- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Тоа @leandra да го чита.
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 11:18 ---
Ако имаш бугарско државjaнство можеш да извадиш пасош во амбасадата. Ако мислиш да аплицираш за бугарско државjaнство врз база на тоа дека един от родителите ти има бугарско државjaнство - тоа мислам дека можеш само да поднесеш документи во амбасадата,но оттамо ке ти треба одене во Софиja.Zdravo znae li nekoj dali moze da se izvadi Bugarski pasos vo Ambasadata vo skopje .PS Tatko mi ima BG pasos ? fala
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 11:25 ---
Поточно се застраховат дедо ти или баба ти да не са родени надвор от Македониja,а не друго.Комуњарите на Орешарски у некој тежок филм паднале.
Прават дополнителни проверки на сите апликанти за државјанства, така што им бараат на Македонците да поднесат дополнителни документи: изводи од еден од родителите и од баба или дедо, со услов вториот да е со датум на раѓање пред 1940 година.
Овие бедотинки мислат дека ако дедо/баба ти е роден/а пред ВСВ и формирањето на македонската држава, со сигурност си „блгарин“. Ако не, тогаш може да си македонски падобранац ...
Комуњарска работа.
Инаку, de facto, ваквиот потег со временска одредница треба да значи признавање на македонски народ и нација.
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 11:30 ---
Ако знаеш точно каде служел-военен архив ти.Копие от документите и тоа ти е потврда.Здраво на сите,
пред точно 1 година подадов документи, а пред 8 месеци бев на интервју. За тие плус документи што требаат, кај да ги најдам. Дедо ми служел војска во Софија, 3 години, околу (1940год). Освен дома, дали може пример бугарското министерство за одбрана да ми издаде нешто како потврда.