Љубомората - знак на љубов или опасност?

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Пријател сум бил во 4 годишна врска јас знам колку сум сакал и тн. Ако доволно веруваш во некој едноставно има доверба во една врска тоа е тоа таму нема љубомора. Љубомора се појавува тогаш кога се нема доверба во партнерот тогаш и настапува и сомневањата и што произлегува од тоа? Врска која не може да се одржи и која во блиска иднина ќе има крај или најлошо девојката или машкото ќе биде напнат цело време. Таквата врска нема иднина.
Site sme po malku ljubomorni mozam da bidam i poise od nego ali samo poinaet...
Ne sum jas vakov tip da ljubomoram za se sto pravi i kade odi. On veruva vo mene taka mi kaza veke 3 meseci sme zaedno i sekogas sum bila
Jas prva da mu oprostam iako on zgresil zato sto, znam ako ne sum jas ono sto pravi START on nema sansi inaet je 78%

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Izvini nemozam da ti profatam mislenjeto mnogu sme razlicni . Jas igram fudbal i poveke imam drugari
Добро тогаш, раскини му, задржи си ги другарите и најди си некој друг што нема да биде љубоморен. Ти одговора вака?
Затоа што трето нема. Нема да го смениш.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ne sum jas vakov tip da ljubomoram za se sto pravi i kade odi. On veruva vo mene taka mi kaza veke 3 meseci sme zaedno i sekogas sum bila
Jas prva da mu oprostam iako on zgresil zato sto, znam ako ne sum jas ono sto pravi START on nema sansi inaet je 78%
Девојко сум бил во 2 долги врски сум бил и во врска која наликувала на тебе знаеш колку траела таа? 6 месеци мислам дека за ти е 6 месеци здравјето ми го зема. зошто? затоа што љубомората ја убива секоја желба бидејќи ти место да уживаш сега ти што правиш? во 5 саат сабајле ние тука ти дрндаме ти даваме совети и ти се напнуваш за што? за он после кога ќе се видите да ти рече не може тоа? Зошто се потценуваш самата себе си? Плус тоа 3 месеци си во врска и он вака ти прави? А што ќе биде ако направите 2 год? Дај ти се молам врска и љубора не одат заедно. Тоа што е инает,љубоморен и ти забранува ќе те изгуби тебе е слушај ми го зборов ќе видиш. Ако продолжи така.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
@12345marija

Од ова што го кажуваш или он не е со сите или ти треба да си ги преиспиташ фактите пошто сама се контрираш.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:37 ---

Не е можно он да верува во тебе, а да биде љубоморен. Значи причина за љубомората е недовербата.

На кратко јас би те советувал да си ја бараш среќата на друго место пошто не гледам некоја иднина за вас.

Доколку сепак сакаш да му дадеш шанса треба да седнете искрен муабет да направите и да ја утврдите причината за неговата љубомора.

Значи третиот Њутнов закон е за секоја акција има реакција(и обратно) не може он без причина да биде љубоморен едноставно е невозможно и нелогично.(Освен ако не е психички болен)

П.С Од твојов опис дополнително би додал дека он е посесивен и несигурен па не знам дали вреди да се замараш ама ти си знаеш најдобро.

П.С2 Од никој твој и ова што го пишуваш ми делуваш на 13 годишно девојче(макс 15), однапред се извинувам ако грешам
18 godini sum
Sto te natera da pomislis deka sum 15 ?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
Мала доза на љубомора е ок тоа е најнормално ама кога таа ќе премине одредени граници тоа не е веќе љубов туку опсесија.

Тоа што он вели дека не е љубоморен е чиста лага или тебе те лаже или сам се лаже, според твојов опис ако сте тинејџери ок има време да порасне(мислам ментално), но ако сте возрасни (читак 21+) мој совет е што побрзо да си најдеш друг дечко пошто сите особини негови кои ги наброја се непогодни за врска(читај љубомора, посесивност, тврдоглавост, малоумност, лажење)

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Мала доза на љубомора е ок тоа е најнормално ама кога таа ќе премине одредени граници тоа не е веќе љубов туку опсесија.

Тоа што он вели дека не е љубоморен е чиста лага или тебе те лаже или сам се лаже, според твојов опис ако сте тинејџери ок има време да порасне(мислам ментално), но ако сте возрасни (читак 21+) мој совет е што побрзо да си најдеш друг дечко пошто сите особини негови кои ги наброја се непогодни за врска(читај љубомора, посесивност, тврдоглавост, малоумност, лажење)
Ti blagodaram .
Ne znam sho mi trebase da se regestriram ovde i da prasuvam sega sum poveke vo dilemi :(((((((
Blagodaram use ednac na site

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
@12345marija

Тоа што лошо се изразуваш погрешно ги претставуваш фактите и целиот однос со дечково кој го претстави ме асоцира на тинејџерска врска.(и на 18 си тинејџер така да имаш година, две да се опаметиш (y) )
Имам уште неколку работи да кажам ама мислам дека џабе ќе трошам време едноставно некои работи мора да ги искусиш ако ти текне по две години на постов реплицирај.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
18 godini sum
Sto te natera da pomislis deka sum 15 ?
На тие годинки се битни другарчињата, силно е чувството за припадност па се организирате во групички, :) и мене ми делуваше за 15 - 16 годинки иако ова трае и покасно и може да ги опфати и почетокот на 20-те години. Како старееме сето ова се губи, чувството е се послабо и групите се распаѓаат и се заменуваат со фамилија, другарчињата се менуваат како чорапчиња и стануваат се помалку битни.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
@12345marija

Тоа што лошо се изразуваш погрешно ги претставуваш фактите и целиот однос со дечково кој го претстави ме асоцира на тинејџерска врска.(и на 18 си тинејџер така да имаш година, две да се опаметиш (y) )
Имам уште неколку работи да кажам ама мислам дека џабе ќе трошам време едноставно некои работи мора да ги искусиш ако ти текне по две години на постов реплицирај.
Ne! Ajde sakam da gi slusnam plss

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
Ti blagodaram .
Ne znam sho mi trebase da se regestriram ovde i da prasuvam sega sum poveke vo dilemi :(((((((
Нема на што. Мој совет е за да ги расчистиш тие дилеми едноставно мора да направите асолен муабет и да расчистите зошто он е љубоморен, зошто е тврдоглав итн итн.

Доколку не успееш едноставно барај си ја среќата на друго место. Шансата овој дечко да ти биде последен според мене е макс 10%.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Ti blagodaram .
Ти не сакаш самата да си се соочиш со реалноста,вистината. Ние тука сите ти дадовме свое мислење горе долу што ти пишавме конечниот одговор би бил дека врската со тоа сега што е не оди на добро. Така да што очекуваше ти? Дека ќе ти кажевме да продолжи Марија да одиш со него тоа е одлично и тн. Жалам но треба да размислуваш малку подобро и подлабоко но ајде имаш време како што кажа членот погоре искуствата ќе ти го дадат одговорот. Само ќе биде жално ако до тоа дојде. Јас би ти кажал тебе уште еднаш и повеќе не ти реплицирам. Земи си еден ден, седни во соба размисли која е врската која ти ја посакуваш,замислуваш потоа види го него каков е сега и извлечи го својот конечен одговор. Само запамти љубомора во таа мери = Самоубиствена врска.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Нема на што. Мој совет е за да ги расчистиш тие дилеми едноставно мора да направите асолен муабет и да расчистите зошто он е љубоморен, зошто е тврдоглав итн итн.

Доколку не успееш едноставно барај си ја среќата на друго место. Шансата овој дечко да ти биде последен според мене е макс 10%.
Да али шансата да и биде љубовта на животот е многу голема. Можеби никогаш нема да најде некој како него.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
Ne! Ajde sakam da gi slusnam plss
Во ред, но прво одговори ми ти на моево прашање.

Утре се дешава земјотрес и те проголтува земјата и се наоѓаш во некое подземно царство.
Како ќе им објасниш на деца кои целиот живот живееле под земја што е тоа сино небо и сонце?

Ако ми одговориш на ова ќе ти кажам. :)

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
Да али шансата да и биде љубовта на животот е многу голема. Можеби никогаш нема да најде некој како него.
Според текстов со кој таа го опиша мој најоптимистички проценки он да е љубовта на нејзиниот живот се преку сила 5%(процентиве од ракав ги вадам читај шансата е екстремно мала)

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Во ред, но прво одговори ми ти на моево прашање.

Утре се дешава земјотрес и те проголтува земјата и се наоѓаш во некое подземно царство.
Како ќе им објасниш на деца кои целиот живот живееле под земја што е тоа сино небо и сонце?

Ако ми одговориш на ова ќе ти кажам. :)
Bas sega mi postavuvas takvi prasanja :( treba da mislam na prasanjeto bas super prasanje .
Ako ne odgovori mi ttii i taka ke mislam na odgovorot :P

Kajgana Shop

На врв Bottom