Јеховини сведоци

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
ЈАС СЕ ИЗВИНУВАМ , КЕ ВЕ МОЛАМ ДОКОЛКУ НЕКОЈ ИМА ИСКУСТВО СО ОРГАНИЗАЦИЈАТА,, СЕКОЈ СТУДЕНТ,, ?
Јас имам 11 годишно лично искуство со таа студентска организација. Повели, прашај што те интересира. Но ќе те замолам на соодветна тема, бидејќи оваа тема е за „Јеховините сведоци“ и ако продолжиме да пишуваме надвор од темата, може да добиеме казнени поени од модераторите, па суспендирање на акаунтот и сл.
Бидејќи тоа е христијанска организација, слободно можеш да поставиш прашање на оваа тема:
http://forum.kajgana.com/threads/Прашање-за-Христијанството-iii.66310/page-91

Член од
9 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
10
Ми треба помош,ги има истите обичаи како неславење роденден,велигден и божик,не иде во црква,сестра и се зема во црква,а Х личноста вика не сум неверник,верувам во господ ама за мене тие празници се сатанистички кои се другите симтоми на јеховини сведоци,затоа што мислам дека цело друшто незнае,за што станува збор доколку има некој што може да ме информира би бил благодарен.

K

kalimer0

Гостин
Пред некоја недела се сретнавме в кафиќ со двајца сведоци ми дадоа некоја нивна скрипта и ме понудија да седнам со нив да поразговараме. Јас од досада онака прифатив, разговараме околу 20 минути и едниот ми вика: "Види вака, за нас можеби си слушнал, ние сме Јеховини сведоци" :pos:

Познавам еден исто така Јеховин сведок едно куче му стоеше на патот и типот му рече "Тргни се"

Член од
9 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
10
Значи ме интересираат сите нивни одлики кои начин на однесување и такви работи сакам тоа да го знам или па ако имаш линк на македонски дај ми да прочитам

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Значи ме интересираат сите нивни одлики кои начин на однесување и такви работи сакам тоа да го знам или па ако имаш линк на македонски дај ми да прочитам
Ова е официјалната страна на Јеховините сведоци во Македонија: http://www.jw.org/mk/

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Нивни одлики и начин на однесување :facepalm: Па секој човек е различен....организацијата си има одредени начела, но сепак секоја поединка не е баш иста. Сверква ми и золвите се Јеховини - три најразлични сведоци што би видел у живот :pos:

Член од
2 ноември 2013
Мислења
118
Поени од реакции
15
jas mislam deka jehovinite sv imaat pogresno tolkuvanje na biblijata i istoto go potkrepuvam vrz osnova na sv pismo ako ima nekoj jehovin sv go predizvikuvam toaa da o razresimo vo risustvo na mnozina na ovoj sajt

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
jas mislam deka jehovinite sv imaat pogresno tolkuvanje na biblijata i istoto go potkrepuvam vrz osnova na sv pismo ako ima nekoj jehovin sv go predizvikuvam toaa da o razresimo vo risustvo na mnozina na ovoj sajt
Од кај знаеш дека ти го имаш вистинското свето писмо?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
:D
Има стварно јеховини сведоци на форумов?
И јас сакам да ги прашам оти се толку досадни и зошто прават ѓубре по поштенски сандачиња?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Верници од различни христијански цркви еден на друг му докажуваат дека не се во право користејќи иста света книга?!?!
Шо е следно?, Фан на Блек Сабат да му докаже на друг фан на Блек Сабат дека Блек сабат не се добра група користејќи ги нивните песни??, Вегетаријанец да убедува друг вегетаријанец дека вегетаријанството е погрешно??
После не бил Ленин во право кога рекол дека религијата е опијум за народот !

Kajgana Shop

На врв Bottom