Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Јас реков дека ќе биде грев ако не добие, што најверојатно тоа и ќе се случи. Немам баш доверба во критичкиот вкус на Оскарите, да бидам искрен. Слична ствар и со Греми.Izvini sto kje te prasam malce glupo prasanje - koga posleden pat si bil u kino pred da go gledas Gravity? Zatoa sto sve sto procitav me tera da mislam ova ti e prv pat da gledas film u kino.
Druga rabota, Sandra Bullock ako dobie i nominacija za oskar za filmov treba da e srekna. Treta rabota, epten superficial symbolics, nesto kao demek filmov e deep i ima meaning, 2001 za novata generacija - utka.
Filmov e okej, ama osven efektite sto se dobri, nema nisto dobro vo nego. Ako ti se gleda gluma dobra, glej si go Prisoners i vidi go Wolverine.
Oskar za efekti, i nisto drugo. Shokovi imal toj.
Ефекти? Јесте да. Но не верувам дека било која актерка рандом избрана ќе постигнеше ист резултат со филмов како Сандра. Ако некој ме знае добро знае дека не сум фан на Сандра Булок, и дека ова бодрење и пофалби не се предизвикани од тоа (искрено не ми ни текнува филм во кој глумела да ме импресионирал до овој степен, вака од тепка два ми текнуваат со кој сум бил задоволен просечно, од тие кои ги имам гледано).
That being said, имаше премногу нереални моменти и fuck-logic ситуации, ама тоа понатаму . Инаку филмов не ја содржи истата магија и порака како што ја содржи Одисеја 2001ва, не знам кој абдал ги споредувал двава филма во тој контекст. На страна извонредниот талент на Кјубрик, филмот немаше да биде тоа што е, ако не беа 4те напишани книги на Сер Артур Кларк.
Концептите од прв до последен се таму исткаени и недоизразени на големото платно (нешто што чув се спрема и крчка во Холивудскава Кујна, римејк на првите два филма за првите две книги, и адаптација на последните две книги исто во филмови). Џабе ако сте го гледале филмот, ако не ви се прочитани книгите. Сте искусиле само дел од магијата.