R
Rigel Kent
Гостин
И мене не ми е јасно , очекував дека рецепт со благо , ќе пробаат многумина .Сакам, ама не ми е интересно со два-тројца натпреварувачи. Не знам зошто другиве се откажаа... :/
И мене не ми е јасно , очекував дека рецепт со благо , ќе пробаат многумина .Сакам, ама не ми е интересно со два-тројца натпреварувачи. Не знам зошто другиве се откажаа... :/
До утре ли важи?
Ако успеам да стигнам...Сега видов дека гласањето е до утре до 12, што значи имаш време.![]()
Ако успеам да стигнам...![]()
Јас не јадам благо, така да ќе морам да го чекам мојов да се врати од работа(доаѓа околу 10-12)... @Олимпија, дај ми фора неколку саата плус, да ја дружам Кафе, да не ми се нервира.10 минути подготовка, 10 печење и вадење, 3 минути сервирање ... Да те мотивирам.
![]()
Јас мислев само едно колаче да му направам. И две нека се... Значи четврт доза. Којзнае што ќе испадне, ќе се насмееме утре.^
И прави пола доза, мене 4 ми излегуваат од пола доза со 150 гр. чоколадо и 3 јајца. Не за друго, кај што не јадеме ... да не стојат многу де.![]()
од оваа доза колку мафини ти излеват?Јас вака правам со четврт доза ( се надевам нема да замерат што е малку поинаков рецептот ама не си го менувам ):
100 гр. чоколадо
50 гр. путер/маргарин
30 гр. брашно
50 гр. шеќер во прав
2 јајца
Печам на 250 степени 7-8 минути и уште една минута со отворена рерна. Брашното секогаш го просејувам, а јајцата кога ги матам внимавам да немаат пена. Нема шанси да утнеш по овие мерки или рецептата од овде скрати ја на 4, само не ставај пециво, нема потреба.
2-3 колачиња, зависи од калапот.од оваа доза колку мафини ти излеват?
Уф мојте се од поголемите и се 12 на број.2-3 колачиња, зависи од калапот.
Уф мојте се од поголемите и се 12 на број.
Ама ќе се снајдам у нешто друго ќе печам.