Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве предупредам само да не се распричавате многу за приказната оти сеуште е нов филм, ако се развие дискусијата, да не плаче некоја мајка ради спојлери. :D

@Iceboy освен ова што го кажа Џесика на кој друг "холивуд момент" мислиш ?

П.С. Ќе треба да се цитирам пак околу февруари/март кога Гравити ќе папа Оскари или со време ќе се освестувате ? :icon_mrgr:

За мене до сега од топ фаворитиве за Оскари : Rush па Gravity па Prisoners. А сите три подобри од сите номинирани лани за најдобар филм освен Џанго и Клетници.
До толку е добра годинава.

@Iceboy освен ова што го кажа Џесика на кој друг "холивуд момент" мислиш ?

П.С. Ќе треба да се цитирам пак околу февруари/март кога Гравити ќе папа Оскари или со време ќе се освестувате ? :icon_mrgr:

За мене до сега од топ фаворитиве за Оскари : Rush па Gravity па Prisoners. А сите три подобри од сите номинирани лани за најдобар филм освен Џанго и Клетници.
До толку е добра годинава.

На крајот кога Дони Дарко ќе ја носи малава до болница а со куршум у главата. Цел комшилук никој не слушна кога се пукаа со старава. Па и сценана со змииве ми беше некако meeeh.

абе @мајмун го спомнал шошанк во иста реченица со некој филм во кој игра џејсон статам :S
немој бе мајмун
Не сум го гледал, ама нешто ми кажува дека ќе се сложиме овој пат со оценката.
дај бе ѕвони му на VLJ

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Despicable Me 2 одличен како и кецот со eyecandy анимација и солиден хумор.

Еве уште една препорака за постар анимиран филм со посериозна/потемна тематика. http://www.imdb.com/title/tt0472033/?ref_=fn_al_tt_1

Жив го нема, ни зафали.

Aj prekinete so Prisoners na granica ste da im go unistite filmot na site.

Nemoj da ve baniram tuka i to...

Да го ставаме на дискусија ако не? Ги предупредив да продолжат во спојлери, не е многу тешко да го ебам.

Gravity ќе го даваат и во новото 3Д кино во Битола. (ако случајно испадне дека е 3Д нека каже некој :D )

Prisoners е супер филм, иако приказната не беше нешто уникатна, камерата и глумата на ептен високо ниво. И така...

Bwt6dgp.jpg

^^ При што висината не е толку важна колку обемот.

Да де, ме мрзеше да елаборирам. Гледаш како може да се согласуваме. Дојди ајде на темната страна, ќе им препорачуваме филмови како Rubber. (6)

И, да балансираме малку.. Лош Анон, лош.

A66vgxq.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom