Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
На следните избори ако победи пак истиот од Аеродром , пријателе може и ќе ви ја легализираат тревата во Аеродром и ќе постават 150 метарска скулптура со 7 листа како знак на благодарност.

Баш му е гајле на Шота во Германија, нит крстови од 33 метри има, нит џамии. Паричка дал Господ дома сите 4ца вработени, улици средени, добра кола, паркови, зеленила, чист воздух, хигиена на ниво, администрација по мејл. Баш му е гајле, ова колку да се најде во муабет да ви посоли памет како треба да ви е убаво со крстот.

Баш му е гајле на Шота во Германија, нит крстови од 33 метри има, нит џамии. Паричка дал Господ дома сите 4ца вработени, улици средени, добра кола, паркови, зеленила, чист воздух, хигиена на ниво, администрација по мејл. Баш му е гајле, ова колку да се најде во муабет да ви посоли памет како треба да ви е убаво со крстот.

Е тој дел дека бил во Германија не го прочитав, немаше да коментирам :)

Значи според тебе,чиста нација - чиста религија?
Си бил некогаш во Албанија?

Не се секирај, не сум глуп ако сум религиозен, како некои што викаа, знам дека во Албанија има многу атеисти поради владеењето на еден Хоџа мислам се викаше, и знам и за гегите и тоските... Но секако кога ќе се спомне религијата во Албанија, прво нешто на памет ти доаѓа исламот, како и во Русија на пример- христијанството , не викам дека 100% во Албанија се муслимани или во Русија 100% христијани, има и атеисти, има и од други вери луѓе, како и во Македонија...

Не се секирај, не сум глуп ако сум религиозен, како некои што викаа, знам дека во Албанија има многу атеисти поради владеењето на еден Хоџа мислам се викаше, и знам и за гегите и тоските... Но секако кога ќе се спомне религијата во Албанија, прво нешто на памет ти доаѓа исламот, како и во Русија на пример- христијанството , не викам дека 100% во Албанија се муслимани или во Русија 100% христијани, има и атеисти, има и од други вери луѓе, како и во Македонија...

Има атеисти има и католици. А и секуларна држава е. И не вришти од минариња и цркви и крстови.

Муабетов вришти. Албанците граделе многу џамии, минариња насекаде, оџи пејат по цел ден.... Решение, градење 33 метра крст во доминантно христијанска општина, каде нема ниту едно минаре. Јунаци драги, минариња ви изградија во двор, а вие се палите на крст во христијанска територија, каде нема да има побуни. Не се согласувам воопшто со форсирање на религии, али ако веќе глумите мажишта, имајте мадиња и тој 33 метра крст ставете го во Мала Речица (по попис од 2002 има 1 македонец, да речеме христијанин), веднаш до минаре. Или полесно е да се игра од сигурна позиција. Нека градат они насекаде, па по можност и во строг Центар, ама Аеродром не го даваме, па ако треба на секои 5 метра по 1 крст, а на 10 метра црквичка. Опрајте се. Џабе се мавате во христијански гради ако ова го правите од инает. Кај вас вера нема.

Постот е спонзориран од Фондација Отворено Општество Македонија.

Пред 3 год бев во Рио. Не сте до до толку слепци и знаете дека има статуа на Исус таму. Знаете какво обожување има од страна на населението спрема таа статуа ? Знаете дека им е заштитен знак? Ни една стока не се дрзна да каже: зашто да градат статуа нека ми ги дадат парите на мене. Они се џган народ, гледаат само на превара и лесна заработка и се гомна невидени, ама поголеми гомна од нас дефинитивно нема. Како може бе некој да не оправдува градење на крст заради сопствена сиромаштија?
Вика мизерија било. Срце, мизеријата доаѓа од внатре од тебе. Крст и да се гради и да не се гради ти пак ке бидеш мизерна.
200px-Cristo_Redentor_-_Rio_de_Janeiro,_Brasil.jpg

Извини ама ова што го велиш не е точно
Во Рио нема крст туку статуа на Исус Спасител. Таа статуа е висока 30 метри
http://mk.wikipedia.org/wiki/Статуа_на_Исус_Христос_Искупителот

Баш му е гајле на Шота во ГермЏамија нит крстови од 33 метри има, нит џамии. Паричка дал Господ дома сите 4ца вработени, улици средени, добра кола, паркови, зеленила, чист воздух, хигиена на ниво, администрација по мејл. Баш му е гајле, ова колку да се најде во муабет да ви посоли памет како треба да ви е убаво со крстот.
А тебе што ти недостига во Германија?
Иначе јас живеам на 300 метри од една Џамија а втората е на 1 км од мене,само како инфо.Но нема потреба од ова инфо пошто ти све знаеш.Зошто стално правиш споредба Германија-Македонија?

А тебе што ти недостига во Германија?
Иначе јас живеам на 300 метри од една Џамија а втората е на 1 км од мене,само како инфо.Но нема потреба од ова инфо пошто ти све знаеш.Зошто стално правиш споредба Германија-Македонија?
Дали од минарето ти пеат на утро?

Прегледај го приврзокот 76606

Извини ама ова што го велиш не е точно
Во Рио нема крст туку статуа на Исус Спасител. Таа статуа е висока 30 метри
http://mk.wikipedia.org/wiki/Статуа_на_Исус_Христос_Искупителот

Добар си со мозокот ? Намената е иста, симбол на една религија... со кој зборам бе, јас не сум нормален...

Добар си со мозокот ? Намената е иста, симбол на една религија... со кој зборам бе, јас не сум нормален...

Статуата го прикажува Исус кој со раширени раце ги дочекува сите кои доаѓаат во Рио
А што ќе прикажува крстот, посебно по неколку години кога ќе рѓоса?

Чекам одговор???
Шо??? Не ти пеат???
Епа овде им пеат! Овде немаат патишта, здрава вода за пиење, стабилна струја и ефтина, немаат пари како што имаш ти, немаат чист воздух, немаат администрација, немаат училишта, немаат мир. Им фали уште крст на глава!

Статуата го прикажува Исус кој со раширени раце ги дочекува сите кои доаѓаат во Рио
А што ќе прикажува крстот, посебно по неколку години кога ќе рѓоса?

Немој бре не им давај идеи, ко што се луди ќе го напраат како мермерна антропоморфна статуа - Исус од Аеродром. :D

Звучи ко монти пајтон

Овој е крст за онија џанаци од Аеродром кои немаф кондицију за да се качиф на Водно.
А бш штета е некој што е дваес четири саата у трењарке да нема кондицјију : )))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom