Бремена жена зад волан, Да или НЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.610
Поени од реакции
15.429
Локација
Skopje
Има ли закон за ова.Дали бремена жена може да управува возило.
Повод:Несреќата во Београд каде трудница 8м.,усмртила девојка.
Инаку е стварно и во стварноста да бремени жени возат возило,
баш за тоа што се бремени и да не се гужваат во градски автобус.
Но колку бременоста им смета и дали им смета при возење кола.

Зошто да им смета бременоста во возењето, што има врска тоа дали е бремена или не.

Зошто да им смета бременоста во возењето, што има врска тоа дали е бремена или не.

На пример треба хитно во место да закочи,а меот и е до заби и до волан.
Или некој ја удри од позади на семафор и го исфрли плодот пред време.

Треба да си има закон до кој месец на бременост може да вози. Според мене веќе од седми нагоре е ризично и за неа и за пешаците, just sayin'

Да зошто веројатно е поудобно зад волан отколку во градски.

Не треба да вози за во случај на незгода да не настрадаат и таа и бебето.

Имаш по грешка додадено збор во насловот на темава....избриши го тоа "бремена". :D

ајде бе :) ти да не имаш саудиски гени?

Иначе оти да не вози.. боже мој ако треба да се случи, ке се случи. И од доброседење. Ако не и смета на трудницата оти да не вози. Сега после 8ми кога факаат контракции, не мора да вози, јаки се тоа болки.

Aj бегам ја да идам по работ на облакодер со заврзени очи, оти нели, ако треба да се случи, ќе се случи.
И од доброседење бидува. Ако не паднам јас така, он посекако ќе падне врз мене. Требало да се случи.
Дури и да не си се регистрирала октомври 2013 на форумот, пак ќе си нашла како интернетот да дознае дека знаеш да напишеш глупост.
Едноставно.. требало да се случи, се случи.
Јебешлига.

Инаку, не.

Aj бегам ја да идам по работ на облакодер со заврзени очи, оти нели, ако треба да се случи, ќе се случи.
И од доброседење бидува. Ако не паднам јас така, он посекако ќе падне врз мене. Требало да се случи.
Дури и да не си се регистрирала октомври 2013 на форумот, пак ќе си нашла како интернетот да дознае дека знаеш да напишеш глупост.
Едноставно.. требало да се случи, се случи.
Јебешлига.

Инаку, не.

Споредбата со облакодеро не да не држи, ама ич не држи. За постапките секој си е сам одговорен, НО околу мене изобилува примери кај што апла луѓево не и избегале на судбината, и одтука тоа мислење дека ако нешто треба да се случи ке се случи, мимо дали на трудница или обичен калапатарко шо оди контра само за да си најде трзајца. Ако треба да го изгуби плодот И ШОФЕР У ЛИМО ДА ЈА ВОЗИ, КЕ ГО ИЗГУБИ. Полечка со навредите :)

На пример треба хитно во место да закочи,а меот и е до заби и до волан.
Или некој ја удри од позади на семафор и го исфрли плодот пред време.

Ќе го крстат Ранко тогаш. Инаку покрај бремените жени треба да им се забрани пристап до возило на дијабетичарите оти можи да ги стрефи диетална кома додека возат, слично како и срцево болни личности, луѓе со наочари. (замисли слична ситуација на семафор да го чукни некој одназат, да му летнат наочарите и скршат, како истиот тој би возел понатаму?)

Споредбата со облакодеро не да не држи, ама ич не држи. За постапките секој си е сам одговорен, НО околу мене изобилува примери кај што апла луѓево не и избегале на судбината, и одтука тоа мислење дека ако нешто треба да се случи ке се случи, мимо дали на трудница или обичен калапатарко шо оди контра само за да си најде трзајца. Ако треба да го изгуби плодот И ШОФЕР У ЛИМО ДА ЈА ВОЗИ, КЕ ГО ИЗГУБИ. Полечка со навредите :)

Не вреѓав, девојче. Акцентирав само дека напиша нешто глупо.
Сега сум сигурен дека си глупа. Има разлика.

Жалам што не ми ја сфати аналогијата, ама кога некој ти збори за РЕАЛНИ опасности од возење бремена, да му вратиш со аргумент дека постои некој космички детерминизам.. madness I tell ya, madness!
Ама.. недај боже, нели.. :вонзем:

Ќе го крстат Ранко тогаш. Инаку покрај бремените жени треба да им се забрани пристап до возило на дијабетичарите оти можи да ги стрефи диетална кома додека возат, слично како и срцево болни личности, луѓе со наочари. (замисли слична ситуација на семафор да го чукни некој одназат, да му летнат наочарите и скршат, како истиот тој би возел понатаму?)

Зошто па ја да сум казнет онака ако ме сопрат у скут ако имам 5 килско буренце, пиво?
Збориме за бремена жена, не за жена која ти е срам да прашаш дали е трудна или зимата качила некое килце..

Не е добро за нејзе да не ја удри некоја будала. Јас сум против, бремена жена зад волан не треба да биде и оној што ја вози треба да е крајно внимателен возач. У Скопје фали уште бремена да седнеш 8 месец во 8 наутро или 4 попладне. Од стрес ќе умреш зад волан, ќе се породиш во вожња.

.....во држави со сообраќајна култура не гледам причина бремена жена да не вози, но во Македонија секое седнување зад волан е руски рулет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom