Сонови, толкување на сонови

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
дај кој се разбира нека кажи од кај ми идат вакви соној .....имам девојка 3.5 год одиме...превари глупости двата нејкиме таккви работи..не ни помислуваме на то поверење 500...ама сонвам па кај шо ме изневерва станвам од спиење...мислам на то, прилегнувам продолжва сонот ...зошто? ...а подсвесно не мислам на то ич, па то да е причината...

metatron

ако може би те замолила да ми протолкуваш 3 сона:
Иде вака... значи јас се сонувам како од моето тело си вадам онакви мали иглички, како топуфчиња, што се користат за прикачување нешто не за шиење, и ме боли по малце при секое вадење на секое топуфче одделно, и вадам такви како тие да ми се под кожата и искачаат едно по едно само врвот а јас ги вадам цели и се полека се ослободувам од нив ама они уште искачаат и на крај вадам една како подебела чепкалка за заби од срцето и како срцево ми е го гледам онака како сирово месо али осетив и болка навистина кога ја извадив чепкалката, значи такви иглички едно 100 излегоа а сега најглупиот дел ми е што свекрва ми зема си ги собираше во едно кесенце, за да не и притребале за нешто, да си ги чува....
што би можело ова да значи?

вториот сон беше дека јас летав во авион и беше преубаво летав високо,..

а во третиот сонував мечка ....

поздрав

Добив на подарок кола,но ги изгубив клучевите заедно со тие од станот.Ги пребарував насекаде,ги најдов тие од станот во една подземна гаража распрскани насекаде и ги собирав еден по еден и ги закачував на привезокот.Потоа ми се јави мајка ми и ми рече дека клучевите од колата ми ги украла и дека не сум требал да возам таква кола,се работеше за БМВ,и спомна нешто за децава што загинаа пред две недели во К.В.Имав многу жестока расправија со мајка ми и на крајот дури дојдовме до ултиматум да и поставам,ако не ми ги даде клучевите дека не сакам никогаш повеќе да ја видам.Многу плачев во сонот,и додека ги барав клучевите и додека се карав со мајка ми.

Ќе ми протолкува некој?

Неодамна сонував навистина малку вознемирувачки сон,а тоа е дека е качив во еден автобус 26,кои искрено не знам каде поминува,а кај нас поминуваат само 47 и 57.Барем за тие соништа што се сеќавам имаат некаква поврзаност и логика,но овој не можам да ја разберам.Знам што значи духовно т.е.религиски овој број ама ме интересира мислење на некој кои се разбираат повеќе.

Инаку тоа што го имам читано во врска за соништата и ми останало така во глаавата е дека никогаш не треба да прифатиме помош туку било што од лице кое е физички мртво.Незнам зошто,но така пишуваше во тој текст што го прочитав.

metatron

ако може би те замолила да ми протолкуваш 3 сона:
Иде вака... значи јас се сонувам како од моето тело си вадам онакви мали иглички, како топуфчиња, што се користат за прикачување нешто не за шиење, и ме боли по малце при секое вадење на секое топуфче одделно, и вадам такви како тие да ми се под кожата и искачаат едно по едно само врвот а јас ги вадам цели и се полека се ослободувам од нив ама они уште искачаат и на крај вадам една како подебела чепкалка за заби од срцето и како срцево ми е го гледам онака како сирово месо али осетив и болка навистина кога ја извадив чепкалката, значи такви иглички едно 100 излегоа а сега најглупиот дел ми е што свекрва ми зема си ги собираше во едно кесенце, за да не и притребале за нешто, да си ги чува....
што би можело ова да значи?

вториот сон беше дека јас летав во авион и беше преубаво летав високо,..

а во третиот сонував мечка ....

поздрав

....mi se brisat postovite , ako nekomu mu precam neka me blokiraat ili baniraat , ve molam, ... ne mi e jasno sto ne e vo red.??

.. ne znam tocno dali rabotis na sebe i kolku (meditacija , mentalni vezbi) a vprocem i ne e bitno, ponekogas e dovolno i da citas nesto ili samo so ljubov i zelba za napredok da go gledas svetot... iglite ubavo gi opisuvas, so niv nesto e prikaceno=blokirano(da ne moze da cirkulira, aj obleci kosula ako ne gi izvadis iglite , ne mozes da ja koristis) , znaci -- evoluiras-- se menuvas vo pozitivna smisla i napreduvas, sto gi vadis iglite znaci deka so svoj sopstven napor se osloboduvas od blokadite koi gi imas vo edno od nadvoresnite tela, najverojatno etericnoto zasto togas bolkata pri otvaranje na kanalite mozeme da ja osetime, moze da osetis bolka i kade nikogas ne si pomislila deka ima receptori za bol, vaka gi otfrlas blokadite i pocnuva da ti funkcionira na povisoko nivo edno od energetskite tela, rodeni sme prepolni so blokadi, duri ima i takvi koi ne moze da se otklonat bez pomos od visite sferi na postoenjeto, retko koj voopsto stane svesen za toa dodeka e ziv a uste poretko nekoj uspee da se oslobodi, edna od najgolemite blokadi e na srceto(čakrata) , zatoa svetot e onakov kakov e deneska, ubavo si videla deka tuka e mnogu pogolema blokadata koja ja otstranuvas, a i ubavo si videla deka srceto go gledas... znaci , otvoreno e , odblokirano zatoa mozes da go vidis... svekrvata koja ja gledas ne e taa , tuku nekoj od tvoja blizina koj ti ljubomori na tvojot napredok i tvoite promeni, ne mora nesto konkretno da pravi, ama ednostavno ne mu odgovara sto ti se cuvstvuvas ubavo i sto ti odi vo zivotot, meckata na krajot moze da ima dvojno znacenje(sama ke sfatis koe e tocno) ako ja povrzes so svekrvata bi simbolizirala nekoj od tvojata okolina koj saka da ti nasteti, a ako ja povrzes so avionot, togas bi znacela somnevanje od tvoja strana vo sebe samata i svojot napredok i potencijal, zatoa sto imas mnogu promeni koi treba da gi napravis za da go dobies zivotot koj sakas da go zivees...avionot ja pretstavuva tvojata zelba za promena, zelba da pobegnes(da gi preskoknes) od okolnostite vo koi se naogjas i koi gi zivees, ako avionot leta, kako sto samata kaza togas si na dobar pat da go dobies ona sto go baras, ti sledi napredok i ostvaruvanje na nekoja cel.... pozdrav

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    423,5 KB · Прегледи: 14
metatron Ти благодарам на исцрпното,убаво толкување, ме инспирираше да прочитам нешто повеќе за аурата иако сум читала порано ама не сум обрнала многу внимание http://omtimes.com/2012/04/nurturing-the-etheric-body/ знам дека имаш богато знаење околу енергиите,аурата и чакрите, затоа сакав баш ти да ми го протолкуваш сонот, зошто не ми личеше на сон кој можам само онака да го прочитам од соновник. поздрав

metatron Ти благодарам на исцрпното,убаво толкување, ме инспирираше да прочитам нешто повеќе за аурата иако сум читала порано ама не сум обрнала многу внимание http://omtimes.com/2012/04/nurturing-the-etheric-body/ знам дека имаш богато знаење околу енергиите,аурата и чакрите, затоа сакав баш ти да ми го протолкуваш сонот, зошто не ми личеше на сон кој можам само онака да го прочитам од соновник. поздрав

И не ни читај поединечни зборови од соновник :)

posledno nesto sto go sonuvav bese pred dva dena :Se budam(vo sonot) stanuvam izleguvam nadvor nadvor nema nikoj ni doma nema nikoj odam niz gradot a nema ni luge ni vozila kako da e napusten i odednas slusam kako nekoj vika po mene i odam go sledam glasot od kaj doaga i otidov vo edna kuka a takva kuka vo gradov nema i vleguvam vnatre sleguvam vo podrumot od kukata i gledam eden covek se vo crno nemozev da mu go vidam liceto i mi vika coekov dojde ? a? i se razbudiv :)

WTF... јас знам дека имам ненормален ум ама ова е претерано..
Ај објаснување, зошто никако не можам да ги поврзам работите ни свесно ни потсвесно...
Влегувам во куќата на баба ми (по мајка), и ме пречекува мама растрчана на сите страни, се спрема баба да ја однесе во болница. Зошто што и се случило? - јас прашувам. Мајка ми: Па време е, ќе се пораѓа.. :confused: WUT? 80 годишна старица? Дедо е починат веќе, чие е бебето? Значи од цела луда куќа сите се однесуваа дека тоа е нешто најнормално само јас фрикав (какво бебе вие нормални ли сте, зошто не абортирала и онака не е добра со здравјето бебето само ќе ја истошти и сл. работи). Некст сцеен - болница, чекам се да заврши со други рандом луѓе кои исто чекаат бебе, и на крај ме викаат да го видам. Бебето беше најдебело од сите други бебиња, но како што го гледав стануваше се погрдо и погрдо, за на крај да се претвори во монструм со зелени израстоци низ цело тело и деформитети на рацете и нозете :place: и најнормално лекарот кажа дека нема да преживее зошто имал некој израсток (поточно влакно) во стомакот.... и се разбудив
п.с. баба ми умре пред две години

Sabajlevo sonuvav kako se naojgam na nekoe mesto kako livada neso taka i ima prijateli koi gi poznavam od nekade ide eden covek i mi pokazuva spil karti , veli ajde izvelci i jas kazuvam on gi traga na strana na kraj ostana 5 katri mi vika ove se tvoi sega zamisli zelba i mene mi izgledase zanimilivo i si zamisliv ja zemam katrata i odam nekolku cekori ponataka naednas grmi i on gore od nebo neznam pajga karta pred mene ogromna na nea pisi se demek za zelbata katrava lici kako da stoela vo nekoja kniga ili tetrataka i kako da e istaena otamo( kako skinat list ) od kako ja zedov vrace se napraj kako pismo pisano ... sabajleto mislev deka se imam razbudeno ama nemozev da se podmrdnam prdmene imase kako nesto i me turkase i use nemie jasno zotao sto tolku mislam deka bev svesna i deka bev razbudena use i si mislev i na sonov posle nekoja minuta se razbudiv . baram mislenje od metatron sonov .

WTF... јас знам дека имам ненормален ум ама ова е претерано..
Ај објаснување, зошто никако не можам да ги поврзам работите ни свесно ни потсвесно...
Влегувам во куќата на баба ми (по мајка), и ме пречекува мама растрчана на сите страни, се спрема баба да ја однесе во болница. Зошто што и се случило? - јас прашувам. Мајка ми: Па време е, ќе се пораѓа.. :confused: WUT? 80 годишна старица? Дедо е починат веќе, чие е бебето? Значи од цела луда куќа сите се однесуваа дека тоа е нешто најнормално само јас фрикав (какво бебе вие нормални ли сте, зошто не абортирала и онака не е добра со здравјето бебето само ќе ја истошти и сл. работи). Некст сцеен - болница, чекам се да заврши со други рандом луѓе кои исто чекаат бебе, и на крај ме викаат да го видам. Бебето беше најдебело од сите други бебиња, но како што го гледав стануваше се погрдо и погрдо, за на крај да се претвори во монструм со зелени израстоци низ цело тело и деформитети на рацете и нозете :place: и најнормално лекарот кажа дека нема да преживее зошто имал некој израсток (поточно влакно) во стомакот.... и се разбудив
п.с. баба ми умре пред две години

bebe e nevolja sekiracija problem toa sto si ja sonuvala babati znaci deka i falis saka da te vidi pa se obiduva preku sonot da vospostavi kontakt so tebe i da te vidi.toa so vtoroto bebe znaci deka ako vo skoro vreme ne go resis problemot toj nabrzo ke eskalira i ke ti napravi uste pogolem problem zatoa treba vo sto poskoro vreme da go resis problemot ako znaes koj e ako ne da otkries sto e.pocinatiot dedo znaci deka problemot ne e domasen tuku odnadvor doaga dali na fakultet ili na rabota ili nesto sto nema vrska so domot.ti sto si frikala znaci deka problemot nekoj saka da ti go stvori ili nametne znaci nekoj ti pravi nesto pozadi grb.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 03:07 ---
Sabajlevo sonuvav kako se naojgam na nekoe mesto kako livada neso taka i ima prijateli koi gi poznavam od nekade ide eden covek i mi pokazuva spil karti , veli ajde izvelci i jas kazuvam on gi traga na strana na kraj ostana 5 katri mi vika ove se tvoi sega zamisli zelba i mene mi izgledase zanimilivo i si zamisliv ja zemam katrata i odam nekolku cekori ponataka naednas grmi i on gore od nebo neznam pajga karta pred mene ogromna na nea pisi se demek za zelbata katrava lici kako da stoela vo nekoja kniga ili tetrataka i kako da e istaena otamo( kako skinat list ) od kako ja zedov vrace se napraj kako pismo pisano ... sabajleto mislev deka se imam razbudeno ama nemozev da se podmrdnam prdmene imase kako nesto i me turkase i use nemie jasno zotao sto tolku mislam deka bev svesna i deka bev razbudena use i si mislev i na sonov posle nekoja minuta se razbudiv . baram mislenje od metatron sonov .

vo rok od 5 dena ke ti se sluci nekoja slucka posle koj zivotot veke nikogas nema da ti bide ist a golema e verojatnosta i ti da se smenis karakterno i nikogas poveke da ne bides istata.No ke imas izbor i se zavisi od tebe i nikoj drug.
toa sabajle sto ne si mozela da se pomrdnes gi vikaat senista i treba da ja osvetis sobata ili da palis temjan odneses kilo zejtin i peskir vo crkva i nema poveke da se slucuva.ova nema povrzanost so sonot.
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 03:10 ---
posledno nesto sto go sonuvav bese pred dva dena :Se budam(vo sonot) stanuvam izleguvam nadvor nadvor nema nikoj ni doma nema nikoj odam niz gradot a nema ni luge ni vozila kako da e napusten i odednas slusam kako nekoj vika po mene i odam go sledam glasot od kaj doaga i otidov vo edna kuka a takva kuka vo gradov nema i vleguvam vnatre sleguvam vo podrumot od kukata i gledam eden covek se vo crno nemozev da mu go vidam liceto i mi vika coekov dojde ? a? i se razbudiv :)

ne bi sakala da te plasam no treba da pojdes vo crkva i da zapalis sveka.od koga ne si bil vo crkva ama bidi iskren?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom