Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
ne negoviot izgled nikoj ne go znae

нешто отприлика барем дали се знае, дал бил висок, низок, убав грд дебел слаб... некое макар онака случајно или одоколу наговестување за неговиот лик и стас

го исплашивте човекот, требаше пополека со него, нов е:(
срам да ви е:pipi:

E мој Спиро.. а јас само позајмица ти побарав, замисли да ти побарав нешто џабе. Слабо ова христијанството во практика. Најлоша работа е што сега ме фрли на темната страна, онаму каде што Лет3 е во право...

.

Тоа што мене, тебе и на секој друг му е вистински потребно е всушност џабе и е милостив дар на Небесниот ОТЕЦ и Цар!

Вистинскиот Дух е дар, Вистинската Мудрост е дар, вистинската Љубов е дар, вистинскиот Живот е дар, вистинското Здравје е дар, вистинската Среќа е дар, ... која нити со 500 евра, нити со 500 милијарди евра неможе да се купи! :)

А што се работи за 500те евра кои што ти ми ги побара, тоа е колај работа, доколку навистина ти се потребни за нешто неопходно. Еве сега ќе и кажам на женами неделава на пудлицата да не и купува од најскапата храна и ќе ги заштедиме 500те евра. :giggle:

.

.
А што се работи за 500те евра кои што ти ми ги побара, тоа е колај работа, доколку навистина ти се потребни за нешто неопходно. Еве сега ќе и кажам на женами неделава на пудлицата да не и купува од најскапата храна и ќе ги заштедиме 500те евра. :giggle:
.

Хаха, најјак одговор од кога те читам на форум. Респект! (y)

Туку, овој сведокот од твоите е?

.

hristijanstvoto uci deka nee se vo hranata tuku od sekoj zbor sto izleguva od ustata bozja

.

За жал - во времето кога материјалното изобилие и храна има повеќе од било кога во историјата на човештвото - се’ повеќе луѓе устата веќе не ја употребуваат за благодарност, туку за подсмев и пцовки!

Од такви подалеку ... и љубов само преку интернетска дистанца.

...

Туку, овој сведокот од твоите е?

Секој кој што верува во Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа, е од моите, бидејќи е од Христовите. Е, кога на него хитно би му требале 500те евра, тогаш би морал да ја продадам пудлицата за да не останеш ти со празни раце, бидејќи, не е добро да се земе лебот од децата и да се даде на оние кои што се мајтапат со Евангелието и Царството на Љубовта БОЖЈА!

Имаш разбирање за таквиот однос?

.

.

Имаш разбирање за таквиот однос?
Немам да ти кажам искрено. Ти значи би му помогнал само на некој кој ги дели твоите религиозни погледи. Ако е од друга вера или пак не верува, не би помогнал. Тоа мене не ми изгледа христијански. Да не правиме муабет шо дури и една пудлица ти е поважна од нас овде кои се обидуваме да те избавиме од ропството. Што направила пудлицата за тебе?
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 12:01 ---
Добро, не одговарај на последното, сфатив...

Немам да ти кажам искрено. Ти значи би му помогнал само на некој кој ги дели твоите религиозни погледи. Ако е од друга вера или пак не верува, не би помогнал. Тоа мене не ми изгледа христијански. Да не правиме муабет шо дури и една пудлица ти е поважна од нас овде кои се обидуваме да те избавиме од ропството. Што направила пудлицата за тебе?
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 12:01 ---
Добро, не одговарај на последното, сфатив...

.

Кажи ми ти, ако на твоето родено дете му треба срце за трансплантација, но и на едно друго дете му треба срце за трансплантација, а на двете деца им одговара твоето срце ... Кому ќе му го дариш твоето срце?

Знам дека споредбата е неспоредлива, но редот е!

п.с. Јас нема да филозофирам и лажам, туку искрено ќе ти кажам дека прво на оние кои што Господ ми ги дал на одговорност, па после сите останати, според редот.
.

Затоа, додека имаме време, да им правиме добро на сите,
а најмногу на оние кои припаѓаат на нашето семејство по вера.
(Галат. 6:10)

.

Значи сведокот е твое (духовно) чедо.

.

Значи сведокот е твое (духовно) чедо.

.

Сите кои што веруваат на Евангелието за Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа (и не се противат на Волјата на ОТЕЦОТ), се мое духовно семејство, а со некои од ними не сум достоен да се кажам дека сум семејство!

Затоа, додека имаме време, да им правиме добро на сите,
а најмногу на оние кои припаѓаат на нашето семејство по вера.
(Галат. 6:10)

.

kazi gospodine interista molim
Извини што те цитирам но не ми одговори вчера, ако сме офтопик нека брише модераторот поздрав до него :love:

Од каде тоа дека ние јеховините сведоци шириме невистини а ти си во право кога носиш слика од Исус а викаш дека никој не знае како изгледа. Кој те излажа тогаш дека така изгледа?

Сега е подобро. Кажи колку години си, ми делуваш како младо дете неискусно и сакам да знам колку да ти попуштиме. Пошто Јеховини сведоци тешко дека ќе најдеш на форумов, а за останативе ќе ти треба полна опрема.

Извини што те цитирам но не ми одговори вчера, ако сме офтопик нека брише модераторот поздрав до него :love:

Од каде тоа дека ние јеховините сведоци шириме невистини а ти си во право кога носиш слика од Исус а викаш дека никој не знае како изгледа. Кој те излажа тогаш дека така изгледа?
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 13:25 ---

slikata e samo simbol dali ti vaka izgledas pa si ja stavila taa slika na prof

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom