МПЦ им го забрани Фејсбук на поповите и калуѓерите

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
752abb799b12.jpg

еве зошто го забрануваат:ROFLMAO:

.

Кузнај дали така рекол, пошто имаме многу контрадикторности и лаги низ “светите“ писма, знаеш и самиот дека Павле во Делата 20 рече:

35 Во сe ви покажав дека така треба да се трудите и да им помагате на немоќните, и да си спомнувате на зборовите на Господ Исус, како што рече Самиот Тој: 'Поблажено е да се дава, отколку да се прима.'“

Tаква изрека на Исус нигде не е споменета, Павле самиот никогаш не го запознал Исуса не го следел не ги слушал неговите беседи. Не може да биде едно писмо “свето“ ако во него се пишани невистини.

Џабе тие интернет, фејсбук, книги, ... ако тврдоглаво И’ се противиш на Вистината!

Светиот Дух БОЖЈИ е многу повеќе дури и од Светото Писмо (кое прекрасно сведочи за Него ), но дека тоа е така сомнителниот и понатака ќе се сомнева, неверниот нема да верува, кривоверниот криво ќе верува, мајтапчијата ќе се мајтапи, ... и никогаш (ако не се обрне) не ќе може Вистината да Ја сфати!

А кога Бог, Кој ме избра од утробата на мојата мајка и ме призва преку Својата Благодат, благоволи во мене да Го открие Својот Син, за да благовествувам за Него меѓу иноверците ...!

(Галат. 1:15+)

.

.

Џабе тие интернет, фејсбук, книги, ... ако тврдоглаво И’ се противиш на Вистината!

Светиот Дух БОЖЈИ е многу повеќе дури и од Светото Писмо (кое прекрасно сведочи за Него ), но дека тоа е така сомнителниот и понатака ќе се сомнева, неверниот нема да верува, кривоверниот криво ќе верува, мајтапчијата ќе се мајтапи, ... и никогаш (ако не се обрне) не ќе може Вистината да Ја сфати!

А кога Бог, Кој ме избра од утробата на мојата мајка и ме призва преку Својата Благодат, благоволи во мене да Го открие Својот Син, за да благовествувам за Него меѓу иноверците ...!

(Галат. 1:15+)
.

Павле сам за себе тврди дека Исус му се јавил и го избрал за апостол, при тоа дава 3 различни спротивтсавени сведоштва што значи дека тоа не е вистина, тој ги менува законите, шири лажни сведочења и невистини и за Исус и за неговите учења и од таа лага настана христијанството.
Прочитај сите 3 сведочења на павла како Исус му се јавил како го опишал тоа. Секој судија таков сведок ќе го казнеше за кривоклетство!

гледам некој не се држи до божјата заповед :D

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    3,3 KB · Прегледи: 32
.
Павле сам за себе тврди дека Исус му се јавил и го избрал за апостол, при тоа дава 3 различни спротивтсавени сведоштва што значи дека тоа не е вистина, тој ги менува законите, шири лажни сведочења и невистини и за Исус и за неговите учења и од таа лага настана христијанството.
Прочитај сите 3 сведочења на павла како Исус му се јавил како го опишал тоа. Секој судија таков сведок ќе го казнеше за кривоклетство!

За чедата на лагата вистинското сведоштво на Светиот Апостол Павле било и ќе остане лага, додека за чедата на Вистината, било и ќе остане Вистина!

Знаеш зошто е тоа така и зошто “мудрите“ книжници и судии (како тебе) пресудуваат грешно, никако неможејќи да Ја сфатат Вистината? :)

Да, нивната перспектива е грешна!

... зашто буквата убива, а Духот оживотворува!

(2 Коринтј. 3:6)

.

.

За чедата на лагата вистинското сведоштво на Светиот Апостол Павле било и ќе остане лага, додека за чедата на Вистината, било и ќе остане Вистина!

Знаеш зошто е тоа така и зошто “мудрите“ книжници и судии (како тебе) пресудуваат грешно, никако неможејќи да Ја сфатат Вистината? :)

Да, нивната перспектива е грешна!

... зашто буквата убива, а Духот оживотворува!

(2 Коринтј. 3:6)

.

3. Но кога беше на пат и наближуваше кон Дамаск, наеднаш го обзеде светлина од небото.
4. И откога падна на земјата чу глас што му зборуваше “Савле, Савле, зошто ме гониш?“
5. А тој одговори: “Кој си ти Господине?“ А Господ му рече “Јас сум Исус, Кого Го гониш ти. Тешко е за тебе да се риташ против бодило“
6. Тресејќи се од страв и ужас, тој праша: “Господи, што сакаш на направам?“ А Господ му рече: “Стани и влези во градот и ќе ти се каже што треба да правиш
7. А луѓето, што одеа со него, стојеа зачудени, оти слушаа глас а никого не гледаа
Дела апостолски 9

Следното сведоштво - му е изменето
6. Но кога бев на пат и наближив во Дамаск, околу пладне, одеднаш од небото ме огреа силна светлина.
7. Јас паднав на земи и чув глас кој ми зборуваше : “Савле, Савле зошто Ме гониш?“
8. Јас пак одговорив: “Кој си ти, Господи?“ А Он ми рече: “Јас сум Исус Назареецот, Кого Го гониш ти“
9. Оние кои беа со мене, ја видоа светлината и се уплашија, но гласот на Оној, Кој ми зборуваше , не го чуја.
Дела апостолски 22

И следното
14. Сите паднавме на земја и јас чув глас што ми зборуваше на еврејски јазик: Савле, Савле, зошто Ме гониш? Тешко е за те*е да се риташ против бодило.“
15. А јас реков: “Кој си ти, Господи?“ Он одговори: Јас сум Исус кого го гониш ти.
16. Но стани и исправи се на нозете свои, зашто и ти се јавив, за да направам служител и сведок на ова што го виде и што ќе ти откријам.
17. Издвојувајќи те од овој народ и од незнабошците при кои ќе те испратам сега.
18. за да им отвориш очите нивни, та да се обрнат од темнината во светлина и од власта на сатаната кон Бога, па преку верата во Мене да примат опростување на гревовите и нсаледство меѓу осветените
Дела 26
Павле не знае точно што се случило, 3 сведоштва 3 различни описи
Еднаш вели дека другите виделе светлина но не слушнале глас

другпат вели дека другите слушнале глас но не виделе светлина

еднаш вели дека тој паднал на колена другите стоеле
друг пат вели дека сите паднале на земја
еднаш вели дека му е речено да оди во Дамаск и дека таму се ќе му се појасни
друг пат вели дека таму на лице место во пустината се му е објаснато

Не треба да си интелигентен за да видиш дека се работи за лажно сведоштво, опис на настан кој никогаш не се случил. Нема друг да потврди. Самиот Павле 3 пати различно го опишува настанот и врз основ ан тоа лажно сведочење станува “апостол“ кој го создаде денешното “христијанство“ иако ко што реклов со лажен исказ иако Јакобв - братот на Исус и учениците - не го прифаќале, го обвинувале и нивните налози и наредби Павле ги газеше. Павле е првиот еретик и антихрист а ти спиро - наивно наседна на неговите лаги и сега му служиш на мракот и злото и ја шириш нивната вера - вера дека е добро да се отфрлат и погазат божјите закони и зборови

.

Кога и ти ќе Го сретнеш Христа (дај БОЖЕ), ти гарантирам дека за буквалноста и детаљите (од споредна важност) нема повеќе да се грапчиш, туку за нешто што буквата, родословот и законот никогаш неможеле и не ќе можат да ти го дарат! :)

Впрочем, интернетот и фејсбукот исто така не се во состојба да ти го дари тоа чудесно нешто што Живиот БОГ во Христа Господа им го дарува на оние коишто Му веруваат со дечјо срце! :)

.

.

Кога и ти ќе Го сретнеш Христа (дај БОЖЕ), ти гарантирам дека за буквалноста и детаљите (од споредна важност) нема повеќе да се грапчиш, туку за нешто што буквата, родословот и законот никогаш неможеле и не ќе можат да ти го дарат! :)

Впрочем, интернетот и фејсбукот исто така не се во состојба да ти го дари тоа чудесно нешто што Живиот БОГ во Христа Господа им го дарува на оние коишто Му веруваат со дечјо срце! :)

.

Ти ги погази законите божји, ги поништи, не ги почитуваш. Ти ќе се се сретнеш со другиот на оној свет. Со оној црвениот (не Дедо Мраз)

.

Ти ги погази законите божји, ги поништи, не ги почитуваш. Ти ќе се се сретнеш со другиот на оној свет. Со оној црвениот (не Дедо Мраз)

Тоа ти велиш дека јас ги погазив, ... но јас ти велам дека единствено Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - е Таа што ги исполнува!
Ако Таа Љубов БОЖЈА чиста - преку Светиот Дух - во мене живее, за мене законот и заповедите се нешто споредно, а Тој Дух и Таа Љубов, најглавното! (y)

... Љубовта е исполнување на Законот!

(Римј. 13:10)

п.с. Што барам јас да се сретнувам со твојот црвен татко, зарем нее доста што се васам со тебе (и слични на тебе) во овој свет ... :giggle:

.

.

Тоа ти велиш дека јас ги погазив, ... но јас ти велам дека единствено Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - е Таа што ги исполнува!
Ако Таа Љубов БОЖЈА чиста - преку Светиот Дух - во мене живее, за мене законот и заповедите се нешто споредно, а Тој Дух и Таа Љубов, најглавното! (y)

... Љубовта е исполнување на Законот!

(Римј. 13:10)

п.с. Што барам јас да се сретнувам со твојот црвен татко, зарем нее доста што се васам со тебе (и слични на тебе) во овој свет ... :giggle:

.

Не е, си постојат закони си постојат запишани сведоштва за тоа дека тие закони се вечни, непроменливи дека се уште важат. Не се укинати не се променети не се заменети со други. Така да за нивно газење и непочитување ќе одговараш на оној свет

.

Не е, си постојат закони си постојат запишани сведоштва за тоа дека тие закони се вечни, непроменливи дека се уште важат. Не се укинати не се променети не се заменети со други. Така да за нивно газење и непочитување ќе одговараш на оној свет

Кога преку Светиот Дух се отвара срцето, ушите и очите за Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - тогаш во него започнува вечната Сабота (Евреи 4:9), во Која Љубовта на Совршениот БОГ (Христос) е се’ во се’, а каде што Љубовта на Совршениот е’ ... таму нема грев, нити закон кој што може да биде газен или непочитуван! :)

А целта на заповедта е: љубов од чисто срце, добра совест и нелицемерна вера.
Некои, откако не ги постигнаа тие работи, се оддадоа во празнословија,
сакајќи да бидат учители по Законот, но не разбираат ни што зборуваат, ниту што утврдуваат.

А ние знаеме дека Законот е добар, ако се држи како што треба,
знаејќи дека Законот не е установен за праведник, туку за беззаконици и непокорници, за нечестивци и за грешници, за неправедни и погани, за оние што ги опскрбуваат таткото свој и мајка си, за човекоубијци, за блудници, за мажеложници, разбојници, клеветници, скотоложници, лажливци, клетвопрестапници и за сè друго, што е противно на здравата наука, според славното на блажениот Бог Благовестие, кое ми е поверено.

Му благодарам на Христа Исуса, нашиот Господ, Кој ми даде сили, со што ме призна за верен и ми определи служба, мене, кој порано бев хулител, гонител и мачител; но ме помилува, бидејќи тоа го вршев, без да знам, во неверие.
Но со верата и љубовта во Христа Исуса се преумножи благодатта на нашиот Господ.

Верни се и достојни за секакво примање зборовите, дека Христос Исус дојде во светот да ги спаси грешниците, меѓу кои сум прв јас.

(1 Тим 1:5+)

images

.

.

Кога се отвара срцето, ушите и очите за Светиот Дух и Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - тогаш во него започнува вечната Сабота (Евреи 4:9), во Која Љубовта на Совршениот БОГ (Христос) е се’ во се’, а каде што Совршениот е’ ...таму нема грев, нити закон кој што може да биде газен или непочитуван! :)

А целта на заповедта е: љубов од чисто срце, добра совест и нелицемерна вера.
Некои, откако не ги постигнаа тие работи, се оддадоа во празнословија,
сакајќи да бидат учители по Законот, но не разбираат ни што зборуваат, ниту што утврдуваат.

А ние знаеме дека Законот е добар, ако се држи како што треба,
знаејќи дека Законот не е установен за праведник, туку за беззаконици и непокорници, за нечестивци и за грешници, за неправедни и погани, за оние што ги опскрбуваат таткото свој и мајка си, за човекоубијци, за блудници, за мажеложници, разбојници, клеветници, скотоложници, лажливци, клетвопрестапници и за сè друго, што е противно на здравата наука, според славното на блажениот Бог Благовестие, кое ми е поверено.

Му благодарам на Христа Исуса, нашиот Господ, Кој ми даде сили, со што ме призна за верен и ми определи служба, мене, кој порано бев хулител, гонител и мачител; но ме помилува, бидејќи тоа го вршев, без да знам, во неверие.
Но со верата и љубовта во Христа Исуса се преумножи благодатта на нашиот Господ.

Верни се и достојни за секакво примање зборовите, дека Христос Исус дојде во светот да ги спаси грешниците, меѓу кои сум прв јас.

(1 Тим 1:5+)

.

Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно“

Матеја 5. 17 - 19

.

Еден ден ќе разбереш (Иншалах) дека Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - е безкрајно поважна од законот (и се друго) и дека Таа/Тој (Христос) е целта, смислата и исполнението на законот и животот воопшто!

Лека и благословена ноќ (y)

п.с. Безкрајно подобро е да се биде најмалечок и последен во Царството на Љубовта БОЖЈА чиста, одколку да се биде најголем и прв, но не во Истото!

.

.

Еден ден ќе разбереш (Иншалах) дека Љубовта БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - е безкрајно поважна од законот (и се друго) и дека Таа/Тој (Христос) е целта, смислата и исполнението на законот и животот воопшто!

Kaj pisuva taka?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom