Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, имам Nokia Asha 302. Сега само што направив UPDATE верзијата е [15.09] и пола од апликациите не ни работат, а пола ми ги даде под ХХ имиња. Дали можете да ми помогнете некако бидејќи како што видов ова не е проблем само кај мене. И дали знаете кога се очекува нов UPDATE?!

slucajno go udriv vo ivica mojot Privileg SM10 i mi se skrsi maskata li ekranot li i nemozam delovi da najdam

Здраво, имам Nokia Asha 302. Сега само што направив UPDATE верзијата е [15.09] и пола од апликациите не ни работат, а пола ми ги даде под ХХ имиња. Дали можете да ми помогнете некако бидејќи како што видов ова не е проблем само кај мене. И дали знаете кога се очекува нов UPDATE?!

Може да се направи со крос флешинг на Продукт Кодот, така ќе се измени и PPM фајлот кој е заслужен за сите грешки, но ќе го изгубиш брендирањето и јазиците. провери на ГСМ Македонија форумот имаше неколку теми околу менување продукт код и крос флешинг.

Dalı e mozno dekodıranje na ı phone 5 kupen od t mobıle :pipi:

rsim/xsim sto cudo ke da e toa :vozbud: se plaka ? koja cena ? kade ? kako ?

A koe vaseto mislenje za samsung galasxy S3 dubajski ? dali se dobri :icon_lol:
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 20:09 ---
Dalı e mozno dekodıranje na ı phone 5 kupen od t mobıle :pipi:

--- надополнето: 23 октомври 2013 во 20:09 ---

Како прво не се лажи со кинески/дубајски бла бла телефони, купи си оргинален па и постар модел да е ...

инаку x-sim / r-sim тоа ти е чипче што стои под сим картичката и го "лаже" телефонот дека е декодиран т.е. да ти работи на други мрежи

x-sim ти е поефтин зависи дали е за 4s или 5ка
r-sim е малку поскап исто така од него имаш 7ца и 8ца како варијанта

x-sim-unlock-iphone-4s-ios6.jpg

Како прво не се лажи со кинески/дубајски бла бла телефони, купи си оргинален па и постар модел да е ...

инаку x-sim / r-sim тоа ти е чипче што стои под сим картичката и го "лаже" телефонот дека е декодиран т.е. да ти работи на други мрежи

x-sim ти е поефтин зависи дали е за 4s или 5ка
r-sim е малку поскап исто така од него имаш 7ца и 8ца како варијанта

x-sim-unlock-iphone-4s-ios6.jpg

cena ?????

За кој ајфон и што поточно те интересира?
x-sim
r-sim 7+
r-sim 8

Znaci sakam da kupam tel od T-MOBILE na pretplata
Iphone 5 ili Iphone 4S.
Mene me interesira dali moze da se dekodira za da mozam da ja koristam so druga kartica.
Kolku bi bila cenata za dekodiranje na toj telefon i kade moze da se stori istoto:cuc: ?

Znaci sakam da kupam tel od T-MOBILE na pretplata
Iphone 5 ili Iphone 4S.
Mene me interesira dali moze da se dekodira za da mozam da ja koristam so druga kartica.
Kolku bi bila cenata za dekodiranje na toj telefon i kade moze da se stori istoto:cuc: ?

Може преку рсим или хсим, како што ти беше посочено. Цените сосе активација и се друго ако те интересира по ПП.

Декодирање на Алкател ОТ Идол од Ти-Мобаил, можно е и ако е колку пари би било? o_O:)
А да, ќе заборавев, да речиме дека можи, ако го однесам за декодирање колку трае постапкава, ќе ми го задржат телефонот или ќе можам да завршам работа за кратко?
Никогаш не сум се замарал со оваа работа и сум тотален лаик.

Во мобилара ми го декодираа galaxy s4 (verzion 4g LTE),
го користам на вип картица, ок е за разговори но 3g не функционира, дечкото рече дека
само на вип тој проблем го имало...
има решение да се среди тоа некако , некој некое искуство, совет ?

Во мобилара ми го декодираа galaxy s4 (verzion 4g LTE),
го користам на вип картица, ок е за разговори но 3g не функционира, дечкото рече дека
само на вип тој проблем го имало...
има решение да се среди тоа некако , некој некое искуство, совет ?

Нема решение. Телефонот нема таква фреквенција каква што има 3Г-то на ВИП.

Смени телефон или смени оператор.

СИ го хард брикнав зте кис лите инсталирајки цианогенмод 7 наменет за тој телефон. Сега не сака ништо да пушти ни даунлоад мод, ни ништо. Дали има можност некако да го решам ова? Или правилно, дали воопшто постои шанса и на сервис и секаде да се спаси телефонов?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom