[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

R

Rigel Kent

Гостин
Сакам, ама не ми е интересно со два-тројца натпреварувачи. Не знам зошто другиве се откажаа... :/
И мене не ми е јасно , очекував дека рецепт со благо , ќе пробаат многумина .

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Човек од вас не може да заборави на рецептот. Се штрекам од известувањата. :D
@AnFem ќе те дружам, нека јадат другите. :)

A

AnFem

Гостин
:mad: 10 минути подготовка, 10 печење и вадење, 3 минути сервирање ... Да те мотивирам. :)
Јас не јадам благо, така да ќе морам да го чекам мојов да се врати од работа(доаѓа околу 10-12)... @Олимпија, дај ми фора неколку саата плус, да ја дружам Кафе, да не ми се нервира. :)
--- надополнето: 7 ноември 2013 во 15:57 ---
Немало потреба. Сега се консултирав, ќе се врател порано. :icon_lol:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
^ :love:
И прави пола доза, мене 4 ми излегуваат од пола доза со 150 гр. чоколадо и 3 јајца. Не за друго, кај што не јадеме ... да не стојат многу де. :icon_lol:

A

AnFem

Гостин
^ :love:
И прави пола доза, мене 4 ми излегуваат од пола доза со 150 гр. чоколадо и 3 јајца. Не за друго, кај што не јадеме ... да не стојат многу де. :icon_lol:
Јас мислев само едно колаче да му направам. И две нека се... Значи четврт доза. Којзнае што ќе испадне, ќе се насмееме утре.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Јас вака правам со четврт доза ( се надевам нема да замерат што е малку поинаков рецептот ама не си го менувам ):
100 гр. чоколадо
50 гр. путер/маргарин
30 гр. брашно
50 гр. шеќер во прав
2 јајца

Печам на 250 степени 7-8 минути и уште една минута со отворена рерна. Брашното секогаш го просејувам, а јајцата кога ги матам внимавам да немаат пена. Нема шанси да утнеш по овие мерки или рецептата од овде скрати ја на 4, само не ставај пециво, нема потреба.

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
Јас вака правам со четврт доза ( се надевам нема да замерат што е малку поинаков рецептот ама не си го менувам ):
100 гр. чоколадо
50 гр. путер/маргарин
30 гр. брашно
50 гр. шеќер во прав
2 јајца

Печам на 250 степени 7-8 минути и уште една минута со отворена рерна. Брашното секогаш го просејувам, а јајцата кога ги матам внимавам да немаат пена. Нема шанси да утнеш по овие мерки или рецептата од овде скрати ја на 4, само не ставај пециво, нема потреба.
од оваа доза колку мафини ти излеват?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Уф мојте се од поголемите и се 12 на број.
Ама ќе се снајдам у нешто друго ќе печам.

Јас не печам во калап за мафини зошто им треба време да загреат и многу лесно може да се утне текстурата. Секогаш ги правам во оние алуминиумските модли на Фино што се за една употреба.

Kajgana Shop

На врв Bottom