Насилства во Македонија

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Едноставно кажано народ без вредност, морал и достоинство. Затоа и заслужуваме да не снема. :/
Па и ќе не снема ако продолжиме вака , како исчезна западна македонија е од такви алчни луѓе им нудат добра цена за земјиштето и полека дел по дел се чисти таа територија , а другиве од озгора на тоа не реагираат и плус им даваат и државјанства на кој ќе стигнат ....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Заклучокот е дека **македончето** е пи*ка народ , важно му е да има за лепче ,а на другите од врвот ова им е профитабилен бизнис си профитираат се подмитуваат за пари гзот под кирија си го даваат и се така додека не ја продадат цела држава у главном лесно подмитлив народ сме , утре било кој од нас да е лидер на некое движење против неправдиве одма лесно ќе го претопат овие одозгора ќе му понудат солуции само на него ќе му фрлат некој динар и се тоа ќе пропадне ......така тоа иде и затоа не не бива немаме гордост немаме национални побуди и единство а нити чест .
Nauceno cel zivot da robuva nekomu,sto ocekuvas,da se smeni preku nok.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Nauceno cel zivot da robuva nekomu,sto ocekuvas,da se smeni preku nok.
Ќе избегам малце од темата , ама мамата и ебаа на државава кој стигне краде артефакти , музеи , фирми , шверц ,рекет , убиства , тепање на недолжни граѓани ова се повеќе личи на Руанда ...Турците и Германците биле на овие простори па не праеле волкаво зло , ова е амбисот за нас како народ .

Член од
11 април 2013
Мислења
191
Поени од реакции
122

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Ќе избегам малце од темата , ама мамата и ебаа на државава кој стигне краде артефакти , музеи , фирми , шверц ,рекет , убиства , тепање на недолжни граѓани ова се повеќе личи на Руанда ...Турците и Германците биле на овие простори па не праеле волкаво зло , ова е амбисот за нас како народ .
Narodot go dozvoluva toa brat,se dur narodot e podelen na partiska baza vaka ke bide cel zivot....samo neka ne mi izagravaat Aleksandrovi ili Gocevi sinovi,,za toj status treba muda a toa go nema ovoj narod.

Ubavo kaza,,daj mu parce leb i plata kolku da prezivee Makedonceto e srekno i veselo.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Го боли Грујо таквото,не се вози ќерка му со аутобус.Ќе ги посети ли децава ко што му дојде дома на тоа шиптарчето што попи камче у глава на лизгалиште?
Тие нема шанси да ги посети ,ама па затоа шиптарот од Дебар што маваше камен во автомобилот на Груевски во Тирана го прими во својот кабинет со локум и на сите телевизии го покажаа........

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Кога никаква немаат идеја нервознава опозиција повторно предизвикува сценарија.
Да,да лицето Б.Ц и неговите блиски соработници З.З,Р.Ш и дел од високите функционери од СДСМ,решиле да ја истурат нервозата на патниците од автобусот 65.Тие се маскирале и со шипки тепале се по ред.МВР трага по сторителите.За Шител телевизија од Стајковци,вашиот репортер Fringe со моторот.
Инаку ОН:Како држава со најмногу полицајци на еден жител,вакви тепачки не треба да се дозволат,тие мороните ги плаќаме сите ние,за тие да се дебелат и да се возат,и да се изживуваат.Убиство во Бутел во 15 часот во парк,и никој ништо незнае,таа со брковите требаше уште одамна да си поднесе оставка,како министерка на МВР,се убиваат млади деца на плоштад,се следат неистомисленици,тепачките се секојдневие,другата страна е се посилна знаејќи дека овциве се ќе им дадат за да ги зачуваат своите позиции,и настанува тотален хаос.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
100 пати кажана лага станува вистина...
Така и кај нас коа 100 пати ќе кажеш дека опозицијата е крива за се, што и да се случи сите покажуваат кон нив..
Коа ќе слушнам дека одма се лошо коа ќе се случи сите одма викаат сдсм е крива, ми се повраќа...
Ја баш мислам дека позицијата некако ми изгледа повиновна за ваквите работи. Зошто ?
Да го земеме 24 декември или црниот понеделник. Да сдсм собра луѓе да се протестира пред собранието, арно ама вмро па „спонтано“ собра дупло повеќе луѓе и исто како во Балканските војни пак имаше македонец против македонец...
Друга работа зошто мислам дека позицијата е крива за ова е зошто на 6 декември (не сум сигурен за датумов) се состанува Советот на ЕУ и пак ќе добиеме вето. Најлесно на вмро и на дуи им е да напраат вакви тепачки и да речат „сдсм како и до сега продолжува пред меѓународниот фактор да ја прикажува Македонија како место каде е небезбедно за живеење. Се додека сдсм продолжи со ваквите дејствија, Македонија и понатаму ќе биде надвор од ЕУ“. Ова многу пати до сега сме го слушале и најлесно е другиот да го обвиниш за твојот неуспех.

На страна од политиката, главниот фактор што состојбава ни е таква каква што е, се медиумите. Ако ова во автобусот 45 секој ден се случува, а медиумите само по наредба од партија го актуелизираат и ако медиумите служат само за пропаганда и плукање на опозицијата, да ти се плукнам во македонското новинарство.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Она што е просто неверојатно во целава приказна е што сето ова го предвидоа група на албански интелектуалци кои ја предупредија јавноста со апел дека до вакво нешто ќе дојде и побараа јавноста да не учествува во тепачките. Тоа пак налага дека сето ова навистина е испланирано и дека од време на време некои политички центри имаат потреба да се случуваат крвави тепачки и инциденти со цел свртување на вниманието од актуелните политички настани во државата.
Во моментов опозицијата е таа која е во напад со аферите за Сашо Мијалков и промоцијата на новата програма на СДСМ а паралелно во собрание се одвива жестока расправа за новиот буџет во која расправа пратениците од опозицијата силно ја разнебитуваат лошата економска програма на ДПМНЕ и владината коалиција. Се чини дека токму на ДПМНЕ му треба едно мало свртување на вниманието од тој атак од СДСМ за да не се засили многу опозицијата и да не рипне на рејтинг листите. Ништо чудно сето ова да е договорено со ДУИ или пак тепачите да се и самите маскирани припадници на македонските тајни служби.
Едно е сигурно, вакви немири и одговараат и на ДУИ и на ДПМНЕ, тие во такви случаи се прикажуваат себеси како чувари на националните каузи на двата етникума.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Кај е оној Пуно бе ? или па и оние другине Вуди Ален- фраери од Менада да најдат некое оправдување и за ова... ааа знам, крстот во Аеродром е крив можда.
Ти требам нешто??
Нема оправдување, треба да се казнат и крај, да се запре спиралата, веќе со недели се случуваат инциденти по автобуси и никој ништо....
И преку к.. веќе ми е кога и на двете страни се правете жртви, и ве боли само кога ве тепаат....

5 год сум се возел со 19 - ка, Чаир - Карпош, никогаш ништо не ми се случило, да не жалам еднаш албанци скоро деца ме провоцираа пошто изгледаа дека мислеа дека сум македонец и и си ја гледав мојата работа си ќутев и си помина, нервоза колку сакаш, но и да ме тепат крвнички немав намера да кажам дека сум албанец или да се жалам...
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 10:18 ---
кај на сестра му пичката, таму е, не ја остава да се ебе со други па затоа тој сам ја ебе.
Еве заради вакви глупи фаци се случуваат вакви работи....

• Ми се допаѓа
Reactions: Lyn
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Што мешате политика? Да влезеш во автобус и некоја попуштена будала да ти влезе и да те нападне? Ова има врска само и само со мозок односно немање на мозок. Некој не јадел ќотек ко мал па сега ќе лечи комплекси!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ти требам нешто??
Нема оправдување, треба да се казнат и крај, да се запре спиралата, веќе со недели се случуваат инциденти по автобуси и никој ништо....
И преку к.. веќе ми е кога и на двете страни се правете жртви, и ве боли само кога ве тепаат....

5 год сум се возел со 19 - ка, Чаир - Карпош, никогаш ништо не ми се случило, да не жалам еднаш албанци скоро деца ме провоцираа пошто изгледаа дека мислеа дека сум македонец и и си ја гледав мојата работа си ќутев и си помина, нервоза колку сакаш, но и да ме тепат крвнички немав намера да кажам дека сум албанец или да се жалам...
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 10:18 ---

Еве заради вакви глупи фаци се случуваат вакви работи....
O puno, hallal ti çufte shto go borish protiv racizmus so golemi bold caps bukfi. I tie albanci shto te provocirale u 19ka, oni tova go pravele zatova shto ne se oseçavale dovolno avtoktoni u autobusot a i mozhda u Çair. A tova e opravdano i mora da go razberesh. Oni bile mlladi. Tie albanski deçaci ne mislele nishto losho, samo malce simboliçki çutek da ti pruzhat, poshto ormonite im bile u vishak. Daj da ne se delime vishe be, sfarno nema smislla samo xhabe po albanci se vika za xhabe. Racizmus! Za mallo çe zaboravev. Reshenjeto za mir i sozhivot e da site makedoneci da se ponashat kao ti u 19ka. Albancite da mllatat i ubivat kolku im kurac saka a makedonecite da si çutat kao tebe. Malce nervoza, ali çe pomine sfe, neli? Greota e da se deli narodot.

Kajgana Shop

На врв Bottom