Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Toј си е толерантен и либерален, се залага за меѓуверска толеранција „градење верски објекти ако има потреба“, но само номинално.

Него му е јасно дека и ИВЗ и МПЦ градат од инат, но просерувањата следат само за крстовите и црквите, за џамиите и минарињата никаде го нема да рече - доста е , нема потреба од толку џамии.

Со глава гарантирам дека никаде на форумот не се протиставил на тоа. (а имало дискусии). Но за крстовите е прв.
Една недела само го читав како брани педофилија и како жената е зрела од 8-14 години и јасно ми е со кој профил разговарам. Небитно, јас на ова нивно ниво никад нема да се симнам да бранам крстови на секој чекор или попови. Освен што лично би донирала големи пари за крст наспорти Дарди куќата. За едно 50 метри висина, точно карши неговиот влез и соба во Куманово. Плус би донирала и пари за поп секое утро литургија да пее токму таму на звучник.

Ова ти е аргументот? Боо...браво! :)
Жити мајка,колку години имаш?
Темата е за звучниците во Џамиите во која се изјаснив дека може и без звучници доколку пречи.
Аха, ОК пристапот.

И муслиманите ги градат џамиите и 50 метарските минариња од истата причина. Зошто никаде нема твоја осуда за 50 метарските минариња на секој чекор, туку само за крстовите ?

Зошто лесно ти оди просерувањето за Библиска Македонија само кога се во прашање крстови, а никаде те нема да се просераваш за 50 метарските минариња на секој чекор ?

Л-и-ц-е-м-е-р .

Немало таква тема или бар јас не сум начекал на таков чат.
Како што реков,патетично.За жалење.
Да се натрпеваруваш кој поголема ќе изгради :facepalm:
Можам да ве замислам,да не ви сум во кожата.

Ова ти е аргументот? Боо...браво! :)
Жити мајка,колку години имаш?
Темата е за звучниците во Џамиите во која се изјаснив дека може и без звучници доколку пречи.

Немало таква тема или бар јас не сум начекал на таков чат.
Како што реков,патетично.За жалење.
Да се натрпеваруваш кој поголема ќе изгради :facepalm:
Можам да ве замислам,да не ви сум во кожата.

Браво, полека излегува на површина торбешката култура. Фатен како шверцува лицемерие, и што друго освен ad hominem ?

Инаку, не е дека не си начекал, имало неброено многу дискусии за ненормалното градење џамии и 50 метарски минариња од инат, туку не ти одговара тебе да се просераваш на такви теми. За крстовите, црквите, Библиската Македонија си прв.

Еве една дискусија за џамиите, и замисли, на подфорумот Религија на кој си редовен.

Лицемер.

Овие стварно забегаа 100 цркви направија во Аеродром, па ова не е среден век па да се форсира религија на секој. Или што си ги перат гревовите со верскиве објекти? Или перат пари? Али тоа е дебилен народ дебилна власт.

Една недела само го читав како брани педофилија и како жената е зрела од 8-14 години и јасно ми е со кој профил разговарам. Небитно, јас на ова нивно ниво никад нема да се симнам да бранам крстови на секој чекор или попови. Освен што лично би донирала големи пари за крст наспорти Дарди куќата. За едно 50 метри висина, точно карши неговиот влез и соба во Куманово. Плус би донирала и пари за поп секое утро литургија да пее токму таму на звучник.

офф: Кучето Дарди ми е сограѓанин ? Не знаев дека има вакви екстремисти по Куманово.

Браво, полека излегува на површина торбешката култура. Фатен како шверцува лицемерие, и што друго освен ad hominem ?

Инаку, не е дека не си начекал, имало неброено многу дискусии за ненормалното градење џамии и 50 метарски минариња од инат, туку не ти одговара тебе да се просераваш на такви теми. За крстовите, црквите, Библиската Македонија си прв.

Еве една дискусија за џамиите, и замисли, на подфорумот Религија на кој си редовен.

Лицемер.

Овие од Неисламска заедница се најголемите чмар иританти воопшто на земјината топка.Не сум против за градење џамија,цркви и слични верски објекти, но кога е во прашање мојата религија ќе алудирам примарно на главниот проблем во Македонија,а тоа е информирање на тие луѓе за исламот(на ова треба да се насочат сите сили и целата нивна работа) а не на градење верски објекти во кои на намаз ќе атендираат 2 без 3,од кои сите тие врска немаат на што воопшто те учи исламот.
Но затоа,што би рекле нашите,секое тенџерче си има прикладно капаче, така и ова.Си знаат они зошто толку ги насочуваат силите кон градење на објект наместо кон учење(бидејќи вистинскиот муслиман никогаш нема да им даде име ислам на луѓе кои се политички ориентирани,гласаат и поттикнуваат кон гласање....).
Многу лесно се манипулира со неукиот,премногу лесно.​
Ова беше мојот коментар на таа тема:​
Не си прочитал оти си докажано никаков.​

А што правиме со милениумски крст што пропаѓа? Од кога е направен до сега верувам дека освен некое минимално техничко оддржување, ништо се нема чепнато на него, ништо... Е тоа ми е криво, што се е популистички и потоа на ништо не се обрнува внимание, а се треба да се оддржува...

рѓа жива е милениумскиот, срамота како го оставија.

Озбилно уште ден денес ја поистоветуваш верата со нацијата? ама онака најозбилно?

Да

А државните пари чиви се?
Најголем дел на граѓаните, но има разлика, не плаќање на данок е кршење на закон, а ако не дадеш пари за изградба на тој крс, никој нема да те казни или да те затвори

Пф дур не изградат еден таков у Чаир немаат донација од мене.

Да

Најголем дел на граѓаните, но има разлика, не плаќање на данок е кршење на закон, а ако не дадеш пари за изградба на тој крс, никој нема да те казни или да те затвори

Значи според тебе,чиста нација - чиста религија?
Си бил некогаш во Албанија?

Власта решава како ќе ги распредели средствата, дали ги ќе стави во џеб како што правеше порано, или ќе гради како што прави сега...

А за тоа со џамиите, па тоа е поентата, еден ден низ цело Скопје ќе се слуша молитвата на муслиманите, така да ти навикнат ќе бидеш до тогаш...

Битно да се гради, да се дешава нешто...и ја викам дека претходните крадеа али овие се утепаа (градење=вистинско градење на 70% непотребни објекти + крадење). Али не е тоа темата, да не го должиме.

Ок ај вака, Еден крст има на водно од пред 10тина години, еден сеа у аеродром КОЈ уште не е направен!.. и многу е.. ДВА се. И што ?

Црква кои се нови напраени ? колку се на број ? неколку можеби и тоа каде што немало, и каде што наидуваат на позитивни реакции.
Кој каде спомна дека владата се натпреварува во градење на цркви и крстови?
Каде и да почнеа наидуваа на кочница, плоштад, кале итн значи усфари досега незнам кои се тие нови цркви и крстови за кои ние овде кршиме копја?
ЗА што е усфари темава, ок ќе градат, зошто да не градат?
Ќе ги испровоцирале браќата ? па ме заболе столе за нив, баш напротив мерак ќе ми биде.

И сметај дека овие објекти се стимул на народот кој е поголем процент неедуциран и неписмен и кај нив ова има позитивен ефект. А тоа се бара во последно време како што реков чувство на припадност и дека стои некој зад нив, не се наоѓаат во авион без пилот, безразлика дали "реалноста" е навистина таква или не.

Се е тоа ок и ќе се сложев целосно со тебе со се што си напишал. Само чувството на припадност и дали некој стои позади нив нема многу да им помогне кога ќе земат да им ги рушат и ограбуваат црквите, а до сега видовме како владата стои позади Македонците. На крај секогаш се сведува на тоа дали некој е спремен да гине или не за да го одбрани тоа што е негово, се друго е залажување и покажување знаци на немоќ. А Владата е премногу лицемерна со крстовите особено па со стравувањата да не им се усели пола Косово во Аеродром, на крај краева они ги поканија да си градат и да се уселуваат.

Да беее ... како не ни текна порано , КРСТ не сме изградиле. Цркви испоизградивме време е еден крст да кренеме. Таман ко ќе дојде ред за гласање , ќе знаат граѓаните кај да се молат да победиме и да ги открадеме уште повеќе наредниот мандат.

се работи за донации а не за општински или државни пари...
ти ако сакаш да се средит некој километар тротоар,паркче,фасада тогаш што чекаш донирај малку сигурно општина Аеродром нема да ти забрани

На следните избори ако победи пак истиот од Аеродром , пријателе може и ќе ви ја легализираат тревата во Аеродром и ќе постават 150 метарска скулптура со 7 листа како знак на благодарност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom