Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
дали знаци или чуда како сакаш сватиго вазжно даму пишува дека не направил никави дела а под дела можеш да подразбереш знаци чуда се тоа спаџа под дела извини за исправка а мало дете це го разбереше ова а не возрасен ко тебе позз

ни ти не веруваш во таа прикаска за бог и бајката за Исус, инаку до сегга 100 пати ќе ни докажеше дека си во право. Единствена “моќ“ која ја имате е напразно филозофирање. Вашите свети писма ви даваат на располагање многу начини да покажете дека има бог ал некако немате желба ни воља тоа да го правите. Па да неќиш да лекуваш некого само со полагање на раце ??? а можеш такво нешто ти е дадено!? за шо ти е дадено?? Исус се искина од лечење на слепи сакати лепрозни болни... и ти вели ете ти и тебе таква способност без ни да ја побараш како знак дека си поверувал... и ти пак беггаш и го криеш тоа ?!?! Тоа христијански е??

I stavrogin ide u rajot neli?

Јас одамна си резервирав место таму, по Бајроновскиот принцип на привлекување на спротивности. Толку многу имам зборувано против Бог, што сигурно сум му станал симпатичен досега...

:cool:

ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ЦЕЛТА НА ОВАА ТЕМА Е ДА РАЗЈААСНИМЕ ДАЛИ БИБЛИЈАТА ГО ДОКАЗУВА БОЖЕСТВОТО НА ИСУС СО ЦЕЛ СИТЕ ДА СЕ ПОУЧИМЕ И ОДВРАТИМЕ ОД ПОГРЕШНИ МИСЛЕНЈА ЗА БОГ НЕ Е ЦЕЛТА ДА СЕ НАВРЕДУВАМЕ ЕДНИ СО ДРУГИ ТУКУ НАПРОТИВ ДА СИ ПОМОГНЕМЕ ЕДЕН НА ДРУГ ПОЗДРАВ ДО СИТЕ

јас се смееам поради вашите смешни обиди во кои се обидувате да го негирате божјото постоенје;)

А дали тоа беше Тој што водата ја претвори во вино?Прашај некој хемичар која е нивната структура,и дали воопшто е можно такво нешто!Упс,маѓесникот сигурно имал некој инстант на вино,нешто како STEP,па тогаш сигурно скришум никој да не го види го ставил во водата,и ете ти чудо-водата стана вино-,ама со таков гест тоа би го направило преварант,а не пророк и праведник,а најмалку Син Божји.

ни ти не веруваш во таа прикаска за бог и бајката за Исус, инаку до сегга 100 пати ќе ни докажеше дека си во право. Единствена “моќ“ која ја имате е напразно филозофирање. Вашите свети писма ви даваат на располагање многу начини да покажете дека има бог ал некако немате желба ни воља тоа да го правите. Па да неќиш да лекуваш некого само со полагање на раце ??? а можеш такво нешто ти е дадено!? за шо ти е дадено?? Исус се искина од лечење на слепи сакати лепрозни болни... и ти вели ете ти и тебе таква способност без ни да ја побараш како знак дека си поверувал... и ти пак беггаш и го криеш тоа ?!?! Тоа христијански е??

БРАТ ИСУС НИ ЈА ДАЛ ТАА ВЛАСТ ДА ИСЦЕЛУВАМЕ САМО АКО ОНИ САМИ ПРВО ПОВЕРУВАТ ВО ИМЕТО ИСУСОВО

ajde sega ukluchi malku mozok i razmisli....i ne upotrebuvaj supstanci nekoj den da se otreznish malku i da znaesh shto si zboruval samo pred nekoj saat.
Pred nekoj chas veleshe deka stranski jazik ne se uchi bez trud..taka?
Za da gi svatish sposobnostitye na Isus trebe i ti malku da se potrudish....bez da ulozish trud pak ke si karash po staro i samo gluposti kje treskash....

БРАТ ИСУС НИ ЈА ДАЛ ТАА ВЛАСТ ДА ИСЦЕЛУВАМЕ САМО АКО ОНИ САМИ ПРВО ПОВЕРУВАТ ВО ИМЕТО ИСУСОВО

кај пиши така бе? кај пиши ОНИ, оти ги извртуваш зборовите на Исус?? Кај воопшто спомна Исус дека ОНИ треба да поверуваат па ти да ги излекуваш??

Јас одамна си резервирав место таму, по Бајроновскиот принцип на привлекување на спротивности. Толку многу имам зборувано против Бог, што сигурно сум му станал симпатичен досега...

Greshka si ...
- x + = -
ostanuvash negativen...

А дали тоа беше Тој што водата ја претвори во вино?Прашај некој хемичар која е нивната структура,и дали воопшто е можно такво нешто!Упс,маѓесникот сигурно имал некој инстант на вино,нешто како STEP,па тогаш сигурно скришум никој да не го види го ставил во водата,и ете ти чудо-водата стана вино-,ама со таков гест тоа би го направило преварант,а не пророк и праведник,а најмалку Син Божји.
ХЕМИЈАТА И НАУКАТА НИКОШ НЕМА ДА ГО ДОСТИГНАТ СВАЧАНЈЕТО НА БОЖЈИТЕ ЧУДА А КАМОЛИ НЕКОЈ ШТО НЕ ВЕРУВА ВО НИВ И НЕМА ПОТРЕБА ДА МЕШАШ ХЕМИЈА СО РЕЛИГИЈА ОВАА ТЕМА Е ЗАПОЧНАТА ЗА БОЖЕСТВОТО НА ИСУС ПОТКРЕПЕНА ОД СВ ПИСМО

ajde sega ukluchi malku mozok i razmisli....i ne upotrebuvaj supstanci nekoj den da se otreznish malku i da znaesh shto si zboruval samo pred nekoj saat.
Pred nekoj chas veleshe deka stranski jazik ne se uchi bez trud..taka?
Za da gi svatish sposobnostitye na Isus trebe i ti malku da se potrudish....bez da ulozish trud pak ke si karash po staro i samo gluposti kje treskash....

за верници кои се крстиле и поверувале ги имаат знаците да
отровот не им делува
зборуваат јазици странски
лекуваат болни со полагање на раце
Или Исус лаже или ја зборува вистината. Ако лаже ќе се вади на твои финти, избегава, врда, се обидува да одбегне пиење на отров или лекување на болни....
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 14:49 ---
ХЕМИЈАТА И НАУКАТА НИКОШ НЕМА ДА ГО ДОСТИГНАТ СВАЧАНЈЕТО НА БОЖЈИТЕ ЧУДА А КАМОЛИ НЕКОЈ ШТО НЕ ВЕРУВА ВО НИВ И НЕМА ПОТРЕБА ДА МЕШАШ ХЕМИЈА СО РЕЛИГИЈА ОВАА ТЕМА Е ЗАПОЧНАТА ЗА БОЖЕСТВОТО НА ИСУС ПОТКРЕПЕНА ОД СВ ПИСМО

Да првото чудо на Исус е на свадбата во Кана. Првото чудо со кое бог се објавил на светот не беше да воскресне некој или излекува... на сред свадба им се потроши вино и Исус им создаде уше некоје литро. Полупијани сватови ги снадбе со алкохол да се доиспијанат.
Тоа беше “чудото“
Па еден бог кој создал се и светлини и води и воздух и стиропор и луѓе и животни и растенија и континенти... му се покажал на народите со бочва вино???
Барем да напишаа шо вино беше... бело.. црвено.. вранец, смедеревка, мерлот, прокупец, хамбург....

Greshka si ...
- x + = -
ostanuvash negativen...

Џабе е. Гледаш и математички те исфрли од рајот.

Еве јас ќе ти најдам луѓе кои веруваат, ќе ги излечиш?

КАКО ПРВО ВО ТЕМАВАА ЈАС НЕ НАВЕДОВ ДЕКА НИЕ СТО ВЕРУВАМЕ ВО БОГ СМЕ НЕКАКВИ МАГИОНИЦАРИ ТУКУ ДА ГО ДОКАЖЕМЕ БОЖЕСТВОТО НА ИСУС ГЛАВНО ХРИСТИЈАНИТЕ КОИ ГИ ЗНААТ СВ ПИСМА А НЕКОИ ОД НИВ ТВРДАТ ДЕКА ИСУС НЕ БОГ ПОСТОЕЛ САМО ЕДЕН БОГ А ТОА Е ТАТКОТО ТОА Е ЦЕЛТА НА ТЕМАВА ДА ГО ДОКАЗЕМЕ СПРОТИВНОТО ОД ТИЕ МИСЛЕНЈА А ИНАЦЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА АТЕИСТИТЕ НИКОГАС НЕМА ДА ПОВЕРУВААТ ВО БОГ ПОРАДИ НИВНАТА ЗАБЛУДА

ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ЦЕЛТА НА ОВАА ТЕМА Е ДА РАЗЈААСНИМЕ ДАЛИ БИБЛИЈАТА ГО ДОКАЗУВА БОЖЕСТВОТО НА ИСУС СО ЦЕЛ СИТЕ ДА СЕ ПОУЧИМЕ И ОДВРАТИМЕ ОД ПОГРЕШНИ МИСЛЕНЈА ЗА БОГ НЕ Е ЦЕЛТА ДА СЕ НАВРЕДУВАМЕ ЕДНИ СО ДРУГИ ТУКУ НАПРОТИВ ДА СИ ПОМОГНЕМЕ ЕДЕН НА ДРУГ ПОЗДРАВ ДО СИТЕ

Епа помогни ни, де.

Кажи сингл за вечер, на пример.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom