ги памтам цел живот.
- Сестра ми раскажува сон, а братучетка ми ја надополнува истовремено. Односно едната раскажува нејзино гледиште, другата нејзино, сестра ми раскажува дека ја бркал некој и дека братучеткава не и помогнала. Братучеткава раскажува дека глеала како сестра ми ја брка некој и се чуди зашто не напраила ништо да и помогне. Истата улица, истата зграда, исто се. Опасна фамилија сме за шеги али двете беа мртви сериозни додека го раскажуваа потполно истиот сон, и се гледаа преплашено.. и ден денес од време на време се потсеќаат као можеле исто да сонуваат.
- Кога бев помала имав другарка која ми кажуваше за сенки кои доаѓале на сон и давеле. Ги викале „морачи“ во нивното село. Дете ко дете секогаш се плашев од натприродни ствари, па дури и на овие години ми е страв. Али, пред некоја година спиев у дневна пошо не сакав да спијам со моите у соба повеќе. Спиев таму долго време, може година дена и јаче.. си седев до касно секогаш на компјутер во темно и никогаш ништо се немаше случено. Се до една вечер кога во сон, две раце буквално ме гушеа. Не можев да викнам, траеше минута можеби. Кога отворив очи и земав здив, над мене имаше голема светла топка, која полека се губеше во темницата. Брзо изрипав од кревет, запалив светло, нормално ништо немаше. Цела вечер не заспав од страв. После тоа ги натерав моите да ми ја ослободат спалната соба, бидејќи јас веќе во тоа место неможев да спијам.
Си имал можеби слип парализ

Член од
23 октомври 2013
Мислења
28
Поени од реакции
4
Си имал можеби слип парализ
Можеби. Како и да се вика многу е страшно и буквално е ко давење.

Иначе имам нафукано 25 години и можам да седам до касно и да читам глупости и ништо да не ми е, а има вечери кога од чиста мира ќе ми се уврти нешто во глава и неможам да спијам, се ми шушка, мрда и причинува. Психа е опасно страшна работа. Еднаш мислев ќе се мрднам па морав да и пишувам на другарка во 5 сабајле на whatsup за да ме смири. :D Можеби звучи смешно али коа се дешава таква парализа на мозокот и мислиш само на глупости, не можеш никако да се сопреш.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Можеби. Како и да се вика многу е страшно и буквално е ко давење.

Иначе имам нафукано 25 години и можам да седам до касно и да читам глупости и ништо да не ми е, а има вечери кога од чиста мира ќе ми се уврти нешто во глава и неможам да спијам, се ми шушка, мрда и причинува. Психа е опасно страшна работа. Еднаш мислев ќе се мрднам па морав да и пишувам на другарка во 5 сабајле на whatsup за да ме смири. :D Можеби звучи смешно али коа се дешава таква парализа на мозокот и мислиш само на глупости, не можеш никако да се сопреш.
Нене, не мислам на тоа, само велам тоа што си го почуствувал со давењето ти е од парализата, не ова. :)

Член од
23 октомври 2013
Мислења
28
Поени од реакции
4
Нене, не мислам на тоа, само велам тоа што си го почуствувал со давењето ти е од парализата, не ова. :)
Сфатив за што збориш и затоа ги одвоив постовите. Без разлика као и да се нарекува тоа е страшно.

Ја зборев за друга парализа, за онаа кога си буден, а кога немаш начин да ги сопреш оние глупи застрашувачки мисли и буквално се те плаши. На пример тоа што ми се случува мене многу често.

А тоа со спиењето се деси еднаш и се надевам никогаш повеќе.

Член од
21 ноември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
6
е еве и јас да ви се приклучам во темава ....случајно слушајќи ги домашните како разговараат со роднините пошо сме многу блиски слушнав една случка ..значи кога мајка ми била бремена со мене ..татко ми мајка ми и тетка ми се возеле со кола и татко ми застанаал до трафика да купи цигари тетка ми ...кога излегла на татко ми му тропнала некоја жена целата цво црно и му побарала цигари ...тој и ја дал целата кутија таа му се заблагодарила и го благословила со зборпвите : да даде господ да ти се роди ќерка иста како мојата , лична паметна и убава ....и самп што заминала татко ми ја погледнал мајка ми и се вртел во ретровиОрот да види дали заминала жената ја немало...значи тоа се случувачо се во 1 мин ...се наежиле и го занемариле тоа ..подоцна кога отишле во црква татко ми прво влегување во видот му паѓа икона со ликот на истата жена ...и после 2 месеци ете сум јас ....

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не. Не е тоа биоенергија.
Ми се случува истото и мене, независно дали да се изгасне светилка или пак да се запали кога поминувам покрај улична ламба.
Овој "феномен" си го објаснувам со фактот дека уличните ламби работат со фото сензор и можеби мојата сенка е виновна за такво нешто, од друга страна ми се случува многу пати кога мојата сенка нема да е во близина да се направи тоа, но и тогаш се осврнувам на логиката дека едноставно сензорот не е штелован како што треба и секаква иритација го активира.
Има некакво друго објаснување освен ова што го наведов?
--- надополнето: 23 ноември 2013 во 12:28 ---

Ова е статички електрицитет, најчесто се јавува ако носиш волнена облека и направиш триење врз неа.

Wow имало цела терминологија за ова со ламбите на нет.

http://en.wikipedia.org/wiki/Street_light_interference_phenomenon

Kajgana Shop

На врв Bottom