Помош за избор на лаптоп

Член од
28 октомври 2013
Мислења
12
Поени од реакции
1
Еве нешто со подобар процесор, 2 ГБ повеќе рам меморија како и подобра графичка
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=10002_10003&product_id=38387

Овој пак има малку послаб процесор од претходниот, но неговиот процесор има скоро на половина потрошувачка на енергија (во превод подолго траење на батеријата), графичката е подобра од онаа на претходникот, а има и 250ГБ поголем хард диск
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=13290

Фала Alex на предлозите, ќе ги зема во обзир. Позз

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Некое мислење за лаптоп-ов Lenovo Z500? Вреди/ не вреди? И дали знае некој која цена држи одприлика?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Ако сакаш за нијанса појак процесор и поголем HDD, иди со првиот. Ако ти е повеќе до гејмање дојдено иди со вториот иако не очекувај да играш се и сешто, demanding games никако.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
24
Поени од реакции
11
А од аспект на квалитет? Асусот има гаранција 3 години додека леновото само една. Дали тоа е некој показател?

Благодарам.

пс. Зошто информации за овие модели има само на источно европски јазици?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
А од аспект на квалитет? Асусот има гаранција 3 години додека леновото само една. Дали тоа е некој показател?

Благодарам.

2 години има асусот. Инаку стандард е тоа кај нас, многу од деловите што се носат се наменети за источно европскиот пазар.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Благодарам.

Оди со асусот. Пред еден месец земав сличен модел (X550C) и сум презадоволен од изгледот и перформансите. Добра изработка, доста се тенки иако имаат DVDRW, убава мека тастатура, прилично јаки звучници, ice cool технологија, кулерот воопшто и не се слуша како работи, температурата никогаш не достигнала повеќе од 50 степени иако се случува и по 10тина часа дневно да работам на него. Е само батеријата не им е најјака страна, имаат батерија со 4 келии со вкупен капацитет 3000 mAh. На интернет пишуваше дека држи 5 часа, е сега незнам дали тие мереле само со вклучен компјутер и ништо друго на него, за мојов можам да ти кажам дека држи 3 часа нормална работа (под нормална подразбирам постојана вифи конекција, постојано вклучен пребарувач со неколку табови, јутуб во позадина, активна програма како visual studio , активен комодо фајрвол и некои други постојано активни програми). За филмови пак, мерев еднаш, издржа 2.5 часа со осветлување поставено на средина.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
24
Поени од реакции
11
Оди со асусот. Пред еден месец земав сличен модел (X550C) и сум презадоволен од изгледот и перформансите. Добра изработка, доста се тенки иако имаат DVDRW, убава мека тастатура, прилично јаки звучници, ice cool технологија, кулерот воопшто и не се слуша како работи, температурата никогаш не достигнала повеќе од 50 степени иако се случува и по 10тина часа дневно да работам на него. Е само батеријата не им е најјака страна, имаат батерија со 4 келии со вкупен капацитет 3000 mAh. На интернет пишуваше дека држи 5 часа, е сега незнам дали тие мереле само со вклучен компјутер и ништо друго на него, за мојов можам да ти кажам дека држи 3 часа нормална работа (под нормална подразбирам постојана вифи конекција, постојано вклучен пребарувач со неколку табови, јутуб во позадина, активна програма како visual studio , активен комодо фајрвол и некои други постојано активни програми). За филмови пак, мерев еднаш, издржа 2.5 часа со осветлување поставено на средина.

Фала за исцрпниот одговор. И јас размислувам во тој правец. Башка поевтин е, повеке гаранција, подобра графичка...

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Поздрав до сите љубители на лаптоп компјутерите. Имам одлични понуди во поглед на цените за речиси сите видови лаптоп компјутери. Сите си се со гаранција, нови и + од нас имате оперативен систем по ваша желба. Споредете ги цените со било која друга компанија што продава, и секако изборот е ваш :) Повеќе Тука За било кој друг што го нема таму, слободно по порака ме контактирајте :)

Член од
8 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
48
Здраво дали можете да ми препорачате лаптоп кој ке се користи исклучиво за програмирање и веб дизајн.
Буџет: 1000е

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Сакам да купам еден лаптоп од АМЦ и ми рекоа дека изложениот е последен, па сега сум во мисла дали да го купам... Со компјутерот има гаранција 2 години ама пак ми мути памет тоа што бил уклучен сигурно еден месец.

Дали да барам да ми излезат во пресрет со попуст или додатна опрема (маус, кулер и сл.) ?
Ваш совет?

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Сакам да купам еден лаптоп од АМЦ и ми рекоа дека изложениот е последен, па сега сум во мисла дали да го купам... Со компјутерот има гаранција 2 години ама пак ми мути памет тоа што бил уклучен сигурно еден месец.

Дали да барам да ми излезат во пресрет со попуст или додатна опрема (маус, кулер и сл.) ?
Ваш совет?

немој не купувај од излог уште па од амц

Kajgana Shop

На врв Bottom