Прашање за Христијанството III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Прашање до Чорбаџи теодос :)
Бидејќи барата со библијата повеќе од Мики.
Што подразбира под Свето Писмо односно библија? Дали е тоа Божја објава?
И дали може да продолжи да биде Божја објава ако има грешки/контрадикции?

Член од
26 декември 2011
Мислења
448
Поени од реакции
278
не ти е срам тебе да прашаш за контрадикција?

како тогаш ти ќе ги наречиш смешките на Алах?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
ај ако има некој поп на форумов или некој ако има близок роднина кој е свештено лице ако сака нека ми кажи зошто во крстена вода во која има босилек босилекот изрти хахах пошо ми рекоја демек попот не бил чист ама стварно ме интересира вистината.

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
ај ако има некој поп на форумов или некој ако има близок роднина кој е свештено лице ако сака нека ми кажи зошто во крстена вода во која има босилек босилекот изрти хахах пошо ми рекоја демек попот не бил чист ама стварно ме интересира вистината.

А што е толку чудно ако и`зртил?
Сосема нормален природен Процес!
Водата си останува Света и не те спречува да ја користиш а останува трајна..

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
А што е толку чудно ако и`зртил?
Сосема нормален природен Процес!
Водата си останува Света и не те спречува да ја користиш а останува трајна..
Не е чудно што изртил туку чудно е тоа што ми е кажано демек изртил затоа што попот не бил чист капиш?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Не е чудно што изртил туку чудно е тоа што ми е кажано демек изртил затоа што попот не бил чист капиш?

А во која смисла Попот не бил чист?
Не е важно попот или Босилокот туку молитвата што се опева а со самото тоа осветува водата.
Од било кој поп тој е овлаластен за таа дејност и без разлика дали нешто згрешил(или е грешен)или пак бил чист, не`чист, важна е молитвата и црквата во која се осветува како тело Христово.
Зошто сите луѓе грешат па и попот!

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Дали сметате дека ви личи на тие години да верувате дека постои невидлив човек горе на облаците кој гледа се, слуша се и казнува ако си непослушен?
Дали сметате дека сте недораснати, со пречки во развој?
Зошто лошите луѓе би биле испраќани во пеколот (а не во рајот) каде владее ѓаволот ( а каде господ нема никаква контрола), кој ке ги казнува поради сторените лоши дела со тоа што ке ги стави во огин да горат бесконечно?
Дали сметате дека лошите луѓе всушност, гаволот би ги сакал и баш поради сторените лоши дела би ги наградувал наместо да ги казнува, од причина што тој е токму она спротивното на бог (ако бог е доброто тогаш ѓаволот е лошото), па оттука нели тој би се поистоветувал и би ги сакал луѓето, кои ги прават неговите дела?

Ама сум се смеел хахахаха, ваква бајка не сум читал:vozbud:

Член од
7 август 2011
Мислења
4.974
Поени од реакции
15.284
Замене е само еден
предпоставувам дека си христијанин па тука ќе те цитирам. Зошто мислиш дека твојот бог е вистинскиот ?

За другите. Предпоставувам дека на прашањето кој го создал човекот и земјата ќе одговорите со Бог. Од тука следува:
Кој го создал бог ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
предпоставувам дека си христијанин па тука ќе те цитирам. Зошто мислиш дека твојот бог е вистинскиот ?

За другите. Предпоставувам дека на прашањето кој го создал човекот и земјата ќе одговорите со Бог. Од тука следува:
Кој го создал бог ?

Не бе батка. Муслиман е. Од оние што мисли дека секое научно откритие, самите научници го потврдуваат преку куранот.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
А во која смисла Попот не бил чист?
Не е важно попот или Босилокот туку молитвата што се опева а со самото тоа осветува водата.
Од било кој поп тој е овлаластен за таа дејност и без разлика дали нешто згрешил(или е грешен)или пак бил чист, не`чист, важна е молитвата и црквата во која се осветува како тело Христово.
Зошто сите луѓе грешат па и попот!
Важни се парите кои можат да се добијат откако ќе се продадат сите лопати на премиерот во тандем со господин Стефан што ставаа темели на сите објекти и цркви.Зар постои разумен и писмен човек што верува дека лукот и босилокот и светата водичка можат да истераат битие како Луцифер?И која е таа сила на молитвата,Господ ја слуша сигурно има силен GPRS систем на навигација,па сега е многу пософистициран од порано кога ангелите и светиите му ги пренесувале молитвите на луѓето.
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 20:54 ---

Кој го создал бог ?
Тешко прашање,но само со ова ќе те наведам на поголемо размислување.Дали си знаел дека Авраам кога доаѓа од Ур Халдејски од родната земја Месопотамија и се населува во Палестина,значи таму се верувало во Божицата Јаху,со доаѓањето во Палестина таа е преименувана во Богот Јахве?

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Зошто еден атеист би поставил прашање за христијанството,не ми е јасно?

Kajgana Shop

На врв Bottom