Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
КАКО ПРВО ВО ТЕМАВАА ЈАС НЕ НАВЕДОВ ДЕКА НИЕ СТО ВЕРУВАМЕ ВО БОГ СМЕ НЕКАКВИ МАГИОНИЦАРИ ТУКУ ДА ГО ДОКАЖЕМЕ БОЖЕСТВОТО НА ИСУС ГЛАВНО ХРИСТИЈАНИТЕ КОИ ГИ ЗНААТ СВ ПИСМА А НЕКОИ ОД НИВ ТВРДАТ ДЕКА ИСУС НЕ БОГ ПОСТОЕЛ САМО ЕДЕН БОГ А ТОА Е ТАТКОТО ТОА Е ЦЕЛТА НА ТЕМАВА ДА ГО ДОКАЗЕМЕ СПРОТИВНОТО ОД ТИЕ МИСЛЕНЈА А ИНАЦЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА АТЕИСТИТЕ НИКОГАС НЕМА ДА ПОВЕРУВААТ ВО БОГ ПОРАДИ НИВНАТА ЗАБЛУДА

па докажавме дека не е бог ни божество и сегде низ писмата то може да се види.

зборуваат јазици странски

.

Тражио сам снагу .... И Бог ми је дао потешкоће које су ме оснажиле. Тражио сам мудрост .... И Бог ми је дао проблеме које је требало решити. Тражио сам богатство ..... И Бог ми је дао мозак и тело да могу радити. Тражио сам храброст ..... И Бог ми је дао препреке које је требало свладати. Тражио сам љубав .... И Бог ми је дао људе којима је требало помоћи. Тражио сам услуге .... И Бог ми је дао прилике. “Нисам добио ништа од оног што сам тражио ...... али добио сам све што ми је требало." Живи живот без страха и суочи се са препрекама и знај да их све можеш савладати.
-Дервиш Муа

Не ме вади од контекст,поделби внатре во самата доктрина,поделби меѓу самите вас,православни и католици ,поделби во овакви или онакви протестанти,поделби меѓу СПЦ,МПЦ,БПЦ,РПЦ, и незнам уште колку ли не за овие 2000 години,илијадници учења фиксирани само врз една имагинарна личност,учител или пророк Јошуа Евреинот(Исус Христос) кој живеел во Назарет(а најголемиот апсурд е што Назарет за тоа време не постоел,ниту како село,а камоли град,,туку многу подоцна)

Хмммм, глеј се‘а, на почетокот не беше така, оти Црквата беше „...една, света, соборна и Апостолска...„ а отпаѓањата од таа Црква се јавија кога поединци од таа Црквата се поведоа по своите умови па наместо да ја прифатат веќе утврдената вистина, се впуштија во „откривање„ нови вистини, за Црквата непознати и туѓи.

Хмммм, глеј се‘а, на почетокот не беше така, оти Црквата беше „...една, света, соборна и Апостолска...„ а отпаѓањата од таа Црква се јавија кога поединци од таа Црквата се поведоа по своите умови па наместо да ја прифатат веќе утврдената вистина, се впуштија во „откривање„ нови вистини, за Црквата непознати и туѓи.

Za crkvata koj ima najgolem grev Marks, Darvin, Tito, Hitler.

Prviot ne odnel u marksizam i materijalizam.
Vtoriot se obidel i uspeal da go butne kreacionizmot.
Tretiot ne daval crveni kniski na vernici.
Cetvrtiot potepal najgolem broj bozji ceda.

Koj e najlosiot?

КАКО ПРВО ВО ТЕМАВАА ЈАС НЕ НАВЕДОВ ДЕКА НИЕ СТО ВЕРУВАМЕ ВО БОГ СМЕ НЕКАКВИ МАГИОНИЦАРИ ТУКУ ДА ГО ДОКАЖЕМЕ БОЖЕСТВОТО НА ИСУС ГЛАВНО ХРИСТИЈАНИТЕ КОИ ГИ ЗНААТ СВ ПИСМА А НЕКОИ ОД НИВ ТВРДАТ ДЕКА ИСУС НЕ БОГ ПОСТОЕЛ САМО ЕДЕН БОГ А ТОА Е ТАТКОТО ТОА Е ЦЕЛТА НА ТЕМАВА ДА ГО ДОКАЗЕМЕ СПРОТИВНОТО ОД ТИЕ МИСЛЕНЈА А ИНАЦЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА АТЕИСТИТЕ НИКОГАС НЕМА ДА ПОВЕРУВААТ ВО БОГ ПОРАДИ НИВНАТА ЗАБЛУДА
Во библијата ви пишува дека верникот може со својата вера да исцелува и лекува, ти беше даден конкретен предизвик да излекуваш или исцелиш некого со својата вера, на тој начин ќе имаш доказ дека ова за што зборуваш има валидност, ама ти не си некако подготвен за такво нешто. Е сега кој е во заблуда, мислам дека не е тешко да се заклучи.

па докажавме дека не е бог ни божество и сегде низ писмата то може да се види.[/quote
па докажавме дека не е бог ни божество и сегде низ писмата то може да се види.
КАЗИ МИ ОВДЕ СТО ПИШУВА ЈОВАН ГЛ 1 1 Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
2 Тоа беше во почетокот во Бога.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 15:23 ---
Во библијата ви пишува дека верникот може со својата вера да исцелува и лекува, ти беше даден конкретен предизвик да излекуваш или исцелиш некого со својата вера, на тој начин ќе имаш доказ дека ова за што зборуваш има валидност, ама ти не си некако подготвен за такво нешто. Е сега кој е во заблуда, мислам дека не е тешко да се заклучи.

ТИ ПАК НЕ ЈА РАЗБИРАШ СУШТИНАТА НА ТЕМАВА Е ДА ЈА ДОКАЗЕМЕ ДЕКА ИСУС Е БОГ ИСТО ТАКА КАКО БОГ ОТЕЦ АНЕЕ ДЕКА НИЕЕ ВЕРНИЦИТЕ МОЗЕ ДА ИЗИГРАВАМЕ НЕКАКВИ МАЃЕПСНИЦИ

КАЗИ МИ ОВДЕ СТО ПИШУВА ЈОВАН ГЛ 1 1 Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
2 Тоа беше во почетокот во Бога.

Има бог некој свој почеток??
Јас цело време мислев дека е тој вечен без почеток и крај!

--- надополнето: 4 ноември 2013 во 15:23 ---

ТИ ПАК НЕ ЈА РАЗБИРАШ СУШТИНАТА НА ТЕМАВА Е ДА ЈА ДОКАЗЕМЕ ДЕКА ИСУС Е БОГ ИСТО ТАКА КАКО БОГ ОТЕЦ АНЕЕ ДЕКА НИЕЕ ВЕРНИЦИТЕ МОЗЕ ДА ИЗИГРАВАМЕ НЕКАКВИ МАЃЕПСНИЦИ

Dobro be ne mu se deri na covekot.

Има бог некој свој почеток??
Јас цело време мислев дека е тој вечен без почеток и крај!

КАЗИ МИ И НЕ БЕГАЈ ОД ПРАСАНЈЕ СТО ПИШУВА ТУКА ЈОВАН ГЛ 11 Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
2 Тоа беше во почетокот во Бога. СТО БИЛО СЛОВОТО НА ТОА ОДГОВОРИМИ

ХЕМИЈАТА И НАУКАТА НИКОШ НЕМА ДА ГО ДОСТИГНАТ СВАЧАНЈЕТО НА БОЖЈИТЕ ЧУДА А КАМОЛИ НЕКОЈ ШТО НЕ ВЕРУВА ВО НИВ И НЕМА ПОТРЕБА ДА МЕШАШ ХЕМИЈА СО РЕЛИГИЈА ОВАА ТЕМА Е ЗАПОЧНАТА ЗА БОЖЕСТВОТО НА ИСУС ПОТКРЕПЕНА ОД СВ ПИСМО

Па на кој начин ќе го поткрепиме или негираме Божеството на Исус,ако не преку неговите чуда.Зар ти веруваш во исправноста на сваќањето и вистинитоста на чудата.Зар тој беше Бог ако им заповедал на ветровите да престанат да дуваат додека тој мирно одел по водата.Тоа баш ми звучи како некој сегмент од филмот Господар на Прстените,ама и Библијата јас ја сваќам исто толку како сценариото од филмот.Дали воопшто ти имаш прочитано нешто од Вистината-Науката,како се создаваат и функционираат ветровите,од каде доаѓаат громовите,дали може да се измери целата Планета Земја,од каде доаѓа светлината,како се создаваат земјотресите.И самиот Јов исто така и Проповедникот во нивните книги од Библијата,цело време се прашувале,ама умреле без одговор.Дури и Исус во Новиот Завет многу години после нив,не им дал одговори на многу суштински прашања.Сите народи на целата Земја биле осудени на мрак и незнаење илјадници години,се до појавувањета на здравата логика на Науката во 18 век,и од тогаш и сеуште се откриваат илјадници одговори на сите прашања што го мачеле предисторискиот човек во минатото.Зар тебе тие полесно да веруваш во басни отколку во вистината која се крие во здравиот и рационален разум?

КАЗИ МИ И НЕ БЕГАЈ ОД ПРАСАНЈЕ СТО ПИШУВА ТУКА ЈОВАН ГЛ 11Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
2 Тоа беше во почетокот во Бога. СТО БИЛО СЛОВОТО НА ТОА ОДГОВОРИМИ

За да ти кажам треба да ми појасниш дали бог е вечен дали е без почеток и крај. Ако е без почетток и крај тогаш Јован лаже кога вели дека на почетокот било ова или она во бога.
Ако Бог НЕ Е вечен ако и тој настанал во одреден момент во историјата тогаш да видиме кој го создал, дали тој што го создал бог исто и словото му го пикнал внатре во него.... Значи прво да виоиме дали Јован ја кажува вистинатас пошто нема смисла да се објаснуваме за лага, то ест ДАЛИ БОГ ИМА ПОЧЕТОК или е вечен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom