blue ladybug
Фанг ловер
- Член од
- 5 февруари 2013
- Мислења
- 5.210
- Поени од реакции
- 11.803
Изгледа вкусно твоево.

Во какви калапи го печеш? Од кај ти се? Мислиш ли оти би успеало ако го печам во калапи за мафини?
Изгледа вкусно твоево.
Tokmu vo kalapi za mafini pecev , inaku vazno e prethodno da se izmackani so margarin i so brasno za da se odlepat , potoa da se pece dovolno za da zacvrsne nadvoresniot del a vnatresniot del treba da bide tecen . Kaj ovoj desert ne moze da recete deka e zivo -nedopeceno , bidejki ima mala kolicina brasno i tokmu poentata e tecna sredina .Изгледа вкусно твоево.
Во какви калапи го печеш? Од кај ти се? Мислиш ли оти би успеало ако го печам во калапи за мафини?
Kажи ми рецепт како ги направи кнедлите ако не ти е тешкоАјде бе домаќинки и домаќини, ве фати мрза у последно време!
Еве ја мојата супа, малце помрсна ми испадна, ама сепак ја изедоа дома.Бидејќи немав фиде со кнедли ја правев.
Прегледај го приврзокот 74562
Прегледај го приврзокот 74563
Матиш 2 јајца со вегета, додаваш лажичка масло и после гриз по потреба. Мешаш и додаваш гриз додека не добиеш хомогена смеса која треба да ја погодиш по густина. Јас на ова додавам и семе од коприва.Kажи ми рецепт како ги направи кнедлите ако не ти е тешко?
Шкртнато во темата Секакви рецепти.Да не пукнеш ме настрви
Дај по ПП рецепт за ќофтенцата![]()
Пробав по твојов рецепт ама не ми излегоа како кнедли туку ми се направи како кашаМатиш 2 јајца со вегета, додаваш лажичка масло и после гриз по потреба. Мешаш и додаваш гриз додека не добиеш хомогена смеса која треба да ја погодиш по густина. Јас на ова додавам и семе од коприва.
Кнедлите ги пушташ во зовриена супа со мало лажиче. Пазиш да не се многу големи, зашто кога ќе се свари гризот, ќе нараснат.![]()
Сеа на MasterChef (сезона 3) го даваа суфле чаленџотМалку да одмориме од солени јадења , сега благооо.
Рецепт за оваа недела : Суфле ( чоколадно или лимон)
Јас во тенџере од 2л правам, дека за поише луѓе, плус и на таа количина пак си излегува богато со кнедли.Пробав по твојов рецепт ама не ми излегоа како кнедли туку ми се направи како каша(изгледа густината не сум ја погодил).
Едно прашање, кога ги пушташ со лајчето, го потопуваш во супата, или ги пушташ од високо?
И две јајца се многу за 1 л супа, многу густо ми излезе, или пак сум ставил многу гриз![]()
ок, фала ти на помоштаЈас во тенџере од 2л правам, дека за поише луѓе, плус и на таа количина пак си излегува богато со кнедли.
И гриз на 2 јајца ми идеше некаде пола количина од пакетчето од 250гр (ваљда толку беше пакетчето, а не 200 гр, моментално немам дома да проверам). А обично само си се лизга парчето од лажичката, ама кога ме мрзи да го чекам да се лизне, си го потопувам во вода.![]()
Пробај која густина ти одговараПробав по твојов рецепт ама не ми излегоа како кнедли туку ми се направи како каша(изгледа густината не сум ја погодил).
Едно прашање, кога ги пушташ со лајчето, го потопуваш во супата, или ги пушташ од високо?
И две јајца се многу за 1 л супа, многу густо ми излезе, или пак сум ставил многу гриз![]()
Рецептот е многу убаво објаснат , а за дегустација од нешто со чоколадо не може грозно да излезе , имаше и многу други рецепти па не баравме каков вкус имаат , барем за овој рецепт за вкус не се сомневај. Не сме овде на MasterChefСеа на MasterChef (сезона 3) го даваа суфле чаленџот
Како што ги разбрав, овај рецепт бара максимална посветеност кон секој детал, беспрекорен тајминг во подготовката и печењето.
Не знам како ќе се гласа за вакво нешто, без да се дегустира![]()
Не е толку тежок како што делува. Мене ми излезе од прва. Треба само да дремеш до шпоретот.Сеа на MasterChef (сезона 3) го даваа суфле чаленџот
Како што ги разбрав, овај рецепт бара максимална посветеност кон секој детал, беспрекорен тајминг во подготовката и печењето.
Не знам како ќе се гласа за вакво нешто, без да се дегустира![]()
Ајде направи со душа чекамНе е толку тежок како што делува. Мене ми излезе од прва. Треба само да дремеш до шпоретот.
Ќе го прави ли некој колачов, или јас да правам?![]()
Сакам, ама не ми е интересно со два-тројца натпреварувачи. Не знам зошто другиве се откажаа... :/Ајде направи со душа чекам![]()