Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Стварно бе сине,ти снема материјал некако за пишување во дневникот :P

Сега ова ќе го напише :icon_lol:
Драг дневнику, 4-ти ден а прв натпревар откако Кевин Констант беше целосно одкупен од Милан..
Повторно одличен натпревар, договорот е обезебеден, паѓањето на неговата форма се чека, за да напишам во својот дневник "ви реков"
И така денеска немав што друго да кажам

Преку куров !! Ама стварно преку куров !!

Иначе за утакмицава не ја глеав, така да нема што да пишем, да ги пцуем џабе е, нема фајде ...

Иначе у некој паралелен универзум би сакал Симеоне за тренер да го земемо ...

И да се врати Леонардо као директор, скаут, чистач, што било...

Па и тренер да го стават Леонардо, и онака игравме доста добро со него кога беше тренер..но со овој тим и Саки да се врати мислам е џабе..нешто чудно што Алегри се реши да го извади Балотели, на почетокот заради реакција сигурно не го вадеше и играше до крај и кога водевме 3-0.

Немојте само Леонардо да го барате за тренер. Подобро било која швалерка на Берлускони нека биде тренер.

А се повредил и Силвестре? Сега со Закардо и Запата ќе биде уште по весело. Барем Констант да беше пристоен, па Шиљо да играше како централен, вака не е добро. Но, јас сакам Шиљо да игра централен дефанзивец, подобро тој, отколку Закардо.

Мачорот ќе го нема еден месец. Остануваат само Вергара и Закардо.
И нормално ќе се одлучи за постариот и поискусен киксер. :D
Не им дојде паметот бе со купување на вакви неспособници и уништување на стартот на сезоната.
После не ги пере ни Дунав, па во јануари се извлекуваат со добар трансфер.
Џабе кога конкурентите ќе ни избегаат 20 бода.
Де Шиљо ќе биде централен дефанзивец кога ќе нема кој да игра таму.

(y)

Treba odnosno MORA milan da napravi kako ajax, ako saka nekakov prosperitet i idnina u vrvot na evropa. Pogledajte dechkive od amsterdam cel struchen shtab im e od legendi do pred 5 godini shto otidoa u penzija - de boer, van der sar, stam ,bergkamp, mislam i kluivert imase nekakva f-ja (ama ne sum siguren).
Mora da se kaze deka imaat odlicni mladi deca koi za godina - dve kje bidat prodavani za golemi sumi. Milan ima kapacitet da zadrzi takvi deca i da gradi idnina sotakvite.
Od druga strana pak iimame kup legendi svezo penzionirani koi drapaat jajca, a bi bile 100 pati pomotivirani i posposobni za rabota so mladi otkolku nasiov konj, koj patem nikako ne bi stail mlada krv mesto prosecnite 30 godisnjaci. Plus sto nema teorija da si podnese ostavka.

Мене највеќе ме нервира што немаат никаква трансфер стратегија,се позајмици,слободни играчи или просеци се носат.

Е оној од Ст.Тјен алжирец некој,муфљус никад чуо ни видео,ќе го донесат за 3-4 мил. и нема еднаш да заигра,нов Виља,Мезба,Емануелсон,Констант и кој уште не.

Место еднаш засекогаш да го решат тоа прашање лев бек што веќе една деценија се влечка со Сантон,играч кој е Малдини за сите во одбрана освен Шиљо,играч што им се поклопува со као демек политиката за носење млади таленти (мхм) ем е Итаљанец,ем сам моли да го земат.

Со такви играчи многу јасно дека Парма ќе им го потура мозокот,само да има правда да не извадат пичкарски Л.Ш. место како минатата сезона,туку да сфати старчугата дека треба инвестирање,а ако не му се инвестира веќе нека го продаде тимот како гадниот од спротива.

П.С. Мајмунот сообраќајка направил,за среќа/жал ништо не му е.

Мене највеќе ме нервира што немаат никаква трансфер стратегија,се позајмици,слободни играчи или просеци се носат.

Е оној од Ст.Тјен алжирец некој,муфљус никад чуо ни видео,ќе го донесат за 3-4 мил. и нема еднаш да заигра,нов Виља,Мезба,Емануелсон,Констант и кој уште не.

Место еднаш засекогаш да го решат тоа прашање лев бек што веќе една деценија се влечка со Сантон,играч кој е Малдини за сите во одбрана освен Шиљо,играч што им се поклопува со као демек политиката за носење млади таленти (мхм) ем е Итаљанец,ем сам моли да го земат.

Со такви играчи многу јасно дека Парма ќе им го потура мозокот,само да има правда да не извадат пичкарски Л.Ш. место како минатата сезона,туку да сфати старчугата дека треба инвестирање,а ако не му се инвестира веќе нека го продаде тимот како гадниот од спротива.

П.С. Мајмунот сообраќајка направил,за среќа/жал ништо не му е.

Многу играчи биле анонимуси, никој не слушнал за нив, се покажале, направиле трансфер во поголем тим и не завршиле како мезба, емануелсон или виља... значи, не викам дека ќе биде играч од овој од Ст.етјен, ама го немам гледано како игра и не можам да кажам дека нема да го биде, а сигурно и ти го немаш гледано (кој нормален ќе гледа ст.етјен :D ), ама нели, мора да се јадат :гомце:...

нз колку вистина има во муабетот за ди матео.. ама да е до мене, само он би можел вистински да го замени алегри.. сите други се легенди на клубов и со сета почит, ама уште им е рано за водење на ваков тим.. ајде да беше некој водечки тим, некој што веќе се знае дека би освоил титула - стави го и најнеискусниот па ќе се освои тоа планираното.. ама овоа е моментална 0.. треба некој кој ќе воспостави ред и ќе ги склопи сите играчи на едно место.. плус ди матео мн добро знае итал фудбал а и е слободен тренер.. зш да не :)
п.с некој си нов голман од швајцарија на радар..
014341073.jpg

1904011.jpg

па добро.. нз дали го бива ама сиг ќе го дигне нивото на убавина во клубот.. така да не би се жалела да дојде :rolleyes::pipi:

Многу играчи биле анонимуси, никој не слушнал за нив, се покажале, направиле трансфер во поголем тим и не завршиле како мезба, емануелсон или виља... значи, не викам дека ќе биде играч од овој од Ст.етјен, ама го немам гледано како игра и не можам да кажам дека нема да го биде, а сигурно и ти го немаш гледано (кој нормален ќе гледа ст.етјен :D ), ама нели, мора да се јадат :гомце:...

Тоа е вистината а не јадење :гомце: барем во случајот на милан.
Се друго е изводење и правење паметен.

едно прашање - најсериозно мислите дека со нов тренер ќе се смени политиката на клубот? :) Алегри ко демек ги нејќе овие што ги спомнувате погоре. Се знае кај вас што е проблемот. Плус, дека би се нафатил некој да е менаџер на екипа во која тие двајцата ќе му се мешаат во штипки, тешко :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom