Божеството на ИСУС

• Креатор на темата Креатор на темата hristov svedok
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Никола, немој да ме бришеш. Навистина на дечкото му треба психијатриска помош.

Е НЕ ЗНАМ НА КОГО МУЕ ПОТРЕБНА ФАЛА НА КОМПЛИМЕНТ добиваш орден за мудрост браво

Е НЕ ЗНАМ НА КОГО МУЕ ПОТРЕБНА ФАЛА НА КОМПЛИМЕНТ добиваш орден за мудрост браво

Не е работата за комплименти и навреди, тебе топчето многу ти е избегано. Оди посоветувај се со некого, за твое арно ти велам.

Бараше преку свето писмо да ти докажам дека Исус не е бог еве ти извадоци од свето писмо:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Jован 14

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртоносно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16

И тврдам дека ти како верник не можеш да испиеш литар солна киселина и ништо да не ти биде, и да одеднаш почнеш да зборуваш грчки, холандски, свахили, шведски, литвански..... и да ставиш раце над болен и да оздрави. И спремен сум тоа да го докажам, ќе викнеме независни сведоци пред кои прво ќе се помолиш, прекрстиш и ги направиш сите обреди кои мислиш дека треба па:

ќе испиеш литар солна киселина

после одиме до болница каде ќе оздравиш некој болен со полагање на рацете над него

а пат ќе зборуваш на неколку странски јазици

Ако исус е Бог тој ќе го исполни кажаното, Прифаќаш?

фала сто ми помогна да го доказеме божеството на исус со твоите стихови забелезив дека знаес премногу работи од св писмо и за тоа ми безе криво засто да имаш погрешно мисленје за бог

Бараше преку свето писмо да ти докажам дека Исус не е бог еве ти извадоци од свето писмо:

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Jован 14

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртоносно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16

И тврдам дека ти како верник не можеш да испиеш литар солна киселина и ништо да не ти биде, и да одеднаш почнеш да зборуваш грчки, холандски, свахили, шведски, литвански..... и да ставиш раце над болен и да оздрави. И спремен сум тоа да го докажам, ќе викнеме независни сведоци пред кои прво ќе се помолиш, прекрстиш и ги направиш сите обреди кои мислиш дека треба па:

после одиме до болница каде ќе оздравиш некој болен со полагање на рацете над него

Охохохо изгледа ептен си многу лут на Исус и си љубоморен што Исус може да врши тие што ги наброја ,а ти не можеш :D

.

Исус е отелотворение на Словото (Мудроста) БОЖЈА, Кое - заедно со Светиот Дух - е пред секое создание (творба), меѓу која спаѓаат и Ангелите!

Дури и првите 3 стиха на Светото Писмо сведочат за Единствениот *Светол БОГ, Неговиот *Светол Дух, Неговата *Света Реч (Слово)! :)

.

.

Ти кажав повеќепати дека без вера (од дечјо срце) во Христа и без Светиот Дух, човекот нее во состојба да го разбере Светото Писмо и затоа донесува грешни заклучоци.

.

Ни фалат евреи на темава... :)
И тие да кажат по нешто за почетокот на еврејскиот закон!
А ние да си земеме пуканки другите и да гледаме...

Meне ми делува на оние испосниците наркомани....

И таков да е, човек е. Ќе си најде некоја сродна душа, и ќе го исфура филмот до крај. Мислам, хумано е да не се замарате...

Meне ми делува на оние испосниците наркомани....

Те молам не навредувај, бидејќи Живиот БОГ е способен и од најголеми наркомани кои Му веруваат, да направи најскапоцени луѓе, а надувените луѓе кои не Му веруваат да допушти да паднат пониско од тоа што можат да си предпостават!

.

Те молам не навредувај, бидејќи Живиот БОГ е способен и од најголеми наркомани кои Му веруваат, да направи најскапоцени луѓе, а надувените луѓе кои не Му веруваат да допушти да паднат пониско од тоа што можат да си предпостават!

Ме искара Спиро... :(

фала сто ми помогна да го доказеме божеството на исус со твоите стихови забелезив дека знаес премногу работи од св писмо и за тоа ми безе криво засто да имаш погрешно мисленје за бог

Jaс се сомневам дека Исус е бог
и велам дека не е додека не видам некој верник како пред мене испива литар солна киселина, потоа одиме до болница а тој попат зборува фински, индиски, португалски, ирски... и во болница полага раце на некој болен и го оздравува.
Чекам доказ
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 22:04 ---
ако го прифаттам твојот позив тогаш це го погазам божијот закон каде сто вели не искусувајго господа својт бог

Ти не го искушуваш, ти не бараш нешто од него посебно , Бог рече дека ЗНАЦИТЕ на оние кои поверувале се да отров не им маштетува, да зборуваат страни јазици и лекуваат со полагање раце на болни. Тоа би требало да биде нормален знак на секој што поверувал. Значи да повторам, Литар солна киселина, неколку странски јазици и едно излекување со полагање раце очекувам
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 22:08 ---

.

А каде господ нешто рекол против дрогите? каде ги спомнал или забранил? Kаде е проколнат кокеинот или марихуаната, хероин, ЛСД....

Ни фалат евреи на темава... :)
И тие да кажат по нешто за почетокот на еврејскиот закон!
А ние да си земеме пуканки другите и да гледаме...

Обрати се до еврејската заедница во Македонија, мож‘ ќе Ти помогнат...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom