BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Ushte vchera se gledashe deka Fed ke go pobedi Delpo , go nema toj grch i nemanje samodoverba shto go kraseshe godinava. Dodusha padna malce vo vtor set ama Delpo ne ja iskoristi shansata . Utre e shlagerot , lani od London nemaat igrano Fed i Novak. So dolzna pochit kon Fed ama utre mislam deka nema shansi , Novak dosega na ovoj masters mi e nekakako najubedliv , posebno vo dolgite razmeni , a ke gi ima utre takvi baajagi

Федерер нема шанси против Новак?

:icon_lol:

Уште еден доказ, дека Роџер може да се мери со сите, и дека негов единствен проблем е самодовербата која е и те како битна во тенисот ( и општо во секое поле од животот). Овај Роџер и Роџер од пред 3-4 години е само што има изгубено само малку експлозивност, инаку ударите, елеганцијата, желбата за победа се секогаш тука. Сигурен сум дека нема некој тениски фан кој сака Федерер да оди во пензија и да не ужива уште барем година-две во неговите маестрални потези. Фан на Мареј сум, ама подеднакво ми е важно да победува и Роџер.

Всушност, нема да ги има, таков е тенисот на Роџер, напаѓачки, секој поен се завршува по 4-5 размени, без разлика против кој игра.

go gledashe denes mechot so Delpo ili ne , a i najdi na net lani finaleto od London
--- надополнето: 1 ноември 2013 во 19:17 ---

da , jas taka mislam . Ti sho esapish?

Мислам дека е во право Андеркавер. Во 99.9% од случаите не се слагам со него, ама овој пат е во право. Новак е во одлична форма, а Федерер тек сега почнува да ја подига формата и да личи на нешто. Сепак, сеуште ги има тие негови падови кои го пратат цела сезона, така да утре не верувам да издржи против Ноле. Ќе му го враќа скоро секое топче и ќе го нервира, а тоа ќе резултира со многу грешки.

go gledashe denes mechot so Delpo ili ne , a i najdi na net lani finaleto od London

Јас мислам дека Новак може утре да изгуби многу лесно.

Федерер отсекогаш му бил тежок противник на Новак, многу повеќе отколку Надал. Федерер едноставно има игра за Џокович. Му ги крати поените, му излегува на мрежа, не му допушта на Ноле да се разигра.

Ако утре Федере сервира добро, мака ќе види Новак, и тоа голема. Факт е дека полесно му се прави брејк на Новак отколку на Федерер.

http://www.youtube.com/watch?v=OHAuxOVnnAY
Бујрум повели хајлатси од финалето лани, и види колку кратки поени се играат (нормално, во хајлатсите се сместени најдолгите и најдраматични поени).
И да, нормално дека го гледав со Дел По.
--- надополнето: 1 ноември 2013 во 19:23 ---
Јас мислам дека Новак може утре да изгуби многу лесно.

Федерер отсекогаш му бил тежок противник на Новак, многу повеќе отколку Надал. Федерер едноставно има игра за Џокович. Му ги крати поените, му излегува на мрежа, не му допушта на Ноле да се разигра.

Ако утре Федере сервира добро, мака ќе види Новак, и тоа голема. Факт е дека полесно му се прави брејк на Новак отколку на Федерер.

Кажи му за ова на Андеркавр....
И би додал уште еден удар во низата на рецепти кои ги има Роџер против Ноле...слајсот....

Бујрум повели хајлатси од финалето лани, и види колку кратки поени се играат (нормално, во хајлатсите се сместени најдолгите и најдраматични поени).

И би додал уште еден удар во низата на рецепти кои ги има Роџер против Ноле...слајсот....

Ова е многу точно од твоја страна. Ноле доста лошо реагира на сецкањето на играта, т.е. на слајсот на Роџер. Само пак ќе кажам, според мене, моментално нема константност Федерер за да го добие Новак, а дека е подобар во сала од Ноле тоа си стои, нема збор тука.

Ова е многу точно од твоја страна. Ноле доста лошо реагира на сецкањето на играта, т.е. на слајсот на Роџер. Само пак ќе кажам, според мене, моментално нема константност Федерер за да го добие Новак, а дека е подобар во сала од Ноле тоа си стои, нема збор тука.

Се е можно. Нормално е дека Ноле е фаворит, ама се е можно, 2 сета се во прашање, и не гледам зошто да не ги изигра на врвно ниво Роџер, ама сепак ќе биди многу тешко.

znachi,pishav, citiram
Novak dosega na ovoj masters mi e nekakako najubedliv , posebno vo dolgite razmeni , a ke gi ima utre takvi baajagi
pa , jas mislam , deka utre ke dominiraat dolgite razmeni , a toa shto Federer ke saka da gi krati poenite , valjda se prashuva i Novak .
Nie mozeme da se povikuvame na statistika , na generalno stilot na igranje na nekoj teniser niz negovata kariera , na nivnite megjusebni dueli , i da se pravime odnapred pametni i da predvidime so preslikuvanje istorija , no toa e pogreshno , nitu e Federer toj pred dve -tri godini , nitu e Novak . Denes site ochekuvavte neizvesen duel so Vavrinka ,(neli istorija i sl) jas iskreno ne a i pishav mislam deka ke pobedi lesno so 2-0 , pa izleze shto izleze . Aj utre ke komentirame posle mechot koj kolku bil vo pravo , odnosno dali ke ima dolgi relayi ili ne

1.30 коефициентот на букмејкерите го потврдуваат тоа на undercover, колку сакаме фановиве на Федерер да не го признаеме. Се надевам дека сервисот на Федерер ќе биди на максимално можно ниво + ќе оди форхендот од рака и ќе чисти линии, се останато оди во прилог на Новак реално. :)

znachi,pishav, citiram
Novak dosega na ovoj masters mi e nekakako najubedliv , posebno vo dolgite razmeni , a ke gi ima utre takvi baajagi
pa , jas mislam , deka utre ke dominiraat dolgite razmeni , a toa shto Federer ke saka da gi krati poenite , valjda se prashuva i Novak .
Nie mozeme da se povikuvame na statistika , na generalno stilot na igranje na nekoj teniser niz negovata kariera , na nivnite megjusebni dueli , i da se pravime odnapred pametni i da predvidime so preslikuvanje istorija , no toa e pogreshno , nitu e Federer toj pred dve -tri godini , nitu e Novak . Denes site ochekuvavte neizvesen duel so Vavrinka ,(neli istorija i sl) jas iskreno ne a i pishav mislam deka ke pobedi lesno so 2-0 , pa izleze shto izleze . Aj utre ke komentirame posle mechot koj kolku bil vo pravo , odnosno dali ke ima dolgi relayi ili ne

Секако дека е спорт, и дека се може да се случи во еден натпревар, АМА Роџер игра кратки поени, посебно на негов сервис каде многу често е на мрежа. Сега ќе испадни оти звучам како Роџер едвај ќе чека да го скрати поенот, нормално е дека ќе има долги релија, ама јас зборувам дека во глобала, Роџер во секоја можност ќе напаѓа и ќе го крати поенот.
--- надополнето: 1 ноември 2013 во 19:43 ---
1.30 коефициентот на букмејкерите го потврдуваат тоа на undercover, колку сакаме фановиве на Федерер да не го признаеме. Се надевам дека сервисот на Федерер ќе биди на максимално можно ниво + ќе оди форхендот од рака и ќе чисти линии, се останато оди во прилог на Новак реално. :)

Никој не вели дека Новак не е голем фаворит, ама и дека Роџер нема да биде лесен залак, нема да биде, сепак се работи за голем (ако не и најголмем) великан на тениската игра.

The Kop , mi stavi link od hajlajtsite kako potvrda za kratenjeto poeni i izleguvanjeto na mreza i nemanjeto dolgi razmeni . Bujrum neka poglednat drugite , ti definitivno ne si gi gledal inaku nemalo da go stavish linkot , pa ako vo London nemashe dolgi razmeni , imame problem vo komunikacijata.
Inaku za mene , se nad 8 relayi e dolga razmena , ne znam za tebe

1.34 просечен коефициент моментално, што по мене е срамно. Голема вредност имаат оние 3.2 на Федекс.

Како можи со над 8 размени, да е долга размена? Не зафркавај и ти сега, ќе испадни ЗА ТЕБЕ дека и сервис-волеј е долга размена :)

Јас ти викам дека имаше долги размени, сепак не се работи за Лодра па да секој поен трае 6-7 удари, јас сакам да ти кажам оти Роџер нема да му дозволи долги поени на Новак, т.е. во секоја можност ќе гледа да го крати поенот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom