Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Стрип (comic book) да пробаат да напишат и испечатат за нашава ситуација ќе им снема хартија... Кај има црквички на секој чекор, само во Ново Лисиче во моментов ми текнува на 3, решиле да прават 30 и кусур метарски крст. Нека се убијат сместа, ако им е идејата обележување територија нека им текне на 40 катнициве и кој како ќе се всели таму, се' православни а?
Според Троседот, градењето на што повеќе цркви и крстови ни е некакво оружје за борба против муслиманството, конкретно албанците и слично? Дај нека стават еден крст пред собрание или влада, можда Талат и компанија ќе се повлечат од парламент/функција.

Јас сум атеист, и мило ми е што градат крстови, цркви и се тоа. Еве сеа и првата црква у бутел која ќе биде голема и убава со голем двор многу мерак ми праи, нека цркнат шкиптариве. Они веќе неколку џамии направија секое сабајле ми пеат на прозор.
Цел бутел се собра на нејзино отварање и вмровци и сдсмовци и сите..дава надеж.

Како бе од кај нив ниеден не се побуни да рече дај бе доста со џамиите, и да мрчи и да јаде гомна против своите..
Многу ми е криво кога ве читам вакви. Мора и ние да почнеме да бидеме единство и сложни и така и да се држиме.
Со тоа да не правиме за да не ги "испровоцираме" веќе 20 години таа тактика за кур ни беше. Треба да се смени статус кво. И да зајакнеме чувство на припадност и единство.

се работи за донации а не за општински или државни пари...
ти ако сакаш да се средит некој километар тротоар,паркче,фасада тогаш што чекаш донирај малку сигурно општина Аеродром нема да ти забрани
Тие донации комотно може да се употребат да се среди некое школо, не за друго сигурно во Аеродром има училишта каде санитариите се катастрофа.

Насекаде цркви, крстови, џамии, споменици низ државата... Во претходниот систем изгледа цело време за "глупости" се трошеле пари...

Ќе ни отишла државата ако неаме (уште еден) крст.

Толку од секуларноста....

Не тропај глупости реков дека ќе ни отиде ако се понашаме како америте, односно да не реагираме како нив со пакистанците авганистанците... Прочитај ги сите мислиња пред да коментираш

Добро бре ме праша ли пред да отвориш тема за Аерпдром: Дали може.
(бог да чува,секој значи на кој ќе му текне веќе може да отвара тема овдека)

Следен пат дедо Анчо написмено од вас дозвола ќе побараме, а и дозвола од Св. Петар да те поживее барем уште малку да го видиш свеченото отварање на крстот кај тебе у комшилук. :pos:

Штом се гради добро е... башка туристи ќе доаѓаат повеќе.

Овие барем градат нешто ... :facepalm:

nekoj ima epten griza na sovest...som duri tolkav krst resil da gradi....golemi grevovi ima...

Тие донации комотно може да се употребат да се среди некое школо, не за друго сигурно во Аеродром има училишта каде санитариите се катастрофа.
Тие донации се наменети за крстот и затоа неможат да бидат пренаменети за други потреби иначе донаторите ќе си ги повлечат парите назад

Аман бе, колку џамии само изникнаа во државава во последно време, и тоа од оние што ракетата по 50 метри што им е, сега за еден крст сте се фатиле да зборите што ќе се прави од наши лични пари, не државни (како и џамиите нормално), па никој не ве тера со сила да донирате, ако нејќете, не донирајте, едноставно е...

А државните пари чиви се?

Тие донации се наменети за крстот и затоа неможат да бидат пренаменети за други потреби иначе донаторите ќе си ги повлечат парите назад

Кои црни донации, не си прави бајрам со умот.

Се знае од каде доаѓаат парите за вакви проекти, директно од централа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom