Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Швајни ДУПКА е моментално.Дали ради тактика дали ради него незнам зашто,али Мартинез е бољи моментално.

Според мене он е еден од послабите, ако не и најслаб играч во изминатите неколку утакмици на Баерн. Игра целосно незаинтересирано. Не личи на Швајни каков шо го знаеме.

Јесте да се во некое тини-тајни кризиче, ама пак се збираат сите бодови. Така се игра во криза. Тек кога ќе излезат од кризата. ;)

Одлика на шампионски екипи е да и во ситуација кога не оди играта,вадат победи....

Резултативе сезонава на папир и ако се видат табелите се феноменални....

После таква ИСТОРИСКА ЕПСКА НЕПОВТОРЛИВА сезона, со сите повреди кои искрени незнам више не ги бројам колку беа,со нов тренер и тактика ова до сега е премија...

Мора да сме реално и да гледаме пошироко,објективно...

Плус сезонава извадивме неколку утакмици каде што екипата дури и боље изигра од лани.

Јесте да се во некое тини-тајни кризиче, ама пак се збираат сите бодови. Така се игра во криза. Тек кога ќе излезат од кризата. ;)
Алоо бе какво мини тајно кризиче, овој тим треба Плзен да ги демолира без тренер. Денес беше убледиво нај фејспалм утакмица у последно време на Баерн. Океј Пеп рече ќе ја сменам тактиката, и шо направи?
1. Алаба не го видов у одбрана, дури понапред од Рибери играше.
2. Милер е толку вон оваа игра шо само се вади со некои голови последно време, што од пенал што од одбиена топка, а во исто време многу зицери промашува. Денес што позиција играше незнам.
3. Џастин Бибер, океј се труди ама финишингот му е нула, исто као со Дортмунд лани, Гетце нема ни 1% од лажна деветка, а не пак со Меси да се спореди.
4. Триаголник од средината со Мартинез, Швајни и Крос не оди. Швајни игра преофанзивно, незнам кој му е филмот на Пеп, или чека Алкантара да се врати.
5. Најбитно, Пеп не обрнува внимание на контранападите. Нашите контра напади се Рибери или Робен дриблаат 419510 играчи ако им успее добро. Ауфф колку ќе е тешко со жутите.

И ред други работи, неможам да пишам сеа утре полагам, но факт е дека Пеп се вади веќе подолго време на тоа што има брилијантен тим, и клупа што добиваат утакмици и со без везе тактики како денес. Чекам Самер да се јави.

Кога сме кај повредите: Робен се враќа за неколку дена, а Тиаго за 10тина.
Љубопитен сум за тоа како ќе изгледа играта со Тиаго, макар што изигра неколку утакмици али сепак не се покажа во вистинско светло (голот со гради не се важи :D).

Алоо бе какво мини тајно кризиче, овој тим треба Плзен да ги демолира без тренер. Денес беше убледиво нај фејспалм утакмица у последно време на Баерн. Океј Пеп рече ќе ја сменам тактиката, и шо направи?
1. Алаба не го видов у одбрана, дури понапред од Рибери играше.
2. Милер е толку вон оваа игра шо само се вади со некои голови последно време, што од пенал што од одбиена топка, а во исто време многу зицери промашува. Денес што позиција играше незнам.
3. Џастин Бибер, океј се труди ама финишингот му е нула, исто као со Дортмунд лани, Гетце нема ни 1% од лажна деветка, а не пак со Меси да се спореди.
4. Триаголник од средината со Мартинез, Швајни и Крос не оди. Швајни игра преофанзивно, незнам кој му е филмот на Пеп, или чека Алкантара да се врати.

И ред други работи, неможам да пишам сеа утре полагам, но факт е дека Пеп се вади веќе подолго време на тоа што има брилијантен тим, и клупа што добиваат утакмици и со без везе тактики како денес. Чекам Самер да се јави.

Е ова и ја чекам....

А тоа дека се вади,тактика денес и тактиката со Сити Леверкузен Шалке ЦСКА гарантирам дека била иста...таму демолиравме...

Што е проблемот у последниве уткамици не ми е јасно,ама се ме води кон тоа дека у битните утакмици играа со мотивација,желба...

Денес игра зошто мораа. Тука Пеп потфрла...Мора да најде начин да ги мотивира!!!

Иако мене лично ми одоговара,у утакмици како на пример сеа со Дортмунд да искочат значи кога највише треба да растурат..Ова денеска ќе го преспијам,мање битно...

Е ова и ја чекам....

А тоа дека се вади,тактика денес и тактиката со Сити Леверкузен Шалке ЦСКА гарантирам дека била иста...таму демолиравме...

Што е проблемот у последниве уткамици не ми е јасно,ама се ме води кон тоа дека у битните утакмици играа со мотивација,желба...

Денес игра зошто мораа. Тука Пеп потфрла...Мора да најде начин да ги мотивира!!!
Па и мотивацијата е голем фактор, можам да замислам сеа со Јуп да игравме, ќе се влечеа по теренот, лани утакмиците се добиваа со квалитет, а противниците се понижуваа само со трчање као луди по цел терен, скокање на секоја топка, сеа нишо нема од тоа.

Па и мотивацијата е голем фактор, можам да замислам сеа со Јуп да игравме, ќе се влечеа по теренот, лани утакмиците се добиваа со квалитет, а противниците се понижуваа само со трчање као луди по цел терен, скокање на секоја топка, сеа нишо нема од тоа.

Со све се слагам....освен со последново...

И сеа го има тоа,ама не на секоја просечна утакмица него у утакмиците кои се битни,тешки,на кои што и медиумите да речам обрнуваат поиште внимание...Ги напишав више кои беа тие утакмици...

Сити го претрчаа,го надиграа како што незнам дали и под Јуп така ќе ги пореметевме и тоа на нивен терен...

И да не ги набројувам останатите утакмици...

Со Леверкузен немавме ич среќа,али играчки кичма им скршивме!

Пројадоа гомна дека Самер не е во право што критикуваше пред неколку недели и дека има контра ефект се повлече малку и остави наредните утакмици. Изгледа дека си е во право. И за Швајни самиот изјави дека е далеку од формата. После хроничните повреди со зглобот ептен е уназаден. Па и минатата сезона играше со мала повреда. Што мислите зашто Швајни од кога нема заиграно на пријателска за Германија, зглбот ми е ептен критичен на стапалото.
И тактитката без напаѓач :гомце:

Боби не ја гледав, чисто искоментирав на база на вашиве коментари тука. :)

Ако Замер се повлече сам,алал му вера!:cuc:Но ако го повлекоа тие од горе,стварно штета за бос каков што е жути.

Ни играчи,ни тренери не беа битни за ланското газење колку што беше тој битен.Да беше Нерлингер ќе бевме вицешампиони во сите натпреварувања.Мотиватор до даске е Замер.Страшен тип!
И годинава кажа два три збора,се разиграа одма и сега кур ги боли,нема кој да им писне.Но,потоа следеа критики од Лам и од управата.А Лам вика дека не го разбрале добро медиумите хаха :pos:,а не ми текнува случајот но мислам дека извади книга во која беа опишани и односите во клубот или нешто околу клубот за кои после се правдаше но џабе,направи непромислена работа и тогаш.
Јасно ми е дека Плзен се боза,ама мора малку да се има осет и да не се потценуваат слични екипи а нарочито Рибери мисли дека игра со Пауланер.Таа последната шанса сам со голман,тој се зафркава па дури не ни шутна.Ич не ми е криво што ги промаши другите шанси,но барем шутна или добаци но она потценување и играње курташак е срамно за играч кој претендира да ја освои наградата Балон Дор.

Хенес премногу се повлече(го скина данокот,не му е тука паметот:cenzura: ) ,јас немам прочитано некоја изјава во врска со играчите бог знае од кога.Румениге никогаш не ни збори,така да се е оставено на Пеп,а тој може само да му дели шамари на Тиаго :icon_mrgr: или да брка играчи како што го избрка Ибракадабра.

Sammer.jpg

matthias-sammer-li-und-pep-guardiola-schaetzen-sich-sehr-.jpg

Не паничете, битно тепаа. Лани подруга беше мотивацијата после сите втори места па и во вакви утакмици даваа све од себе, годинава е друга приказната и дур носат победи не гледам толкав проблем. Битно е важните утакмици да се земат и досега све си е супер а следат уште доста тешки утакмици па нормално е и малце да штедат на енергија. Тоа треба да се исбалансира ама е карактеристика на одличен тим. Дека Баерн може да сврти утакмици веќе покажаа, но како што реков балансот не е уште најден. Пеп досега не грешава, интерсно ќе биде само ко ќе се вратат сите повредени, тогаш ќе почнат играчите да станат незадоволни (нормално тие што ќе играат помалце од очекувано).

Ако Замер се повлече сам,алал му вера!:cuc:Но ако го повлекоа тие од горе,стварно штета за бос каков што е жути.

Ни играчи,ни тренери не беа битни за ланското газење колку што беше тој битен.Да беше Нерлингер ќе бевме вицешампиони во сите натпреварувања.Мотиватор до даске е Замер.Страшен тип!
И годинава кажа два три збора,се разиграа одма и сега кур ги боли,нема кој да им писне.Но,потоа следеа критики од Лам и од управата.А Лам вика дека не го разбрале добро медиумите хаха :pos:,а не ми текнува случајот но мислам дека извади книга во која беа опишани и односите во клубот или нешто околу клубот за кои после се правдаше но џабе,направи непромислена работа и тогаш.
Јасно ми е дека Плзен се боза,ама мора малку да се има осет и да не се потценуваат слични екипи а нарочито Рибери мисли дека игра со Пауланер.Таа последната шанса сам со голман,тој се зафркава па дури не ни шутна.Ич не ми е криво што ги промаши другите шанси,но барем шутна или добаци но она потценување и играње курташак е срамно за играч кој претендира да ја освои наградата Балон Дор.

Хенес премногу се повлече(го скина данокот,не му е тука паметот:cenzura: ) ,јас немам прочитано некоја изјава во врска со играчите бог знае од кога.Румениге никогаш не ни збори,така да се е оставено на Пеп,а тој може само да му дели шамари на Тиаго :icon_mrgr: или да брка играчи како што го избрка Ибракадабра.

Sammer.jpg

matthias-sammer-li-und-pep-guardiola-schaetzen-sich-sehr-.jpg

А не можеш да заклучиш од сето ова дека променет е начинот на комунција,односно веќе такви работи не се решаваат по медиуми затоа што Пеп јасно кажа дека не сака и не е навикнат на таков начин на комуникација и дека работите ги решава внатре у клубот....

Од кај знаеш ти дали Замер збори или не збори??? Знаеш само дека медиумски не дава коментари некое време...И лани он не даваше стално коментари и критики...Ама тоа не значи дека интерно зад камерите не си кажува тоа што мисли.

Само они знаат интерно како функционираат тие работи...Не си праи ти сторија за весници овдека...Леле ти сто посто си новинар од оние таблоиднине...А и да не си,треба да размислиш да пробаш...:D

Човек да не знае како да ве игра на спортска :pos:

Не паничете, битно тепаа. Лани подруга беше мотивацијата после сите втори места па и во вакви утакмици даваа све од себе, годинава е друга приказната и дур носат победи не гледам толкав проблем. Битно е важните утакмици да се земат и досега све си е супер а следат уште доста тешки утакмици па нормално е и малце да штедат на енергија. Тоа треба да се исбалансира ама е карактеристика на одличен тим. Дека Баерн може да сврти утакмици веќе покажаа, но како што реков балансот не е уште најден. Пеп досега не грешава, интерсно ќе биде само ко ќе се вратат сите повредени, тогаш ќе почнат играчите да станат незадоволни (нормално тие што ќе играат помалце од очекувано).

Се слагам...

Менталитетот е подруг годинава...Малце поарогантно настапуваат што е нормално..

Лани брзаа што побрзо гол да дадат,као да им е последно,сакаа да се докажат.Ова мислам за секоја утакмица.

Годинава истото го прават во важните утакмици,но во утакмиците како оваа денес се многу порезервирани,по смирено ги играат некако и тоа ни се удри од глава у последните утакмици со први голови од противникот али што е најважно после тоа без проблем ги вртеа утакмиците што никако не беше случај у минатото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom