BNP Paribas Masters - Paris | 26.10 - 03.11, 2013 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Вавринка е во секој поглед подобар од Димитров. Апсолутно во сите аспекти на тениската игра.

Човек не ме разбра. Вавринка сезонава ја игра одлично, а пред тоа каде беше? Си билдаа појакиве тенисери скор со него, им служеше како полесен тренинг за понатамошната фаза од турнирите. Не дека и Димитров не е распад систем, ама млад е и тек треба да созрева. Вавринка “созреа“ на 28 години, овој има 22 ако не се лажам, ме мрзи сеа да проверувам. Затоа го спомнав Вавринка во претходниот пост. А и не знам дали е подобар Стан во сите аспекти на тениската игра... Вавринка е агресивец, овој е нешто налик Федерер според играта, игра доста слајс од бекхенд. Форхендот на Стан е појак, нема тука збор. На сервис Димитров е подобар, поразновиден сервис има, овој иде само на снага. За мене покомплетен е Димитров.

Човек не ме разбра. Вавринка сезонава ја игра одлично, а пред тоа каде беше? Си билдаа појакиве тенисери скор со него, им служеше како полесен тренинг за понатамошната фаза од турнирите. Не дека и Димитров не е распад систем, ама млад е и тек треба да созрева. Вавринка “созреа“ на 28 години, овој има 22 ако не се лажам, ме мрзи сеа да проверувам. Затоа го спомнав Вавринка во претходниот пост. А и не знам дали е подобар Стан во сите аспекти на тениската игра... Вавринка е агресивец, овој е нешто налик Федерер според играта, игра доста слајс од бекхенд. Форхендот на Стан е појак, нема тука збор. На сервис Димитров е подобар, поразновиден сервис има, овој иде само на снага. За мене покомплетен е Димитров.

Вавринка има подобар форхенд и сто пати подобар бекенд.

Ако некој тенисер ги има двата основни удари подобри од некој друг, никако не може овој другиот да биде покомплетен од првиот. Нека застанат Димитров и Вавринка да разменуваат бекенд дијагонали, од 100 поени 10 ќе добие Димитров. А онаа промена од размена на бекенд дијагонали во бекенд паралела, Вавринка ја прави најдобро на светот.

Дека созреа касно е точно, но тоа нема врска со тениското знаење, тоа е во главата. А и главата на Димитров не може да се нарече импресивно место.

Вавринка има подобар форхенд и сто пати подобар бекенд.

Ако некој тенисер ги има двата основни удари подобри од некој друг, никако не може овој другиот да биде покомплетен од првиот. Нека застанат Димитров и Вавринка да разменуваат бекенд дијагонали, од 100 поени 10 ќе добие Димитров. А онаа промена од размена на бекенд дијагонали во бекенд паралела, Вавринка ја прави најдобро на светот.

Дека созреа касно е точно, но тоа нема врска со тениското знаење, тоа е во главата. А и главата на Димитров не може да се нарече импресивно место.

Форхендот му е несомнено подобар, а за бекхендот не се слагам. Многу греши Вавринка од тој удар. Али затоа и ти пишав, Стан е агресивец, додека овој е ол раунд играч, знае да ја сецка играта, знае и да нападне, добро сервира и слично. Ајде да не ја тераме темава со вакви муабети, да оставиме времето да покаже. Ипак јас давам мое мислење, т.е. претпоставка, што и не значи дека ќе се исполни. :)

Утре Надал-Гаске, if you know what I mean. :D

И Вавринка истотака. Се сложувам погоре со 2цата. Мислам дека Вавринка е покомплетен моментално од Димитров и дека поседува подобар Бекхенд а и ментално е појак (не дека е некоја ментална јачина) али Стен нема никогаш да направи 3 дупли во низа. Стен според мене поседува топ 3 еднорачен бекхенд.
Е сега се сложувам и со Стефан, точно е дека Вавринка само последниве 2 сезони почна да станува озбилен тенисер. Пред тоа беше само просечен околу 20то место на АТП како на пр. што е сега Јужни.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 23:34 ---
И физички е поспремен од Димитров. Димитров грчеви на 3 сета го фаќаат а да не правиме муабет ако играше епски меч од 4-5 саати како Стен што играше во Австралија со Новак, и сега пак на УС Опен.

Форхендот му е несомнено подобар, а за бекхендот не се слагам. Многу греши Вавринка од тој удар. Али затоа и ти пишав, Стан е агресивец, додека овој е ол раунд играч, знае да ја сецка играта, знае и да нападне, добро сервира и слично. Ајде да не ја тераме темава со вакви муабети, да оставиме времето да покаже. Ипак јас давам мое мислење, т.е. претпоставка, што и не значи дека ќе се исполни. :)

Утре Надал-Гаске, if you know what I mean. :D

Мислам дека Надал нема шанса да го освои овој турнир. Денес изигра многу слабо, Јанович го силуваше на втор сервис.

Гаске има ментална блокада кога игра против Надал, да беше некој друг утре, од типот на Бердрих на пример, лошо ќе беше за Надал. Можеби домашниот терен ќе му помогне малку на Гаске, но не верувам.

Aко Гаске има ментална блокада, тогаш Бердих има уште поголема. :D

Aко Гаске има ментална блокада, тогаш Бердих има уште поголема. :D

Бердрих има победи и против Надал и против Федерер.

Бердрих го има исплескано Федерер на Олимпијада, кога Роже беше на врвот од својата форма.

Кога Бердрих е во удар, многу е заебан.

Надал кога ќе изгуби од Јанович јас на глава ќе одам до Белград и назад. Нема психа, и што вика Ставро нема фаца за да го добие Рафа. Добар прв сет одигра Рафа, во вториот падна малку на почетокот али работите си дојдоа на свое место.
Андеркавер, стај си го постот у букмаркс, ќе праиме муабет за Димитров за некое време. Кој е подобар од него, од топ 15, Гаске, Вавринка распадот, Нишикори гревот?? Малце му треба за да отиде кон топ 10, еве првиот чекор веќе го направи, многу е помал притисокот кога имаш АТП титула зад себе, сега човекот може порастеретено да игра. Му зема сет на Надал, го тепаше Ноле, му зема сет на Делпо денес, така да не е далеку момаков. Треба време само, ништо не се случува преку ноќ.

pa i zavchera Herbert za malku ke mu zemeshe set na Novak a Darcis i Rosol mu zemaa tri seta na Nadal pa dali toa gi pravi top ten igrachi. Nemaat vrska tie brojki , Dimitrov prvo nema fizikus za top ten , vtoro , lejkata , teniskiot intelekt mu e na nivo na Janovic , samo ne tolku agresiven i treto , kontinuitetot , shto e najbiten za visok ranking , kaj nego e nula , i ako saka neka sozreva sto godini djabe e. Vavrinka e za nego high society , nema mesto za sporedbi od prichina shto Stan e najposveteniot igrash vo atp turot ,trenira i koga spie , nezgrapnosta i malce krutata konstitucija ,gi kompenzira so maksimalno treniranje i rabota , shto za Grigor e nevozmozno , bashka Balkanec , bashka i celebrity hunter se pretvara.
Janovich denes brzashe nepotrebno , pola od forhendite da projdoa , ke imashe tret set . Nadal neubedliv , teshko do finale da stigne , samo sum realen

. . . Димитров грчеви на 3 сета го фаќаат а да не правиме муабет ако играше епски меч од 4-5 саати како Стен што играше во Австралија со Новак, и сега пак на УС Опен.
Грчевите веќе са минато, мислам дека веќе неколку месеци не ги е добивал.
Многу е важно како ќе тече неговата подготовка за новата сезона. Амбициран е, има нов тренер, а Рашид освен останатите елементи акцентира многу на физичката подготовка.
Имам чувство дека ако гледаме Григор од пред половина година и го споредиме со претходните 2-3 недели ќе најдеме голема разлика - во јазикот на телото, во изразот на лицето, во пристапот му. Ова ме тера да очекувам со интерес понатамошниот му развој и резултатите од работата со Рашид.
Ќе видиме дали има промена во Бризбејн.

Како бе тешко, мислиш дека Гаске и Ферер би го победиле?
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 23:47 ---

И Гаске има победа против Рафа :D :D :D

pa posledniot mech shto go igraa Gaske i Nadal , Rafa se pomachi i ne beshe lesno i ne Ferer , ami Berdych ,igra moshne slichno kako Jirzi so ramni udari ama sto pati posigurno i so poladna glava , na ovaa podloga za mene e favorit so Nadal

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom