Заеднички излегувања во град? - Договарајте се тука! :)

ION

Член од
27 јули 2011
Мислења
460
Поени од реакции
836
незнам кај сте биле, али ако 400 денари за саат време не е скапо тогаш незнам колкави ви се финансиите и воопшто да не покушавам да дојдам на некоја собиранка со вас дечки.
повеќе од 160 денари од саат не сум платил во живот за билијард, златен медицинар 10 денари жетон за 300 денари до сабајле има да играш.
400 ден за масата а не по човек а дали ќе играат двајца, четворица, шесторица... на една маса трошокот се дели

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
400 ден за масата а не по човек а дали ќе играат двајца, четворица, шесторица... на една маса трошокот се дели
разбирам како е ;) сум киснел по такви места ко помал. Не разбирате изгледа, 400 денари се многу за билијард иако си 4ца. Без 2-3 часа никогаш не сме станале со другари кога се заигруваме билијард а 200-300 денари за билијард се луксуз по мое мислење за вас незнам.
Без разлика најбитно е да ви било убаво

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Хипотетички да зееме 6 души се договарате на една маса за саат = 400 денари.

Една партија е 15-20 минути просек.
Секој ќе даде по 60 денари од партија.
Притоа претпоставувам тука се работи за Сити Мол каде масите не се расклинкани, расчикани, деформирани за разлика оние со жетони кои последен пат таква имам видено во Diamond на Климент охридски и каде топката посекако ми скршнуваше од тракеторија.

Коа ќе дадам 60 денари за добра партија билијард па и не е толку скапо. Не знам за Хазард како стоеа цените, но местото беше малку над просек.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
разбирам како е ;) сум киснел по такви места ко помал. Не разбирате изгледа, 400 денари се многу за билијард иако си 4ца. Без 2-3 часа никогаш не сме станале со другари кога се заигруваме билијард а 200-300 денари за билијард се луксуз по мое мислење за вас незнам.
Без разлика најбитно е да ви било убаво
ти не разбираш дека не мора да играш ако не сакаш или немаш средства. битно е да се собереме.е сега без ич средства и не се излегува нели?
ај еве друг пример, ... во четврток е ајриш, така? ќе испиеш 2 пива? ДА. тоа се 150 ден отприлика. или пак ќе дојдеш и ќе не гледаш како ние пиеме?
а споредбата со медицинар, .... дај не зезај. навистина споредуваш услови во медицинар и сити мол?
и на крај, кога се организира собиранка, ........... едноставно е невозможно на сите да им се погоди. така да во еден мом се пресекува за да се знае каде и кога, па после тоа кој како може. ете велвет не можеше за вчера, но не се ни лути/мрчи. знае дека во вторник се поефтини картите во сити, па по таа логика сите ние сакаме да заштедиме. но затоа има следен пат, ... четврток.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.554
ајде да се разбереме 400 денари за саат билијард па и стриптизерки да ми играат на маса е мн.
Хазард каде и не се масите така како што ги објаснувте(катастрофални, сепак ги потсредуваат колку толку) се плаќа 150-200 денари саат за маса пак збориме. Борис трајковски исто има супер маси и таму цената беше 240. Додека пак во Гран клуб каде има страшни услови 4 маси плус маса за сноокер се плакаше 250 саат. Па сеа вие видете го тоа вашето од 400 колку е прифатливо.

еве линк од гран http://granklub.mk/, од БТ немаат на страната а за хазард ме мрзи да барам на гоогле ама секогаш може да се најде некоја понуда од групер и сличните за таму.

Плус у гран редовно се организираат турнири повеке пати во годината што говори само по себе колку се лоши масите, а и имаат лига во билијард и сноокер.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
ти не разбираш дека не мора да играш ако не сакаш или немаш средства. битно е да се собереме.е сега без ич средства и не се излегува нели?
ај еве друг пример, ... во четврток е ајриш, така? ќе испиеш 2 пива? ДА. тоа се 150 ден отприлика. или пак ќе дојдеш и ќе не гледаш како ние пиеме?
а споредбата со медицинар, .... дај не зезај. навистина споредуваш услови во медицинар и сити мол?
и на крај, кога се организира собиранка, ........... едноставно е невозможно на сите да им се погоди. така да во еден мом се пресекува за да се знае каде и кога, па после тоа кој како може. ете велвет не можеше за вчера, но не се ни лути/мрчи. знае дека во вторник се поефтини картите во сити, па по таа логика сите ние сакаме да заштедиме. но затоа има следен пат, ... четврток.
Не реков дека ќе гледам бе друже....не реков ни дека не е погодено, само чисто како сугестија дека таа цена за билијард е превисока. Сум играл билијард од најразлични дупки и до подобри местенца али 400денари не би платил во никој случај.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.554
Znaci vcera bile i City Mall i im se igralo bilijard pa nasle masa tamu si platile i igrale. Toa e toa.

Ne znaci deka sekoja sobiranka ako se igra bilijard ke se odi striktno tamu.
Никој не се противи за тоа, само гледам го спомнаа како добра опција за да се собираме таму на билијард па се побунив, зашто нели тоа е ново и е фенси и затоа има таква цена што реално не е вистинска сите кај нас сакаат денес да влозат пари и до крај на неделата да ги вратат по можност и да ги дуплираат затоа е 400 саат. И ме нервира кога треба да одам на такви места кој се преценети и кој саката преку нок да вратат што вложиле.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ајде да се разбереме 400 денари за саат билијард па и стриптизерки да ми играат на маса е мн.
Хазард каде и не се масите така како што ги објаснувте(катастрофални, сепак ги потсредуваат колку толку) се плаќа 150-200 денари саат за маса пак збориме. Борис трајковски исто има супер маси и таму цената беше 240. Додека пак во Гран клуб каде има страшни услови 4 маси плус маса за сноокер се плакаше 250 саат. Па сеа вие видете го тоа вашето од 400 колку е прифатливо.

еве линк од гран http://granklub.mk/, од БТ немаат на страната а за хазард ме мрзи да барам на гоогле ама секогаш може да се најде некоја понуда од групер и сличните за таму.

Плус у гран редовно се организираат турнири повеке пати во годината што говори само по себе колку се лоши масите, а и имаат лига во билијард и сноокер.
ок, не ги знам цените на други места, едноставно не идам, така да ова твоево е сега веќе аргумент на место. БТ е веќе кулртурно место, и еве јавно кажувам ДА(y)
а ова гранд, кај државна е? појма нема за тоа место, али ете и тука те подржувам
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 11:50 ---
Никој не се противи за тоа, само гледам го спомнаа како добра опција за да се собираме таму на билијард па се побунив, зашто нели тоа е ново и е фенси и затоа има таква цена што реално не е вистинска сите кај нас сакаат денес да влозат пари и до крај на неделата да ги вратат по можност и да ги дуплираат затоа е 400 саат. И ме нервира кога треба да одам на такви места кој се преценети и кој саката преку нок да вратат што вложиле.
не беше предлогот “за сите понатамошни“ собиранки, него како една опција за некоја поголема собиранка, каде ќе бидат 20+ луѓе, да може полесно да се движиш помеѓу луѓето. како и да е, еве другите две идеи ти ги подржав ;)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.554
ок, не ги знам цените на други места, едноставно не идам, така да ова твоево е сега веќе аргумент на место. БТ е веќе кулртурно место, и еве јавно кажувам ДА(y)
а ова гранд, кај државна е? појма нема за тоа место, али ете и тука те подржувам
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 11:50 ---

не беше предлогот “за сите понатамошни“ собиранки, него како една опција за некоја поголема собиранка, каде ќе бидат 20+ луѓе, да може полесно да се движиш помеѓу луѓето. како и да е, еве другите две идеи ти ги подржав ;)
И јас од оправдани причини немам отидено на местава веке една година, па ги пишав цените кој беа актуелни тогаш. Иначе во гран во тоа време кога јас бев неколку пати имаше само 2 маси плус маса за сноокер сега зголемиле :) и да се наога кај државна малку е забутано и тешко за наоѓање ама еднаш да отидеш после тоа лесно е пак да се вратиш, а претпоставувам повекето не знаат за него па ако се организира идење таму ке се чекаме кај рамстор или така нешто. Иначе они беа и со пијачки пристојни не беа ефтини како што можеш да начекаш у биртија ама па и не беа како да пиеш на кеј :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
И јас од оправдани причини немам отидено на местава веке една година, па ги пишав цените кој беа актуелни тогаш. Иначе во гран во тоа време кога јас бев неколку пати имаше само 2 маси плус маса за сноокер сега зголемиле :) и да се наога кај државна малку е забутано и тешко за наоѓање ама еднаш да отидеш после тоа лесно е пак да се вратиш, а претпоставувам повекето не знаат за него па ако се организира идење таму ке се чекаме кај рамстор или така нешто. Иначе они беа и со пијачки пристојни не беа ефтини како што можеш да начекаш у биртија ама па и не беа како да пиеш на кеј :)
бива!!!
ете тебе ќе те назначиме за главен организатор за таа собиранка, ОК?
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 12:13 ---
Родаст, заеба работа со темава :D
а и ја кинда па никаде го нема:pos:

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.554
бива!!!
ете тебе ќе те назначиме за главен организатор за таа собиранка, ОК?
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 12:13 ---

а и ја кинда па никаде го нема:pos:
нема проблем, како што поиав погоре поради колоквиумски недели по факултетиве јас претпочитам тоа да биде после нив да си се зеам во предвид и јас и останатите студенти на форумов. Значи околу 10 очекувајте да пишам за собиранка на билијард.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
200 денари саат.
Со купончиња уште боље е.
https://lapaj.mk/Index.aspx?ProductID=230
Пеки тогаш исплатливо е. @wiksa е во право, иако никаде не реков дека Хазард се катастрофа, - над просек, да, но не се како во Diamond кај што коа ќе пукнеш од прва, 80 посто од топките ти бегаат во долниот десен ќош.

Kajgana Shop

На врв Bottom