Љубомората - знак на љубов или опасност?

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Potocno ne mi treba pomos na mene ama sakam da mu pomognam na mojot decko !
Mnogu e ljubomoren, pocesto se karame za raboti sto vo nih spaga i ljubomora. Toa mi smeta i nemu isto mu smeta ama sekogas mi kazuva deka e takov i ako ne mu se dopagjam nema sto da sum uste so nego ama posle toa odma mi kazuva deka se plasi da ne raskineme. Me plasi toa i mene. Be molam nekako pomognete mi sto da pravam da ja namali ljubomarata. Sakam da ostaneme zaedno ama vaka so ljubomorata ne mozam pagam vo dilemi i mnogu mi e tesko !
FALA ODNAPRED.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Љубоморен е зошто е заљубен во тебе ;)
Mene mi smeta toa zato sto saka da se odalecam od drugarite ( maski ) ako izleguvam po butici so edna drugarka se luti . Ne mozam da sum zatvorena doma. Probav da mu zboruvam za se sto mi smeta, on prodolzuvaa da go veli toa AKO NE TI E DOBRO SO MENE ODI SI... I posle nekolku minuti "STRAV MI E DA TE IZGUBAM"
...............................ufff

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Mene mi smeta toa zato sto saka da se odalecam od drugarite ( maski ) ako izleguvam po butici so edna drugarka se luti . Ne mozam da sum zatvorena doma. Probav da mu zboruvam za se sto mi smeta, on prodolzuvaa da go veli toa AKO NE TI E DOBRO SO MENE ODI SI... I posle nekolku minuti "STRAV MI E DA TE IZGUBAM"
Каде што има љубомора таму нема љубов, љубомора = болест. Кратко кажано љубомората може само да направи една врска да прекине во случајов твојот дечко само ќе направи со тоа што е љубоморен да те изгуби. Инаку решение? Направете пауза и тој убаво нека си размисли. Но јас мислам дека најдобро решение е да си го фатите патот секој на своја страна бидејќи врската ваша на овој начин не фукционира Марија поточно проблемот е во него за твое добро стави си пауза или крај. Трето нема. Бидејќи љубомората ја убива врската а и желбата да се остане во неа.
--- надополнето: Nov 6, 2013 3:17 AM ---
Љубоморен е зошто е заљубен во тебе ;)
Дали тоа ако некој е заљубен треба и да биде љубоморен?

Јас сум бил заљубен но никогаш не сум бил љубоморен ниту пак да забранувам некои нешта. Бидејќи љубомората јас ја сметам за болест за ништо друго. А верувам и останатите кои биле заљубени не биле љубоморни. Бидејќи љубомора и љубов пријателе под рака заедно не одат.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Каде што има љубомора таму нема љубов, љубомора = болест. Кратко кажано љубомората може само да направи една врска да прекине во случајов твојот дечко само ќе направи со тоа што е љубоморен да те изгуби. Инаку решение? Направете пауза и тој убаво нека си размисли. Но јас мислам дека најдобро решение е да си го фатите патот секој на своја страна бидејќи врската ваша на овој начин не фукционира Марија поточно проблемот е во него за твое добро стави си пауза или крај. Трето нема. Бидејќи љубомората ја убива врската а и желбата да се остане во неа.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:17 ---

Јас сум бил заљубен но никогаш не сум бил љубоморен ниту пак да забранувам некои нешта. Бидејќи љубомората јас ја сметам за болест за ништо друго. А верувам и останатите кои биле заљубени не биле љубоморни.
Za moe dobro hmm....
Nemozam bez nego od mali se znaeme i ne e prv pat sto probame da sme vo vrska.
Go gledav koga imase edna druga devojka ne mi izgledase tolku ljubomoren.. Koa se fativme jas i on mi dade password na fb i gi procitav site poraki so negovata bifsa .. Ne znaete samo kako sum se zacudilaa ... Ona izleguvala sama pravela party kaj nekoj drugar i se toa sto ne mozam sega jas... Malko me cudi zosto moze so nekoi da e ljubomoner a so nekoji drugi ne e bil... Jas nemozam da mu raskinam probav ama samo vaka zamisliv da sum bez nego.. NEMOZAM NEMOZAM
Razgovaaravme mnogu pati saka i on da mu pomongnam da ne e tolku ljubomoren

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Другари лесно се наоѓаат, љубов многу тешко. Ако нема љубомора нема ни љубов. Тебе нема да ти смета ако он по цела ноќ е искочен со другарките?

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Другари лесно се наоѓаат, љубов многу тешко. Ако нема љубомора нема ни љубов. Тебе нема да ти смета ако он по цела ноќ е искочен со другарките?
Koga ke go izgubis nego i drugarite kade ke odis ??
I ne rekov deka sum cela nok so drugarite .. Ne sum gi videla 1 nedela ;)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Za moe dobro hmm....
Go gledav koga imase edna druga devojka ne mi izgledase tolku ljubomoren.. Koa se fativme jas i on mi dade password na fb i gi procitav site poraki so negovata bifsa .. Ne znaete samo kako sum se zacudilaa ... Ona izleguvala sama pravela party kaj nekoj drugar i se toa sto ne mozam sega jas... Malko me cudi zosto moze so nekoi da e ljubomoner a so nekoji drugi ne e bil... Jas nemozam da mu raskinam probav ama samo vaka zamisliv da sum bez nego.. NEMOZAM NEMOZAM
Ете гледаш дека не бил љубоморен со бившата а со тебе е многу љубоморен. Што ти кажува тоа?
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:30 ---
Јас сум бил заљубен но никогаш не сум бил љубоморен ниту пак да забранувам некои нешта. Бидејќи љубомората јас ја сметам за болест за ништо друго. А верувам и останатите кои биле заљубени не биле љубоморни. Бидејќи љубомора и љубов пријателе под рака заедно не одат.
Веројатно не си бил заљубен. :unsure:

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Za moe dobro hmm....
Зборот не можам е од тоа што ти се плашиш :) Не дека не можеш, туку можеш. Не те наговарам да излезеш од врска но пробај да речеме со пауза тој нека се смири и ти. Ако тој толку те сака тогаш нека проба љубомората да си ја држи во себе. Бидејќи навистина лошо е кога една врска поточно еден кога ќе биде љубоморен врската станува неподнослива. Во случајов ти си заљубена во него тој во тебе. Препоставувам ти си далеку поубава од него и тој едноставно се осеќа загорезен. Но прво и најважно што треба да се знае никој ама апсолутно никој не смее да забрани некому нешто без разлика дали станува збор дечко,другар и тн. Затоа драга Марија направете една мала пауза а пред тоа седнете еден асален моабет и потоа направете си пауза и после некое време видете се и после тоа ќе си видите самите до кај сте. И дај не бидете како деца забранување,љубомора и што ти знам таму врска е за да уживате и двајцата не вака да постапувате.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:33 ---
Ете гледаш дека не бил љубоморен со бившата а со тебе е многу љубоморен. Што ти кажува тоа?
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:30 ---

Веројатно не си бил заљубен. :unsure:
Дали ти со ова сакаш да ми кажеш пријател дека ти си љубоморен тип? кога ќе се заљубиш? Не дека сакам да те нападнам ама пак гледам дека ми викаш дека Љубовта поточно кога ќе бидеш заљубен исто така си и љубоморен? Тоа сакаш да ми го кажеш?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
@12345marija

Од ова што го кажуваш или он не е со сите или ти треба да си ги преиспиташ фактите пошто сама се контрираш.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:37 ---
Ne e deka ne veruva vo mene. ( da misli deka ke go izneveram)
Не е можно он да верува во тебе, а да биде љубоморен. Значи причина за љубомората е недовербата.

На кратко јас би те советувал да си ја бараш среќата на друго место пошто не гледам некоја иднина за вас.

Доколку сепак сакаш да му дадеш шанса треба да седнете искрен муабет да направите и да ја утврдите причината за неговата љубомора.

Значи третиот Њутнов закон е за секоја акција има реакција(и обратно) не може он без причина да биде љубоморен едноставно е невозможно и нелогично.(Освен ако не е психички болен)

П.С Од твојов опис дополнително би додал дека он е посесивен и несигурен па не знам дали вреди да се замараш ама ти си знаеш најдобро.

П.С2 Од никој твој и ова што го пишуваш ми делуваш на 13 годишно девојче(макс 15), однапред се извинувам ако грешам

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Koga ke go izgubis nego i drugarite kade ke odis ??
I ne rekov deka sum cela nok so drugarite .. Ne sum gi videla 1 nedela ;)
Па најди си другарки, што ќе ти се другари? Нема фудбал со нив да играш. :)
Ќе им се јавиш еднаш неделно, ќе се напиете кафе и готово. Другарите се лесни за одржување а и преценети се. Додека си млада мислиш дека се битни а кога ќе се омажиш ќе ги заборавиш и нема ни да ти требаат, тогаш деца ќе гледаш. Поинаку ќе размислуваш кога ќе поминат годините.
Љубовта се појавува еднаш или двапати во животот, немој да ја изгубиш, многу тешко ќе ти биде после.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 04:44 ---
Дали ти со ова сакаш да ми кажеш пријател дека ти си љубоморен тип? кога ќе се заљубиш? Не дека сакам да те нападнам ама пак гледам дека ми викаш дека Љубовта поточно кога ќе бидеш заљубен исто така си и љубоморен? Тоа сакаш да ми го кажеш?
Ако некој навистина сакаш неможе а да не ти смета кога е со друг. Ако не ти е гајле едноставно не го сакаш.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
14
Поени од реакции
0
Ќе им се јавиш еднаш неделно, ќе се напиете кафе и готово. Другарите се лесни за одржување а и преценети се. Додека си млада мислиш дека се битни а кога ќе се омажиш ќе ги заборавиш и нема ни да ти требаат, тогаш деца ќе гледаш. Поинаку ќе размислуваш кога ќе поминат годините.
Љубовта се појавува еднаш или двапати во животот, немој да ја изгубиш, многу тешко ќе ти биде после.

Ако некој навистина сакаш неможе а да не ти смета кога е со друг. Ако не ти е гајле едноставно не го сакаш.
Izvini nemozam da ti profatam mislenjeto mnogu sme razlicni . Jas igram fudbal i poveke imam drugari

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Пријател сум бил во 4 годишна врска јас знам колку сум сакал и тн. Ако доволно веруваш во некој едноставно има доверба во една врска тоа е тоа таму нема љубомора. Љубомора се појавува тогаш кога се нема доверба во партнерот тогаш и настапува и сомневањата и што произлегува од тоа? Врска која не може да се одржи и која во блиска иднина ќе има крај или најлошо девојката или машкото ќе биде напнат цело време. Таквата врска нема иднина.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
П

Мешаш поими друже. Опсесија и љубов не е исто. Многу нормално дека нема да ти е сеедно, но љубовта се темели на доверба, а без цврсти темели куќата ќе је дувне ветрот.

Kajgana Shop

На врв Bottom