leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Зарем тоа е решение? Да се мериме со број на градби? Зарем не си ја слушнал онаа не се карај со глуп ќе те свлечка на негово ниво и ќе те победи?Јас сум атеист, и мило ми е што градат крстови, цркви и се тоа. Еве сеа и првата црква у бутел која ќе биде голема и убава со голем двор многу мерак ми праи, нека цркнат шкиптариве. Они веќе неколку џамии направија секое сабајле ми пеат на прозор.
Цел бутел се собра на нејзино отварање и вмровци и сдсмовци и сите..дава надеж.
Како бе од кај нив ниеден не се побуни да рече дај бе доста со џамиите, и да мрчи и да јаде гомна против своите..
Многу ми е криво кога ве читам вакви. Мора и ние да почнеме да бидеме единство и сложни и така и да се држиме.
Со тоа да не правиме за да не ги "испровоцираме" веќе 20 години таа тактика за кур ни беше. Треба да се смени статус кво. И да зајакнеме чувство на припадност и единство.
Зарем ние треба да се бориме со број на џамии во Скопје? Зарем немаме легална власт која дели маркици за градба и што дозволи секоја куќа да стане џамија?
Зошто секогаш прстот си го покажувате кон себе, кон народот, ние не треба да го сопреме она силување со џамии, си има држава, власт која тоа треба да го реши. И сега ако они несакаат да го решат или замижуваат ние треба со париве од иселениците да градиме крстови низ МКД додека они си седат и уживаат настрана од неа? И после народот е крив не бил сложен. Што има да се сложува по ова прашање? На секоја педа цркви и крстови како против тежа на џамииве? Не ти личи како само Господ остана да не спасува? Мене не ми личи на нормално решение ова. Наместо сите прстот да го насочат кон оние кој го дозволуваат овој циркус, вие почнувате со поделби. Така нема единство. Се знае каде е проблемот и како се решава. Ако нас некој ни е крив тоа е она Собрание кое го гласаме, никој друг. Али наместо кон него, ние ќе се изедеме меѓу себе, а они пак ќе поделат некоја маркица за џамија.