"Заборавени" играчи

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Изгледа татко му на овој Хорхе Ернесто бил француз. :D Оти Трезеге според начинот на пишување и на изговарање е француско презиме според мене. :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Изгледа татко му на овој Хорхе Ернесто бил француз. :D Оти Трезеге според начинот на пишување и на изговарање е француско презиме според мене. :)

Сеа побарав малце и најдов дека имал баскијско потекло па ваљда така добил француско државјанство, бидејќи Баскија е и во помал дел од Франција.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Сеа побарав малце и најдов дека имал баскијско потекло па ваљда така добил француско државјанство, бидејќи Баскија е и во помал дел од Франција.
Епа тоа е тоа. Сеа разрешивме 2 мистерии. Оти Трезеге играл за Франција и оти Трезеге (најверојатно) ќе ја заврши кариерата во Аргентина. :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Епа тоа е тоа. Сеа разрешивме 2 мистерии. Оти Трезеге играл за Франција и оти Трезеге (најверојатно) ќе ја заврши кариерата во Аргентина. :D

Па за тоа е темава, а не за тоа дека Ривалдо и Џоркаеф се заборавени фудбалери. :icon_lol:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Многу нешто ќе научи човек од вас :)
А презимето од кај му е ? Мене Трезеге ми звучи оригинал француско презиме...

Ако татко му е оригинал аргентинец, презимето би му било Родригез Гонзалез Фернандез :D

Испреплетена била работава кај овој...
Аргентина е мултикултурна земја исто како и САД, Британија...има народи од секаде па дури и од Македонија. Всушност, различно од тоа во што генерално веруваме, Аргентина има повеќе народ со италијанско него со шпанско потекло (пример Меси). Трезеге е Французин според државјанство, но може да се смета и како Аргентинец ради татко му, кој веројатно има француско потекло.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ерик Џемба Џемба. Сум се изненадил коа го видов во составот на Партизан, некни. Не знаев дека ига во соседството. Од некогашен шампион на Англија, Европа и сл, дојде до тим како Партизан.

Андреј Шевченко. Си ја упропасти кариерата во Челзи. А многу лесно можеше да стани легенда на Милан.

Дел (Х)Орно. Рекордно засиливање за Челзи, како лев бек и репрезентативец на Шпанија. После трансферот во Челзи, го изгуби местото таму, а не се снајде и во Челзи. Последно беше негде низ Шпанија.

Хозе Мари. Виљареал. Се сеќавам коа играја полуфинале од ЛШ со Арсенал. Пеналот во 90та минута, кој подоцна Рикелме го промаши, беше направен врз него.

Хозе Рејес. Екстра талент додека беше во Арсенал. Направи трансфер во Реал, кога има ја донесе титулата во последнтие 10 минути против Мајорка, во последното коло. Знам Капело беше на чело тогаш. После тоа, појма неам кај е. Севиља негде.

Паскал Сиган. Фатал ерор.

Франсис Џеферс. Фатал ерор 2.

Член од
17 мај 2011
Мислења
1.368
Поени од реакции
2.887
Абе Мидо бееее во Мидлзбро што играше. Јес да не беше некој кој требаше да постане ѕвезда, али му ја памтам сезоната во Мидлзбро. После глеам се влечел по позајмици, а сеа веќе пензиониран е. Моментално бил ТВ Презентер во Египет. :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Mido_(footballer)

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Obafemi Martins

deckovo ima momentalno 29 godini!!!! da me prasaa za 1,000,000$ ke kazev minimum 32....

Kajgana Shop

На врв Bottom