Манчестер Јунајтед vs Арсенал, Олд Трафорд, 17:10, 10.11.2013

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ко нема баш судиите да ве тепаат! Барем да има причина после за олку цмиздрење за тие судии!

Иначе, една многу позната слика што најдобро ги одсликува двата клуба.

Vieira-and-Giggs.jpg

Натпревар кој е од огромно значење за Манчестер. Не толку во резултатска, колку во психолошка смисла. Иако бодовната разлика е голема, оваа година ПЛ е многу неизвесна, и Арсенал ќе почне да губи бодови и на други места. Но за Манчестер овој натпревар е шанса да се врати довербата во екипата, и во новиот менаџер.

И Арсенал си има своја математика, сега кога се на врвот и во форма, имаат шанса да вратат за неколку понижувања.

Очекувам тврд натпревар, со не многу голови, и би сакал Манчестер да го добие.

Треаше Дортмунд и ичера да ги скичми ама ај...

Е овој е право енглеско дерби, кој руски ноф бренд, кој Ливерпул кој не е помиришаја пехар дваес године,кој Сити кој истотакој е напрен сс вештачки паре
Арсенал е праф ривал на Јунајтед, мислу дека е најголемо острофско дерби, од времето до пред неколко године кд ги газесмо по колко сакамо разлику. )

А баш се прашував за кој тим навиваш. Али судејќи по исказиве, се уклапаш. Ко од калап.

Јаки критериуми постави за дерби дуел. Претходно, во темата за ПЛ баш се расправаа за што е дерби и ривалитет. Со овие критериуми, треба да се затвори дискусијата.

Ливерпул отпаѓа од конкуренција затоа што нема трофеј земено 20 години. Ама затоа, Арсенал - МанУ е дерби најголемо на островот (Англија не е остров, Британија е, а на британија лежат и други држави). Е сега, зашто Арсенал - МанУ најголемо дерби, не ни кажа. Дали заради Анри, дали заради тоа што сте ги газеле по колоко сакате разлику - не знам.

Другите се руски брендови, и вештачки тимови. Али ова е права ствар. Историјата says it.

Не планирав да дадам мој осврт ако не се зафатев за најголемово дерби на Островот, нели, ама чим сум тука, само да напоменам.

Јас сум најголем фан на Арсенал од оние што не се фанови на Арсенал. Како и минатиот, така и овој викенд. Се надевам на победа, иако не сум сигурен и уверен во истото.

Откако Венгер е дел од Арсенал, Арсенал беше најпријателски расположен тим против ManU, да не речам, ко за нив да играа. Посебно меѓусебе. Ама сега Ферги ваљда шо го нема, ке смени нешто. Ке видиме. Се надевам на победа на далеку поквалитетниот тим во овој дуел. А тоа е, се знае.

Go Gunners!

Јас сум најголем фан на Арсенал од оние што не се фанови на Арсенал. Како и минатиот, така и овој викенд. Се надевам на победа, иако не сум сигурен и уверен во истото.

Go Gunners!

Чек. чек.
Не важеше ова за подобриот тим од Манчестер? :unsure:
Зошто во неколку наврати те читав GGM...C :D

Јас само сакам се да биде во ред од страна на судии и глумцитр(јанг).

Типувам на победа на арсенал.

0-2 конечен резултат од мене.

Секако за Арсенал сум и ќе бидам секогаш, ама ептен тешка ќе е оваа. Не очекувам многу голови и мислам дека ќе биде доста стегната игра, со многу малку грешки. Би било одлично да играме како против Дортмунд, така би било супер, ама не верувам дека ќе играме така. Па со среќа нека ни е :D

Па олку пред дерби немаат плачено и цмиздрено ниту навивачите на Ливерпул. А мислев дека нема поголеми плачковци од нив. Секогаш има нешто да те изненади на овој форум undefined

Ги пратам и двата тима сезонава и по она што го имаат прикажано досега Арсенал е фаворит.Не го потценувам шампионот на Англија но сепак овој Манчестер ја нема таа хемија и игра од лани кога беше под палката на Фергусон дури и победите што ги имаат им се неуверливи и иницирани од индивидуален блесок наместо да се изградени со тимиска игра.Доколку успеат да го затворат Руни кој по мое мислење е убедливо најдобриот играч на Манчестер оваа сезона играчите на Арсенал ќе заминат во најмала рака непоразени од Олд Трафорд.

Точен резултат 1-2

Да гледаме фер натпревар и да победи Арсенал со некој добар резултат (1-3 и нагоре). Тоа би било. :)

Арсенал ги игра најјако утакмиците кадешто е убедливо аутсајдер.И победува.
Арсенал ги игра најслабо утакмиците кадешто е фаворит.Иако според кладилниците не е фаворит,според многумина во светот е.

Мора да ги напуниме пичкиве... :)

Мора да ги напуниме пичкиве... :)

Ете шо ти е фан на Арсенал... Еднаш во 10 години ќе му дојде вода во очи, и тој ќе ти се измоча на глава....Типично ганерски. Абе суша за вас само, уште десет години бунари да копате.

Ете шо ти е фан на Арсенал... Еднаш во 10 години ќе му дојде вода во очи, и тој ќе ти се измоча на глава....Типично ганерски. Абе суша за вас само, уште десет години бунари да копате.

Ќе ги спуштиме недела малку на земја, доста им беше во облаци :icon_lol:

На приватно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom