Универзитет "Гоце Делчев" - Штип

• Креатор на темата Креатор на темата Tarzan
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли приемни за архитекутра и со колку поени се запишуваат, пошто ги немаше резултатите објавени од оваа година. Какви се предавањата, вреди ли да се запишува овој факултет?

Абе се убаво... интересни предмети имаме во факултетот за Природни и технички науки, ама ко че дојди Физика предметот... :sick: :confused: :cenzura:

" Еден чекор напред, два назад." :icon_mrgr:

Некој што е на смер БИЗНИС ЛОГИСТИКА да каже нешто, советче некое, за во Скопје.. или нека пише пп па ќе си прашам :)

Има некој што е во минус во финансиски трансакции на е индекс?
Уплаќавте пак пари ако сте во минус, пошто ги неам уплатниците за доказ дека имам платено, а овие од банка не ми даваат извештај.

Уплаќавте пак пари ако сте во минус, пошто ги неам уплатниците за доказ дека имам платено, а овие од банка не ми даваат извештај.

Минус као не ти стигнале парите или .. ?

Мислам дека кај бруцошите сеуште не е регулирано тоа, до кога и да е, ќе ги регулираат. Бруцош си?

Мислам дека кај бруцошите сеуште не е регулирано тоа, до кога и да е, ќе ги регулираат. Бруцош си?

Да, сеа треба да пријавам семинарски а пошто сум -600 неможе. Треба од ново да уплатам.
Има и други случаеви вакви?
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 00:34 ---
Минус као не ти стигнале парите или .. ?

Да како да неам уплатено.

Да, сеа треба да пријавам семинарски а пошто сум -600 неможе. Треба од ново да уплатам.
Има и други случаеви вакви?

Да има, кај една познаничка исто беше, на студентски прашања и рекоа дека ќе си го регулираат тоа, но успешно пријави семинарски и не и ги земаа тие пари за долгот. Обрати се на студентски прашања, или подобро пиши им меил на службата за е-индекс, тие најдобро ќе те услужат.

Моментално сум бруцош , запишан на Компјутерски науки,дисперзирани студии, Кавадарци..
Гледам дека двојно се плаќа од Компјутерско инженерство и технологии, а прва и втора има исти предмети..
Некој да даде мислење, која насока е подобра, или можеби секоја има предност во различни намени( и ако има ,која насока за кои) ..многу барам, знам :)
П.С. вреди ли воопшто да се продолжи, дали можеби некој има информации од дипломиран студент, кој е исходот? :)
Благодарам однапред

Arabella, sto imam razgovarano so luge sto studiraat na ovoj fakultet voopsto ne se falat, velat deka voopsto ne vredi. Ama racunaj deka ne e toa arhitektura ( nazdvoresna gradba, gradenje na kuki zgradi i sl.) tuku vnatresen enterier i spored mene e promasen ainvesticija oti nikoj vo makedonija nema da te vika ko ke renovira za da mu davas soveti :)

Некој што е на смер БИЗНИС ЛОГИСТИКА да каже нешто, советче некое, за во Скопје.. или нека пише пп па ќе си прашам :)
Малце каснам со одговоров.
Факултетот лани беше лесен ко основно, ама од оваа година го стегнаа и е многу потешко. Од оваа година испитите се усно за разлика од лани кај што беше писмено и со минимум 20% решено можеше да се помине. Во прва година ќе имаш предмети економија, основи на економика меѓународна трговија, трговско право, организациско однесување, претприемништво, странски јазик, осигурување, логистика, информатика па дури и физичко. Од овие предмети само треба да го стоплиш столчето по логистика и осигурување другото е лесно.
Доколку не учиш а сакаш да завршиш факултет тогаш овој смер е за тебе, а ако учиш ќе ти дадам совет да бегаш од тука зошто не знам баш колку овој факултет ќе ти помогне во животот.
Смеров е и ефтин 100 евра + 50 евра глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom