МПЦ им го забрани Фејсбук на поповите и калуѓерите

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
.

.

Во најважниот фејсбук, кој што е сокриен за очите на оние кои не веруваат со дечјо срце! :)

.

Процедурално, гледам имаш фетиш кон детски срца, до колку години за тебе е дете?

Процедурално, гледам имаш фетиш кон детски срца, до колку години за тебе е дете?

Од многуте силни книги што си ги читал - книжнику убав но лукав - не го гледаш ти нити носот, како што треба да го видиш. :D

.

Од многуте силни книги што си ги читал - книжнику убав но лукав - не го гледаш ти нити носот, како што треба да го видиш. :D

.

немаш одговор?
ај кажи до колку години срценцето е детско, нема пост да не споменеш срца ваљда имаш некоја претстава шо е детско што е возрасно. До колку години ете тебе лично те интересираат срца? 5... 8.... 13...

.

.

Во најважниот фејсбук, кој што е сокриен за очите на оние кои не веруваат со дечјо срце! :)

.
А јас мислам дека само си измислуваш работи во кои веруваш. Ти Спиро не веруваш во она што е напишано оти не ти прави смисла. Иако убаво ти пишува дека нема ни еден закон да биде погазен, ти си веруваш дека секој закон може да биде погазен. Не знам како сатаната успеал да те прелаже ама не се држиш до писанијата Спиро. Ќе гориш во пеколот и ти со нас.

.

ај кажи до колку години срценцето е детско, нема пост да не споменеш срца ваљда имаш некоја претстава шо е детско што е возрасно. До колку години ете тебе лично те интересираат срца? 5... 8.... 13...

-

Срцето е детско се’ додека го има (и не се издига над) родителот!

Твојот отец но се издигна над Совршениот Родител и одтогаш сите вие кои што го следите, го изгубивте детското срце!

За повторно да го добиете детското срце, мора за 180° да се обрнете!

.

А јас мислам дека само си измислуваш работи во кои веруваш. Ти Спиро не веруваш во она што е напишано оти не ти прави смисла. Иако убаво ти пишува дека нема ни еден закон да биде погазен, ти си веруваш дека секој закон може да биде погазен. Не знам како сатаната успеал да те прелаже ама не се држиш до писанијата Спиро. Ќе гориш во пеколот и ти со нас.

.

Тоа ти мислиш, веруваш и врз мене (како оној во претходнион пост) го пројицираш. :D

.

True story :)

Пред околу 70тина години, во оклината од каде што сега го пишувам овој пост, едно вистинско чедо БОЖЈЕ некажувајќи ја вистината (значи лажејќи) и жртвувајќи го својот живот, сокри неколку евреи пред очите и рацете на крвожедните нацисти!

Кажетеми сега вие “вистински мудреци“, дали ова чедо БОЖЈЕ го погази или исполни законот БОЖЈИ!?

Љубовта не му прави зло на ближниот;
и така, љубовта е исполнување на Законот!

(Римја. 13:10)

.

.
.

@spiros мислев за МПЦ, шо ми лајкнуваш постот? :icon_lol::icon_lol:

.

А бе ми се допаѓаше твојата непроста интелегенција, но ако ти пречи, еве ќе го избришам лајкот. :)

.

.

-

.

Шо има врска татко ми со детско срце, ете татко ми има 72 години и сега какао моето срце ќе се издига над него за да престане да биде детско?

.

-

Твојот отец но се издигна над Совршениот Родител и одтогаш сите вие кои што го следите, го изгубивте детското срце!

За повторно да го добиете детското срце, мора за 180° да се обрнете!

.

Шо има врска татко ми со детско срце, ете татко ми има 72 години и сега какао моето срце ќе се издига над него за да престане да биде детско?

.

Пак матиш,а?;)
Јас ти пишав (предсе’) духовно, но ти пак вртиш (предсе’) на телесно.

Веќе ти кажав дека ќе мораш за 180° да го обрнеш твоето срце, ... заматено као какао? ;)

.

.

Пак матиш,а?;)
Јас ти пишав (предсе’) духовно, но ти пак вртиш (предсе’) на телесно.

.

Духовно татко ми е комунист
Е сега како моето детско срце надраснува комунистички родител?
Сакаш да кажеш дека ако се зачленам во ВМРО ДПМНЕ, со срцето ќе го надраснам комунизмот на родителот и тогаш нема да имам детско срце?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom